Karibi ali Afrika – pomoč.
Lep pozdrav vsem forumcem! 🙂
Rada hodim na dopuste, ampak letos sem si zaželela odpotovat nekam daleč stran. Nisem bila oddaljena dlje kot do vseh naših sosedov, Poljske in Grčije. V meni je močna in živa želja poleteti kot ptica nekam drugam, kjer je veliko svežine in si bom naslikala lepe spomine!
Moja prva želja je bila nekam na zahod…kmalu sem ugotovila, da bi to lahko bil otok Aruba, ki me je s svojimi s soncem obsijanimi plažami zelo pritegnil…nato pa sem kmalu zasledila še afriško Gano – kjer ima svojo “slovensko” vasico Barbara Bizovičar – mati od bolj poznanega Lada.
Ker se ne znam odločit in nimam točne predstave (razen prek spleta) o nobeni od teh dveh destinacij, prosim, če je kdo tukaj, da bi mi kaj več napisal in opisal, na podlagi česar bi morda dobila bolj izdelan filing, kaj izbrati.
Karibi se mi zdijo tko eksotični, Afrika pa le malo “temna” in predvsem neznana…ko pomislim nanjo, imam občutek, da bom nekje dol…če pa bi šla na Karibe, bi imela občutek, da sem vzporedno z mojim domom…ne vem, zakaj tako, a to se mi pojavlja. 🙂
Moja želja je pesek, sonce, morje…počitek in užitek.
Kakršenkoli nasvet al za kako napisano izkušnjo, se zelo zelo zahvaljujem!
Letovanje v Gani pri Bizovičarjevi je drago, kopanje v morju primerno za fizično močne plavalce (ni za nerodne starejše) .Bazen je v bližnjem letovišču ,pa nismo hodili,ker ne čistijo vode. Izleti predragi- v botanični vrt (40km) in Nkrumahov muzej 80e . Meni je bilo bolj všeč (Gana) letovišče pri Škotinji (ne vem če sem si pravilno zapomnila) mogoče se je reklo Zlata obala??? Plaža varovana z valobrani,hrana dobra. Slike najdeš na Pikasu- gospod,ki je bil ob istem času kot jaz je rekel,da objavlja na Pikasu. Pomoje je napisal tudi lokocijo zraven,ker je bil zelo natančen gospod.Pa pri Bizovičarjevi definiraj kaj pomeni bivanje- ali samo nočitev ali nočitev s hrano.
Paradižnikov decembra ni bilo,kot je reklamirala Bizovičarjeva-z vrtom ni bilo nič.
Če bi lahko zavrtela čas nazaj,bi izbrala Karibe.
Zdravo,
moj dober prijatelj je lani potoval z nahrbtnikom 30 dni po južni Afriki. Napisal je zelo zanimiv blog, ki ga je objavljal skoraj dnevno vsak dan in zajel vse o njegovem potovanju po JAR, Cape Townu, Durbanu ipd ipd.
Priporočam branje tistim, ki jih to zanima in imajo željo obiskat JAR. vEČ INFO: 30 dni po Južni Afriki z nahrbtnikom
lp
Forum je zaprt za komentiranje.