Kater velik avto?
Pozdravljeni!
Odlocila sva se za nakup novega rabljenega avta. Imava pa kar nekaj kriterijev:
– avto mora biti velik (enoprostorec – lahko manjsi ali vecji karavan) – imava tri dokaj velike pse in otroka
– cena … cca 4.000,00 EUR – cist priblizno
– kar se moci tice, nama je pomembno, da padeva v razred z manjso registracijo
– starost vozila je najvec kar sploh greva letnik 2000
– kilometri – cim manj, ceprav tam nekje do 150.000 km se pride v postev) – tu bi rabila predvsem mnenje pri katerem avtu km niso tako zelo pomembni (eni so bolj vzdrljivi, drugi ne)
– zelja je tudi, da ne bi porabil prevec bencina
– kar se tice diesela ali bencinarja mi je vseeno, bi pa bila vesela mnenja zakaj tega na primer bencinarja, drugega pa diesela (mi je pa jasno, da se bencinarja vozi drugace kot diesela)
– obvezna klima
Mislim, da sem zgoraj nastela vse zelje. Sedaj imava Hyundai Lantro karavan. Velik avto in tece kot urca, vendar imava polno manjsih tezav z njim, ki pa niso povezane z motorjem, temvec z vsem ostalim. Je pa letnik 1996 in bencinar. Ima pa (ne vem tocno) cca 130 kM in je res fantasticen avto za vozit – edino registracija je drazja.
Sedaj sva si ogledovala najprej
Stilo karavan, letnik cca 2004, vendar jaz nisem prepricana v dober motor fiata.
Potem sva si ogledovala Citroen Xsaro Picasso … ta se nama je zdel precej ok, letniki so bili okoli 2000 do 2002 (za ceno, ki sva si jo postavila). Eni so mi jo odsvetovali, drugi priporocali – vsi brez konkretnega razloga.
Citroen C5 … letnik cca 2000 – v vecini imajo ogromno km.
Gledala sva tudi Opel Merivo … so nama jo tudi odsvetovali – brez razloga. Letnik pride cca 2001.
Kia Rio je tudi prisla v ozji izbor, vendar jih za najin denar ni veliko in skoraj nobena nima klime. Kia Ceed nama je fantasticen avto, vendar zanjo nikakor ni denarja, tako je bil Rio nek “nadomestek” Ceed.
Kio Carnival sva tudi gledala (letnik cca 2000), vendar nekako ni prisla v ozji izbor – ne vem zakaj.
Se Renault Senic je prisel v postev, vendar so tudi okoli letnika 2000. Pa kar precej km imajo v vecini.
Seveda bi raje imela Hondo ali pa Toyoto ali pa se kaj boljsega, vendar trenutno za to ni denarja.
Precej pozornosti pa sva posvetila Opel Zafiri. Eno sva si sla tudi ogledat in naju je kar navdusila. Je velik in prostoren avto in ima 7 sedezev. Tukaj sva nekako odlocena, da bencinar, ceprav ne vem ali je bolj vzdrzljiv ali ne. Gledala sva 1,6 motor, letnik pa je 2000. Servisno knjizico ima potrjeno, km ima 150.000, vozil ga je gospod. Ugotovili smo, da ima prednjo sipo menjano in zadaj lakirano haubo, drugace ni bil poskodovan. Ima pa zamenjan zobati jermen pri cca 100.000 km in pred kratkim menjan hladilnik (baje imajo nekaj tezav s tem). Je dobra izbira ali ne?
Posebej me zanima ali ima kdo kaj vec izkusenj z Opel Zafiro in ali jo priporoca ali odsvetuje. Ali imajo te avtomobili kaksno hibo, se veliko kvarijo? Kaj priporocate … diesel ali bencinar. Na kaj je potrebno biti pri takem rabljenem avtu pozoren? En prijatelj jo je priporocal, ker jo ima njegova sestra in je z njo zadovoljna, drug odsvetoval, ker lahko ima tezave z motorjem (puscanje olja, … ). Nic konkretnega v glavnem. V oplovem servisu so rekli, da jih ni veliko na servis, vendar tudi teh avtov ni veliko na cesti, tako da to ni ravno kriterij.
Enostavno nama vsak govori drugace. Zelo bi bila vesela vasega katerega koli mnenja.
Moje sporocilo je res dolgo, pa se mi zdi, da sem se premalo napisala.
Hvala za vsako mnenje.
Lp, U.
Oh, kolk pisanja za BV. Fajn si začel-a: Stilo karavan in Picasso- dva najgrša avta v svojih razredih. Drugo: hočeš najboljše za minimalne pare-mission imposible. V večini se narod le zajebe glede velikega padca vrednosti in zaradi kvarljivosti.(Scenic ni nič na boljšem)
Drugo je pa to, da si postavljate ene čudne meje glede letnika, prevoženih km, servisne, pa kaj jaz vem kaj še vse mogoče…
Edini dober nakupa je ta, da nekaj mesecev vsakodnevno spremljaš avte, ki na novo prihajajo na Avtonet in jih hodiš gledat prvo uro ko je to mogoče.
Tako se tudi izogneš preprodajalcem in podobnim.
Vsak ti govori drugače?? Kaj pa poslušaš druge zaboga? Kupi tisti avto ki ti je všeč, ki se dobro vozi, ki ustreza glede na potrebe,…
Za 4.000 eur svetujem tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2507804&show=1
V bistvu mi izgled ni tako pomemben.
Glede pogojev. Ravno na starejsi avto ne bi sla, tako da nekaj novejsega bi pa le kupila. Sicer precej bolj, kot imava trenutne pogoje, ampak trenutno ne gre.
Avte na avto.net spremljava ze od novega leta. Nama je pa skoraj nemogoce hodit gledat vsak novi (ustrezen) avto, takoj, ko pride gor.
Problem je predvsem v tem, da se nikakor ne moreva odlocit katero znamko bi sploh kupila. Oziroma med katerimi dvemi, tremi bi izbirala.
Ford … glede na najine kriterije pade skoraj cisto povsod. Km ima ze 200.000, kM preko 110, pa se 2.0 motor je. Sicer pa ne izgleda svoh, le prostor v prtljazniku je glede na tuning sistem vprasljiv.
moj predlog:
-toyota yaris verso 2000/2001 letnik dobis za 4 -4500 prostoren, varcen manj kot 6 litrov/100km, 1.3 motor 86Km nizka registracija.
malo jih je na cesti, nimas pa nobenih popravil, nima jermena ima ketnco, cestnina je 55 eurov.
-bolj varna in manj prostorna pa je citr xsara picasso, kaj pa berlingo multispace?
Yaris pije tovarniških 6 l le v primeru relacijskih voženj , enega potnika-šoferja, v poletnem času,itd. Realno pije med 7-7.5.
Malo jih je na cesti in tudi delov ni na pretek, zelo precenjena, itd..