Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kartuzijska ali britanska mačka

Kartuzijska ali britanska mačka

Odločamo se za muco, všeč sta nam Kartuzijka in Britanka.
Veliko smo prebrali na netu, a me zanima kakšna osebna izkušnja.
Živimo v bloku, torej bi bila mačka notri oziroma na balkonu ( v poletnih mesecih), na dan bi morala biti sama 6-7 ur, včasih manj, včasih več. Radi bi umirjeno muco, a vendar tako, da se rada kaj nauči in je rada v družbi ljudi.

Kaj menite, katera je bolj primerna?

Britancka. Nobenih tezav. Doma smo v bloku, je veliko tudi sam ampak priden. Vsako jutro se pride cartat na posteljo ampak sele ko mu dovolim oz nakazem da lahko;) je zelo pameten in ubogljiv,.

Pa balkon zamrežite/zasteklite.
Sicer pa je za to, kar želite, popolnoma “dobra” tudi čisto navadna domača mačka.

Pozdravljeni,

tudi sami se še odločamo med britanko in kartuzijko. Ravno ta vikend je mačja razstava v Celju in bi vam vzreditelji tam dali prave odgovore..

A kartuzijske je težje dobiti – ni veliko vzrediteljev, če je sploh kdo v Sloveniji še….?

lp

Navadna mačka bo zelo trpela zaprta v stanovanju celo življenje. Ne vem ali so britanke bolj umirjene ali lažje prenašajo zapor.

Takoj lahko dobis eno tribarvno domaco macko;prijazna stara cca leto in pol ter kot posebno ponudbo se enega njenega mladica ;tigrastega;star cca 8 tednov;je macek,ta mi je se ostal ostale sem ze raztalal;ce te zanims se javi

Navadna mačka bo zelo trpela zaprta v stanovanju celo življenje. Ne vem ali so britanke bolj umirjene ali lažje prenašajo zapor.
[/quote]

Če se mački nudi primerne pogoje, se pravi dovolj plezal in mest za plezanje ter razgibavanje, ne bo popolnoma nič trpela. Ne ena in ne druga. Bolj realno je priznati, da se pasemskih ne spušča ven, ker jih je bolj škoda, ker so precej drage. Pač tako je. Navadno mačko itak zastonj dobiš za vsakim vogalom, zato pa je odnos do njih tak, kakršen je.

Ne kupujte živali, posvojite jih. Zavetišča so polna mačk in psov….
Mi imamo najdeno muco, ki je zelo privržena in se dobro počuti v stanovanju, nikoli ne gre ven, tudi če so odprta vrata v atrij.

Če se mački nudi primerne pogoje, se pravi dovolj plezal in mest za plezanje ter razgibavanje, ne bo popolnoma nič trpela. Ne ena in ne druga. Bolj realno je priznati, da se pasemskih ne spušča ven, ker jih je bolj škoda, ker so precej drage. Pač tako je. Navadno mačko itak zastonj dobiš za vsakim vogalom, zato pa je odnos do njih tak, kakršen je.
[/quote]

Se strinjam z Yo. Naša pride samo do vrat pogledat, niti slučajno noče ven (je pa res, da je bila rešena s ceste).

ste razmišljali o muci exota ?

Vaš link

skoraj ne mijavka, sama je lahko več kot en dan, če ima seveda vodo, hrano, stranišče, cartljiva do amena, edini minus so dlake, ki jih je polno povsod

Maine coon mačka je najbolj zvesta mačka na svetu ;).
Bila je z mano dolga leta in če bi se še kdaj odločila za mačko, bi poiskala tako.

Jest bi imela pa enega devončka, pa so bolj poredki.

Z mojim imama doma kartuzijko. Rada se carta ,igra in zelo pametna mačka. Priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close