Katastrofa od omare!
Včeraj sem pospravljala po omarah. Tistih, v katerih imamo oblačila.
Noro!
Natlačene z vsemi mogočimi cunjami, nosimo pa le kakšno tretjino vsega. In sem naredila čistko, ogromno spravila v zaboje (ki so že na poti do, upam, uporabnikov), ostalo pospravila nazaj. Pa je še vedno preveč vsega. In meni se zdi, da nimam kaj obleči! :(((
Kako pogosto naredite čistko? Se tudi vam nabere vsega mogočega po omarah?
In – kaj sploh štejete za tisto nujno pri vaših oblačilih, osnovo, na kateri potem gradite?
PS: danes kar lažje diham! :)))
Ja ja, sliši se res super. Za Julio Roberts.
Jaz imam ravno tako polno omaro oblačil. Večina jih ne nosim, ker so mi premajhne (nosila pred nosečnostjo pa planiram, da jih bom spet). Nekaj mi jih je prevelikih, ker sem se vmes kar precej zredila. V bistvu jih šparam, ker če se zredim za nekaj kg potem teh oblačil, ki jih nosim sedaj ne morem več nosit. In nosim tiste, ki jih trenutno šparam. Nekaj je pa tudi takih, ki so bolj “fensi”, pa jih v zdajšnji službi ne potrebujem. Seveda tega ne bom vrgla stran, saj bom mogoče menjala službo pa jih bom spet potrebovala. Da bi si pa ob vsaki priložnosti kupovala novo se sicer sliši super ampak žal finance tega ne dopuščajo.
Čistko pa naredim cca 2 x letno in vse razvlečene, po možnosti strgane, iz sušilca preveč skrčene (in podobno) vržem stran.
Za na potovanje si zmeraj vzamem lepa, nova oblačila. Ko pa sem doma in so moji na morju pa rabim kakšna stara, izprana oblačila za v hlev pa svinjake. In ko sama skrbim za kmetijo se preoblečem minimalno 3x. (Pač ne prenesem, da bi cel dan smrdela po živini, čeprav poznam ene kmete, ko pridejo direktno iz štale in grejo kam na obiske, v trgovino, ne da se bi vmili).
Potem imam kakšen star polovar, če npr. kaj barvam (smo nekaj obnavljali in sem kar dosti barvala od ograje pa do različnih desk).
Velikokrat delam kakšna “vmazana” dela in potem grejo stara oblačila naravnost v smetnjak (saj za drugam niti več niso.) Tako, da sprotno pospravljam omaro.
Forum je zaprt za komentiranje.