Kater plavalni pripomocek za otroka?
Zdravo,
Kater plavalni pripomocek je po vasem najboljsi za otroka. Imam dvoletnika, teza malo pod 15 kg in ca 95 cm visine.
Do zdj je imel navadne rokavcke a opazam da ga moti, ker ga drzi od komolca do podpazduhe… obstaja kaj da je manj siroko za na roke?
Vidim da obstajajo neki diski iz pene, ki pa tud precej zavzamejo, ce uporabis vse. Plavalna plavut mi ni ok, sem vidla en otrokov hrbet po tem ko jo je dal dol in je imel konkreten odtis ce ne celo manjso odrgnino. Slavfa tud ne bi. Je pa tako da ima rad vodo in rabim pametno varjanto da bo varen, da ne bo neprijetnih odrgnin po odstranitvi rokavckov oz plavuti. Je se kaj kar ne vem da ostaja? Je tu kak ucitelj plavanja da pove svoje mnenje kaj je smiselno za to starost in velikost?
Ja vem so “samo” rokavcki, samo ne mislm zapravit kup denarja za testiranje kaj bi bilo zanj najbolje oz da pokupim vse modne muhe ki obstajajo. Tud na plazo ne tovorimo kup stvari…hvala
Jaz za otroke uporabljam samo plavalne kače, da imajo malo boljšo plovnost – še vedno pa to ni stvar, ki bi bila pritrjena nanje in dobijo občutek za svoje telo in svojo lastno plovnost v vodi. Ampak potem ga niti za tri sekunde ne smeš nehat gledat, tako da ne vem, če ti je to sprejemljivo. Sama sem zelo dobra plavalka in vaditeljica plavanja in lahko otroka zvlečem iz vode brez problemov (no, večkrat tudi jih).
Za prilagajanje na vodo in (pred)učenje plavanja pa je itak najbolj primerna plitva voda, v kateri se otroci lahko brezskrbno igrajo brez plavalnih pripomočkov in s tem izgubijo strah pred vodo v očeh in vodo nad glavo, pa naučijo se zadržati dih pod vodo. Plavanje v globoki vodi je pa potem še malo za zraven, da se ne bojijo globoke vode 🙂 – sicer pa res priporočam čimveč igranja v nizki vodi. Mogoče bo mali celo plaval (ampak zaradi manjše plovnosti malčkov verjetno samo pod vodo). Na Floridi, kjer veliko otrok vsako leto umre zaradi utopitve, so razvili tečaj plavanja za dojenčke in malčke – naučijo jih, da zadržijo dih, čimdlje plavajo pod vodo, se poskušajo oprijeti nečesa (recimo roba bazena) ali pa lebdijo v vodi, dokler jih nekdo ne reši. Meni se je zdelo res fascinantno, da lahko dojenčke naučiš “preživetja” v vodi. https://www.infantswim.com/
HTH.
Ob učenju plavanja svojega otroka sem imela možnost prepoznavati, kako potekajo prehodi med posameznimi fazami plavanja.
To, da otroci plavajo pod vodo na čim daljše zadrževanje diha, je ena od naravnih faz učenja.
Večji problem je otroku osvojiti naslednjo stopnjo, t.j. splavati na površje in zajeti sapo.
Smo preizkusili marsikaj, na koncu so se najbolje izkazali rokavčki. Ko otrok že malo bolj obvlada zadevo, jih manj napihneš. Moraš pa gledati, da res ti niso preveliki že v štartu. Nekateri so res nerodni in čudne oblike in otrok je z njimi precej neroden, z manjšimi pa lahko komot plava. Tako jaz, kot tudi moja otroka smo se naučili z njimi plavati. Ko otrok že preplava krajšo razdaljo, pa je dobra kakšna manjša plavalna deska (da je bolj siguren). Vsi ostali pripomočki so bolj tako tako. Obroč je čisto mimo, za ostalo pa je dobro, če je otrok malo starejši.
Ob učenju plavanja svojega otroka sem imela možnost prepoznavati, kako potekajo prehodi med posameznimi fazami plavanja.
To, da otroci plavajo pod vodo na čim daljše zadrževanje diha, je ena od naravnih faz učenja.
Večji problem je otroku osvojiti naslednjo stopnjo, t.j. splavati na površje in zajeti sapo.
[/quote]
No pri nas je bila 2. faza da pride ven po zrak na vsake par zamahov in potem da je cel cajt nad vodo. Seveda čez par let pa bo zopet se učil kako se plava pod vodo:) Ker takšno plavanje je hitrejše. Primer za zlatega delfina skoraj ne mores osvojit če ne plavaš pod vodo. Je pa ta faza da ima glavo nad vodo baje za otroke zato težja ker zahteva več moči v nogah vsaj to je meni enkrat rekel en učitel plavanja ko sem za našega malčka spraševala.
Jaz avtorici tudi predlagam če ima le možnost da je otrok čim več v plitki vodi in pa da v globoki uporablja črva. Pri nas so vsi trije tako splavali. Mislim da je plus tudi to da se otrok tudi nauči obvladati svoje telo v vodi. Ne vem meni je tako nekako kot učenje hoje, saj bi imeli lahko veliko pripomočkov, pa jih tudi imajo od hojice pa vrvice pa da damo rook ampak na konci je še vedno najboljša variant da je otrok na tleh in gre skozi razvojne faze.
Je pa seveda to za stares najtežje ker ga moraš imeti na očeh vsako sekundo. No pa tudi če ima rokavčke ne vem jaz si ne predstavljam da berm zraven ko se otrok igra v vodi pa čeprav ima rokavčke.
Forum je zaprt za komentiranje.