karte za norveško- koliko prej
Planiram potep po NOrveški.
Koliko prej je pametno kupit letalske karte? Se bodo podražile čez par mesecev?
Planiram iti poleti 2010.
Gledal sem pa AustrianAirlines (LJ-Oslo, cca. 200€, Graz-Oslo cca. 180€). Lahko pričakujem marca iste cene ali bodo šle gor?
Je še kakšna boljša varianta letalskih kart? Mogoče kak let bolj na sever Norveške, lahko tudi Švedske?
Kak ugoden nizkocenovni prevoznik?
Ali pa mogoče kaka ugodna cena vlakov do Skandinavije?
definitivno je bolje karte kupiti nekaj mesecev prej, saj je potem zaradi vecjega povprasevanja tudi cena visja. predvsem poletni meseci so za skandinavijo ugodni za potovanja, saj je dan zelo dolg, temperature znosne (sicer za norvesko to niti ni nikoli problem).
predvsem se je za pozanimati, kam tocno v oslo leti letalo, saj je javni promet na norveskem dobro razvit, a za nase razmere raletivno drag. splaca se kupiti recimo dagskart (dnevno karto), ki omogoca neomejeno stevilo prestopov in premikov, ce je teh v posameznem dnevu vec. in tudi transport od letalisca do nastanitve zna biti kar precej zasoljen…
lp, tomaž
moj nasvet je, da ce imas datum znan in potovanje zagotovljeno, da se karta kupi cimprej. vedno so sicer mozne kaksne akcije in last minute kaksna karta, ampak nikoli ne ves, ali to dejansko bo… tombola pač…
lp, tomaž
Datum imam tako: par tednov gor ali dol. Samo,da je poleti. Lokacija: Norveška in Švedska. Zaželen Nordkap. Tako, da kak poceni let na S fajn prav pride.
Ja, akcije. To me zdaj zanima. Adria vem, da je imela pred dvema letoma skupaj s Sparom karte po 99€, med drugim tudi za Stockholm, če se prav spomnim.
Zdaj pa ne vem ali še čakat na kako akcijo ali kar zdaj nabavit. Če nameravam it junija, julija. Ali lahko pričakujem, da bodo še iste cene kot sedaj tudi recimo marca?
Zaenkrat najbolj ugoden let se mi zdi za 197€ iz LJ z Austrian Airlines. Sledi za 180€ iz Gradca. 150€ iz Dunaja ter 100€ iz Benetk za 100€ z Ryanairom. (Najdražji mi je naj, zaradi dostopnosti letališča in časa).
Mogoče kdo ve kako dolg dan (do kdaj zvečer) lahko pričakujem začetek julija na jugu Norveške Švedske? Recimo v Oslu?
lej, kar se kart tice, ti noben ne more garantirat, da bodo po tej ceni tudi marca, aprila. zdej, ce ti je vseeno glede datum, ker pravis da par tednov gor ali dol, se bo tudi kasneje sigurno naslo kako letalo, k bo mela so kak sedez frej za tja in nazaj. tko da glede tega ti ne morem svezovat. glede na to, da se v skandinavijo pretezno hodi poleti, je takrat logicno najvecje povprasevanje…
kar se tice dneva na severu poleti ni tezav. 21. 6. sonce navidezno sveti pravokotno na severni povratnik, tako da je severno od tečajnika 24 ur na dan svetlo. ker oslo in stockholm nista spet tako oddaljena od te navidezne meje, je dan dolg okoli 20 ur, prave noči pa praktično ni, saj se zdruzita večerni in jutranji mrak…
kratek povzetek matematične geografije 🙂
lp, tomaž
Forum je zaprt za komentiranje.