Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kater fax je lažji fdv ali uprava?

Kater fax je lažji fdv ali uprava?

Oba sta bz. Keteri je pa lažje za natediti? Tnx.

Seveda uprava. Za rdv rabiš širino, za upravo piflarijo.

Lažji je FDV.  Imam osebne izkušnje iz obeh.  Na upravi se je kar treba poglobiti. Imaš več predmetov tudi iz prava ..

Odgovor na objavo uporabnika
Zima223, 09.01.2023 ob 07:38

Lažji je FDV.  Imam osebne izkušnje iz obeh.  Na upravi se je kar treba poglobiti. Imaš več predmetov tudi iz prava ..

?

Če želiš delati v javni upravi, je bolje končati fakulteto za upravo. Fdvjevcev ne obrajtamo.

FDV je lažji. Pa nikjer jih ne marajo.

Pred davnimi leti sem ob delu naredila Višjo upravno šolo. Naredila sem jo skoraj z levo roko, nekaj dni pred izpiti se je treba učiti in to je to. Je pa res, da sem se vedno z lahkoto učila.

Odvisno, kaj študiraš na FDV. Teoretske smeri (soc, politologija) na FDV so brezvezne, neuporabne in se tja vpisujejo idioti. Za kakšne mednarodne odnose in novinarstvo moraš imeti že zelo konkreten uspeh v srednji šoli in  zelo dobro maturo.  Vpisni pogoji so akr dobro merilo, katera smer je ok, katera je pa pofl.  Mednarodni odnosi in novinarstvo niso primerljivi z upravno fakulteto, ne po vpisnih pogojih ne zahtevnosti. Včasih so se na VUŠ  (leta 2003 je VUŠ postal FU) vpisovali bolj tisti z ekonomske šole in razne tetke iz upravnih enot, ki so študirale ob delu, z zaključnim izpitom, ker to NI univerziteni program, na FDV, vsaj zahtevnejše smeri, pa gimnazijci. Na nekatere smeri na FDV je bilo težko priti, tudi osip je bil v prvih dveh letih velik, potem so se pa razne kokoške z VUŠa, ki so hotele biti novinarke, po diplomi na VUŠ se vpisale v tretji letnik na FDV. Eni dve taki zdaj strašita po RTV SLO.  Moj brat je študiral na VUŠ, sestrična pa na eni privat šoli za poslovno sekretarko in je bilo po zahtevnosti tam-tam. Prava je za vzorec in ni primerljivo zahtevnostjo predmetov  recimo na mednarodnih odnosih. To je čisto drug študij, za birokrate po pisarnah v javni upravi. Ne rabiš bit preveč inteligenten, samo par stvari se moraš napiflat. Če se recimo še s čim ukvarjaš, moj brat je bil recimo športnik, mu je bil to en tak izi  študij, ki mu ni vzel preveč časa. Ampak kot rečeno, to  ti ne da univerzitetne izobrazbe, zato je vsaka razprava na to temo, kaj je zahtevnejše in kaj ne, nesmiselna.

Poglej si ta neizmeren intelektualni dosežek intelektualcev s FDV, pa ti bo jasno:

https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?id=18741

Iz bureka ne moreš diplomirati niti na Harvardu ali Oxfordu!

FDV je po moje najtežja šola, vsa inteligenca tega sveta ti ne pomaga, da bi tam našel WC za moške. Prav tako moraš razmišljati na kvantnem nivoju, da razumeš kako lahko obstaja 120 različnih spolov, ko med spoloma sploh ni razlik. Med dvema ni razlik, torej je eden, zraven je pa 120 različnih, šalabajzerji na upravi se skrijejo pred takšnim znanjem. Ko narediš upravo nisi nič, nek bedni uradnik, ko narediš FDV si vrhunski levičarski intelektualec, sicer ne znaš nič, veš pa vse, kljub temu da se nikoli nisi nič učil, ampak samo ponavljal pet, šest enozložnih partijskih parol.

V vsakem primeru toplo (sploh ta toplim…) priporočam FDV, eminentno izobraževalno inštitucijo, na katero iz pekla s ponosom gledajo vsi, od Marxa in Engelsa do Ježova in Berije. Nenazadnje tam dobiš kup praktičnega znanja, samo poglej Lunatika in Kordiša, na prepovedane substance se spoznata kot prava metelkovca.

Skratka, ni dileme, FDV!

