kartuša me ne šmirgla
Lep pozdrav.
Imam multifunkcijsko napravo HP PSC 1215, kartuše polnim s črnilom in do včeraj je vse potekalo OK.
Včeraj zjutraj pa prižgem printer, hočem sprintati en tekst in ugotovim, da črna kartuša sploh ne dela. Ker me je printer že nekaj dni nazaj opozarjal, da bo potrebno kartušo napolniti, sem je napolnila in znova poskusila.
Naredila sem tudi barvni test in črna barva na testu je bila bolj siva kot črna. Pričakovala sem, da bo takšen tudi print teksta. Pa spet nič. Obenem sem napolnila tudi barvno kartušo, ki pa zelo lepo printa.
Naj povem, da sem zadnjič uspešno spravila v pogon barvno kartušo, ki je bila že rahlo zasušena, s črno pa do sedaj res še ni bilo nobenih problemov. Za čiščenje tiskalne glave sem uporabila tudi orodja za čiščenje tiskalnika.
A še vedno ni nič.
Kaj menite, kakšen bi bil vzrok? Ali je možno, da mi printer sploh ne zazna kartuše?
Zadnjič se mi je po polnjenju ravno to dogajalo, zato sem prosila kolegico, naj mi prinese svoji še originalni kartuši, ki ju je printer takoj zaznal. Potem sem lahko printala naprej s svojimi napolnjenimi kartušami.
Svetujte.
Lp.
Ojla, zdajle sem jo dala čistit v raztopino tekočine za čiščenje in destilirane vode.
Polnila sem jo pa vsega 2x. Gledala sem navodila na spletni strani in pisalo je, da bi morala zdržati 5 polnjenj. Potem bom poskusila še enkrat s čiščenjem tiskalne glave.
Bom videla.
V nasprotnem primeru se bom res odpravila po novo.
lp.
Forum je zaprt za komentiranje.