Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera bo šla v trgatev?

Katera bo šla v trgatev?

FB IMG 1756694575536

Lep mlad.☝️?

Septembra skoti 5 do 18 živorodnih mladičev velikosti od 15 do 22 cm, ki so takoj sposobni samostojnega življenja.

Eno leto je tudi  pri meni izgleda bilo čez cesto v vinogradu leglo, ne sicer modrasov,  ampak gadov. Sem povsod nahajal mladiče cca 15cm, na zelenici, celo pred vhodnimi vrati dva. Po moje še nima nekega strupa. sem kar z roko prijel in dal v ajmer ter odnesel potem stran od doma. Mal ušcipnil bi pa najbrž lahko.?

Zdaj pa že dolgo ne. Tud en star gad, ki se je vedno sončil ob robu gozda na istem mestu in sem vsakič bil previden, ker sem vedel. da je nekje blizu, ga lani ni bilo več.

Pri nas je bilo letos ogromno modrasov.. tudi lokalni dohtar (moj sosed) pravi, da je imel kar veliko klicev, primerov ugrizov..

Odgovor na objavo uporabnika
Ona000, 01.09.2025 ob 14:49

Pri nas je bilo letos ogromno modrasov.. tudi lokalni dohtar (moj sosed) pravi, da je imel kar veliko klicev, primerov ugrizov..

Če spleza na trto ali vejo zna bit povsem zlit z okolico, ga težko opaziš.

Dolžina je prava, je pa po moje preveč upogljiv, imajo raje trše. Bo Froga komentirala… 🙂

mene bi itak kap, ne rabim ugriza….

Odgovor na objavo uporabnika
matias, 01.09.2025 ob 15:03

Dolžina je prava, je pa po moje preveč upogljiv, imajo raje trše. Bo Froga komentirala… 🙂

Prlek. spet si se usralo kamor ni primerno.☝️?

Mene je to slastno grozdje tolk premamilo, da ga niti opazila nisem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close