Na FDV dobiš še veliko dozo liberalno-progresivne in neomarksistoćne indoktrinacijem tako da je njihov diplomant neke vrste latentni družbeni problem. Običajno  postane gorečni zagovornik multi-kulti sprejema migrantov, LGBT+-, teorije spola, zelene agende, mee-too, sesuvanja tradicionalne družine, kovid histerije…

Običajno so hitro zaposljivi: novinarstvo, NVO, razne agencije, ministrstva…

O FDVju  pametujejo  sami taki, ki so jih o FDVju podučili v Janševih medijih. Čeprav tudi tam večina novinarjev prihaja ravno s FDV, pa to vedno zamolčijo.

Diploma o bureku je bila na smeri kulturologija.  Ampak sama tema diplome ni nekaj po čemer bi sodil študij. Te diplome so kar nekaj, tudi če jih ne bi bilo. Bolj pomemben je predmetnik. Mene bolj kot diploma recimo zanima katerih 40 izpitov je nekdo tekom študija opravil. FDV ima ogromno seminarskih, tam vsak študent, tekom študija spiše vsaj 10 diplom.

Kar se tiče Harvarda, premalo veste o njem.  Študij v tujini poteka drugače, teoretično imaš lahko nabor predmetov, ki segajo na različna področja. Ne bit tako sveto prepričani, da se drugje študira  samo neko znanost. Ima tudi Harvard sociologijo, antropologijo, politologijo itd.

Večji problem kot diplome so doktorati. Doktoriraš iz neke bedarije, potem pa postaneš profesor tega. en film sem ravno gledal o profesorju, ki je predaval Elvisa Presleyja v ZDA. To je pač družboslovje. Če  ga ne štekate, ne pametujte.

fdv – indoktrinacija, 09.01.2023 ob 12:43

Na FDV dobiš še veliko dozo liberalno-progresivne in neomarksistoćne indoktrinacijem tako da je njihov diplomant neke vrste latentni družbeni problem. Običajno  postane gorečni zagovornik multi-kulti sprejema migrantov, LGBT+-, teorije spola, zelene agende, mee-too, sesuvanja tradicionalne družine, kovid histerije…

Običajno so hitro zaposljivi: novinarstvo, NVO, razne agencije, ministrstva…

jaz sem opazil, da s FF prihajajo precej bolj čudni ljudje. Neki čudni levičarji, ki niti teorije o ničemer ne poznajo, samo svoje tupijo,  kvečjemu jim je poznana kakšna filozofska teorija. .Kakšni ezoterični obritoglavci so pa pika na i vsemu temu.

VUŠ je bullshit, 09.01.2023 ob 11:57

Odvisno, kaj študiraš na FDV. Teoretske smeri (soc, politologija) na FDV so brezvezne, neuporabne in se tja vpisujejo idioti. Za kakšne mednarodne odnose in novinarstvo moraš imeti že zelo konkreten uspeh v srednji šoli in  zelo dobro maturo.  Vpisni pogoji so akr dobro merilo, katera smer je ok, katera je pa pofl.  Mednarodni odnosi in novinarstvo niso primerljivi z upravno fakulteto, ne po vpisnih pogojih ne zahtevnosti. Včasih so se na VUŠ  (leta 2003 je VUŠ postal FU) vpisovali bolj tisti z ekonomske šole in razne tetke iz upravnih enot, ki so študirale ob delu, z zaključnim izpitom, ker to NI univerziteni program, na FDV, vsaj zahtevnejše smeri, pa gimnazijci. Na nekatere smeri na FDV je bilo težko priti, tudi osip je bil v prvih dveh letih velik, potem so se pa razne kokoške z VUŠa, ki so hotele biti novinarke, po diplomi na VUŠ se vpisale v tretji letnik na FDV. Eni dve taki zdaj strašita po RTV SLO.  Moj brat je študiral na VUŠ, sestrična pa na eni privat šoli za poslovno sekretarko in je bilo po zahtevnosti tam-tam. Prava je za vzorec in ni primerljivo zahtevnostjo predmetov  recimo na mednarodnih odnosih. To je čisto drug študij, za birokrate po pisarnah v javni upravi. Ne rabiš bit preveč inteligenten, samo par stvari se moraš napiflat. Če se recimo še s čim ukvarjaš, moj brat je bil recimo športnik, mu je bil to en tak izi  študij, ki mu ni vzel preveč časa. Ampak kot rečeno, to  ti ne da univerzitetne izobrazbe, zato je vsaka razprava na to temo, kaj je zahtevnejše in kaj ne, nesmiselna.

Res me zanima, kaj si pa ti za ena perla, ki ljudi imenuje kar idioti. A sploh veš, kdo so idioti?

