Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KATERA HUHARSKA KNJIGA-BOLJ SODOBNE JEDI?

KATERA HUHARSKA KNJIGA-BOLJ SODOBNE JEDI?

Mi lahko katera svetuje? Imam Od Kališnikove, pa se mi zdi dokaj zastarela.

Če želiš klasično kuhinjo, potem Sestra Vendelina. Sicer pa sta meni zelo všeč in uporabni tudi Osnovna kuharija in Osnovna italijanska kuharija
(vse tri Vale-Novak)

No, takole, tole je pa moje področje 🙂

Obstajata dve kuharici sestre Vendeline: Kuharica sestre Vendeline in Zmeraj sestra Vendelina.
Prva je tista črna, klasična, brez slik, jaz ji rečem, tista, ki je uporabna v kuhinji, ker jo človek brez slabe vesti prime v roke tudi z umazanimi rokami.
Druga je malo posodobljena klasična kuhinja z lepimi slikami in uporabnimi recepti, a je meni tako lepa, da je ne uporabljam tam, kjer jo lahko umažem.

Obe sta trenutno razprodani, a naj bi bili ponatisnjeni.

Osnovna kuharija je suuuper zadeva, a žal tudi razprodana.

Osnovna italijanska kuhiarija je tudi odlična zadeva, a je – kot pove že naslov – poudarek na italijanski kuhinja, tako da ni splošna.

Jaz osebno imam zelo zelo zelo rada tudi kuharico Sam svoj mojster (Prešernova družba). Blazno všeč mi je Srečna kuhinja od J. Oliverja.

Najnovejša pridobitev: Mala velika kuharica (Didakta), ki je debela kar precej, ampak “žepnega” formata (žal je zaradi debeline ne moreš stlačiti v žep). V njej je vsa svetovna kuhinja, simpatični recepti, a morda malce preokorna za uporabo v kuhinji.

Sem pa danes gledala v Tušu po zelo simpatični ceni (2500 sit) Veliko sodobno kuhinjo (Učila), ki se ponaša z več kot 1000 recepti. Za nakup se pa nisem odločila zato, ker so me do zdaj Učila s svojim kuharicami kar precej razočarala.

Na hitro rečeno: kar se mene tiče, trenutno v slovenščini ni za dobiti kake večje oz. obsežne splošne sodobne kuharice.

Čenča, kdaj pa je izšla knjiga Sam svoj mojster? Ali bi se jo še dalo kje kupiti?
Hvala in lp, smrekca

Potem so tu še knjige sestre Nikoline! Pri meni poleg kuharic Vendeline najbolj v uporabi.

Pardon, pravi naslov je Sam svoj kuhar 🙂

Izšla je pa lani spomladi.

Kuraric od sestre Nikoline je šest. Zbirka. Navodila ima zelo enostavna, torej če si začetnik še toliko boljše. Zelo priporočam. Tudi cena ene knjižice je cca 1000 sit.

Smrekca, tule jo lahko naročiš … našla sem tole na netu, sicer pa knjige ne poznam.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka K. hvala sem jo že včeraj naročila.
Upam, da bom zadovoljna. Lp, smrekca

Neža, jaz grem pa v knjižnico, se tam malo po kuharicah razgledam in jih nekaj vzamem domov, kjer jih malo prečekiram. Če mi je kakšen recept všeč, ga preskeniram in to je to. Kuharic imam tako ali tako že preveč. Mogoče ti bo kakšna na tak način prirastla k srcu in jo kupiš.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close