Kdo si ti in s čim se lahko pohvališ? Si doktorica jedrskih znanosti, si magistra matematike, si zdravnica – s specializacijo iz kirurgije, ali si morda v službi na inštitutu Jožef Štefan? Verjetno nisi niti eno niti drugo, kajti resnično inteligentni ljudje so kulturni in ne gledajo zviška na druge ljudi.

Na tem svetu potrebujemo pisarniške delavce (ki imajo tudi veliko znanj, včasih morajo znati več kot njihovi šefi), potrebujemo trgovce, potrebujemo delavce vseh poklicev, smetarje, čistilke, negovalke (ja, le-te vam bodo brisale riti, ko boste obnemogli), zato nehajte že enkrat gledati na ljudi zviška.

Vsak faks je lahek, če imaš voljo do študija, ne pa butasto računico. Študira tisto kar te veseli. Vsakega dela se lahko naučiš (izjema so medicina, pravo…) srečno!

anonimna 1969, 09.01.2023 ob 13:23

Res me zanima, kaj si pa ti za ena perla, ki ljudi imenuje kar idioti. A sploh veš, kdo so idioti?

Kdo si ti in s čim se lahko pohvališ? Si doktorica jedrskih znanosti, si magistra matematike, si zdravnica – s specializacijo iz kirurgije, ali si morda v službi na inštitutu Jožef Štefan? Verjetno nisi niti eno niti drugo, kajti resnično inteligentni ljudje so kulturni in ne gledajo zviška na druge ljudi.

Na tem svetu potrebujemo pisarniške delavce (ki imajo tudi veliko znanj, včasih morajo znati več kot njihovi šefi), potrebujemo trgovce, potrebujemo delavce vseh poklicev, smetarje, čistilke, negovalke (ja, le-te vam bodo brisale riti, ko boste obnemogli), zato nehajte že enkrat gledati na ljudi zviška.

Idioti so ljudje, ki se vpisujejo na  nesmiselne, same sebi namen in totalno nezaposljive smeri na FDV. Ponavadi niti omejitve vpisa ni.

teoretsko analitska politologijo

analizo politik in javna uprava

analitska sociologija

razvoj in menedžment organizacij in človeških virov

Pa me linčaj zaradi tega.

BTW, svet ima v praksi veliko več koristi od medicincev, ki brišejo riti, kot od  večine pametnjakovičev na Inštitutu JS. Z večino inštitutov je tako. So podobni tistim zgoraj omenjenim smerem na FDV. Sami sebi namen. Pa temu, da se neki bojda hudo pametni ljudje lahko kje zaposlijo za visoko plačo.

O FDVju  pametujejo  sami taki, ki so jih o FDVju podučili v Janševih medijih. …

Jp, ob vsej imenitnosti FDVja sem pozabil povedati. Ima stranski učinek, zelo velika verjetnost je da zboliš za eno čudno boleznijo, ki se ji reče janšitis. Povsod vidiš nekega šiptarja po imenu Janša, skače ti po kuhinji, odpreš časopis, skoči ven, popolnoma te obsede. Trije so se kar preimenovali v njega. takoj ko se kdo ne strinja s tabo, takoj se začneš dreti ‘janšist, janšist!!!’.

Po doslej znanih ugotovitvah gre za obsesivno motnjo, verjetno ireverzibilno. Bolnike bi bilo treba hospitalizirati, problem pa je, ker so v precejšnji meri prevzeli celo državo in zganjajo teror nad vsemi, namesto  da bi se zdravili. Menda rabijo nekega sovražnika, včasih so se spravljali na neke notranje in zunanje, so jih krivili za vse, kot Napoleona na živalski farmi, zdaj so to vlogo dali nekemu propadlemu politiku Janši.

Avtor, za tebe sta oba omenjena faksa veliko prezahtevna.

hupot, 09.01.2023 ob 00:26

Oba sta bz. Keteri je pa lažje za natediti? Tnx.

Moje mnenje vsaka stvar ki ti je brezveze za učit je stran vržen čas in tudi težje za narest. Če te nekaj veseli je to bistveno lažje.

Zakaj bi človek sploh izbiral faks glede na to ali je lažji ali ne?

sami pametnjakoviči, 09.01.2023 ob 13:16

O FDVju  pametujejo  sami taki, ki so jih o FDVju podučili v Janševih medijih. Čeprav tudi tam večina novinarjev prihaja ravno s FDV, pa to vedno zamolčijo.

Diploma o bureku je bila na smeri kulturologija.  Ampak sama tema diplome ni nekaj po čemer bi sodil študij. Te diplome so kar nekaj, tudi če jih ne bi bilo. Bolj pomemben je predmetnik. Mene bolj kot diploma recimo zanima katerih 40 izpitov je nekdo tekom študija opravil. FDV ima ogromno seminarskih, tam vsak študent, tekom študija spiše vsaj 10 diplom.

Kar se tiče Harvarda, premalo veste o njem.  Študij v tujini poteka drugače, teoretično imaš lahko nabor predmetov, ki segajo na različna področja. Ne bit tako sveto prepričani, da se drugje študira  samo neko znanost. Ima tudi Harvard sociologijo, antropologijo, politologijo itd.

Večji problem kot diplome so doktorati. Doktoriraš iz neke bedarije, potem pa postaneš profesor tega. en film sem ravno gledal o profesorju, ki je predaval Elvisa Presleyja v ZDA. To je pač družboslovje. Če  ga ne štekate, ne pametujte.

Skratka, FDV je joke?

Glede na to, da imam narejeno ekonomijo, se prekleto  motiš in v luno žališ..

Če pogledam predmete, se meni zdi uprava, vsaj una visokošolska, lažja. FDV, recimo politologija , ima zelo različne predmete, odvisno je pa, kakšni so profesorji.

Če kdo študira na politologiji, kateri profesorji so zaguljeni?

Se srečata sošolca iz srednje šole.

1. Hoj, kako si kaj, te že dolgo nisem videl. Kaj delaš?

2. Šel sem na upravno šolo, se učil, sedaj delam na upravni enoti, ni ne vem kaj, ampak nekaj je. Pošteno delo, redna plača, pa nekak gre. Pa ti?

1. Šel sem na FDV, študiral politologijo, teoretsko analitsko sociologijo, teorijo spolov, xylogijo, doktoriral, postal marksistični intelektualec, vse vem, sploh takrat ko kaj spoham. Volim levico, podpiram feminizem, hodim na proteste, ko mi rečejo, sem vsestransko družbeno aktiven intelektualec. Se borim proti kapitalizmu, zraven pa volim bogate kapitaliste z denarjem v davčnih oazah, če mi tako rečejo po TV. Starši so se mi odpovedali, ampak na metelkovi so ponosni name.

2.Uhh, hudo. In po čem imaš tale radič?

Kar se tiče FDV,  je na “wiki leaksu” nekaj zelo koristnih whistleblowerskih poročil od tam, ki jih je vsekakor vredno prebrati. Sicer so po datumih že nekoliko stara, ampak verjetno še vedno zelo aktualna. Evo linki, dokler jih cenzura ne pobriše:

Ufff, z avtorjem bi se pa res rad dobil na kavi. Kje so že tisti dobri stari časi, ko se je tam prav uživalo ob prebiranju shamana in še kar nekaj izjemnih mislecev….

Anonimno 3210, 10.01.2023 ob 07:41

Se srečata sošolca iz srednje šole.

1. Hoj, kako si kaj, te že dolgo nisem videl. Kaj delaš?

2. Šel sem na upravno šolo, se učil, sedaj delam na upravni enoti, ni ne vem kaj, ampak nekaj je. Pošteno delo, redna plača, pa nekak gre. Pa ti?

1. Šel sem na FDV, študiral politologijo, teoretsko analitsko sociologijo, teorijo spolov, xylogijo, doktoriral, postal marksistični intelektualec, vse vem, sploh takrat ko kaj spoham. Volim levico, podpiram feminizem, hodim na proteste, ko mi rečejo, sem vsestransko družbeno aktiven intelektualec. Se borim proti kapitalizmu, zraven pa volim bogate kapitaliste z denarjem v davčnih oazah, če mi tako rečejo po TV. Starši so se mi odpovedali, ampak na metelkovi so ponosni name.

2.Uhh, hudo. In po čem imaš tale radič?

Vic je vic. Kolikor jaz poznam fdvjevce, nobenemu ni slabo. Ful jih  zelo dobro služi v oglaševanju, v piarju tudi niso slabe plače. Službe povezane z mediji in komunikacijami, so itak službe prihodnosti. Novinarjem tudi ne gre tako zelo slabo. Eni so pristali v diplomaciji in potem čisto v nekih x službah v tujini. Faks je daleč od stereotipa, da gre samo za politiko. To se ga drži iz časa komunizma, ko je bil FSPN.

Radiča mi ni še noben prodal, edino, če misliš, da ti drago plačani fdvjevci an RTVSLO prodajajo solato. 🙂

https://siol.net/novice/slovenija/rtvs-razkril-place-zaposlenih-tokrat-z-vsemi-dodatki-575992

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close