karibi
Pa povprasam se tukaj, glede na frekvenco obiskov…
Torej, odlocila sva se za krizarjenje v novembru in za pomoc glede organizacije
sva se obrnila na agencijo Atlantica v LJ, ki tudi sicer imajo
aranzmaje preko Cruise and ferry intenacionalne mreze.
Prosim za
1. vase izkusnje z omenjeno agencijo
2. ali morava biti na kaj posebno pozorna
3. katero popotnisko knjigo priporocate (greva na Puert Rico,
Arubo, Barbados, Venezuelo, St.Maarten, St.Kitts, Antigua, Curacao),
ker bi zelela dneve ko smo na teh otokih preziveti po svoje in
ne organizirano.
Najlepsa hvala za kakrsnekoli izkusnje in lahko noc
Lucka
Pozdravček!
Midva sva šla podobno turo prelani.Letos greva spet, tudi v novembru. Ne preko te agencije, pravzaprav preko nobene slovenske agencije. Nasploh bodita pozorna še na lužiške takse,če so že v ceni. VErjetno so vaju opozorili na obvezno napitnino. Bolj pomemben podatek, kot s katero agencijo gresta, je s katerim ladjarjem oz. ladja gresta, pa če je transatlantik, po vsej verjetnosti, glede na termin, je.
Midva nikoli nisva šla na organizirane izlete. LEpo Lonely planet v roke, pa doma po forumih prebrskat in si ogledat kar te zanima. Najboljši šoping v življenju sem opravila v Pouero Rico, bilo je deževno in idealno za pohajkovanje po trgovinah :). Odločita se ali bosta uporabljala taksi ali javni prevoz, ki je pravzaprav malo večji kombi, samo si pa med domačini. Nama to bolj ustreza. Na Karibih so izjemno prijazni ljudje. Križarjenja so pa na sploh super!
Morda bi bilo lažje,če bi imela kakšno še bolj konkretno vprašanje.
lp,b
zivjo,
zanima me se tole – a sta se kaj cepila?
In ce prav razumem priporocas knjigo od Lonely planet.
S katero agencijo pa sta rezervirala krizarjenje vidva?
In kako sta si organizirala letalo – midva startava z ladjo iz
Puoerto Rica.
Ladja je Empress of the Seas od Royal Carribean, luske takse
pa so ze v ceni. KAko pa je z napitninami – a to mislis tiste
klasicne pri vecerji natakarju recimo in v taksiju al se kaj
bolj specificnega?
HVALA in lepo je vedet, da sta se imela lepo
Lucka
1. NAjvečji forum nasploh za križarjenja je http://www.cruisecritic.com
2. lonely planet je nasploh super knjiga.
3. moj dragi,ki se spozna na križarjenja pravi, da imata super turo
4. midva sva vzela aranžma ladjarja, ki pa sva ga vplačala pri agenciji Gruber v mb
5. letalo je bilo že organizirano pri križarjenju, je ladjar poskrbel
6. napitnine niso klasične, kot jih poznamo mi. Avtomatsko se ti prištejejo k računu na ladji in znašajo okoli 10$ na osebo na dan. (napitnine za natakarje, sobarje…)
7. Cepit se nič ne rabiš. Karibi so varni.
8. Od tvojih destinacij sva bila na BArbadosu, Portoriku in Antigvi. Če te kaj od tega zanima, ti lahko napiševa. Na Barbadosu sva bila na Crane Beach, z avtobusom (zabavno). Antigva z avtobusom na Half Moon Bay, od zadnje avtobusne postaje je cca pol ure peš.
he,he,superca. Ja midva sva nasla turo na netu, potem
sem pa poprosila za ponudbo pri prej omenjeni agenciji.
Sicer so ponudbe pri nas manj pestre in si pogledas le 4-5 postaj,
midva jih imava pa 9, pa se te so zeeelo eksoticne.
Za letalo se cakava potrdilo, vendar imava ze rezervacijo.
Se tole sem se spomnila – a sta slucajno kje rabila vizo
OZ. ali je res, da ce si nekje manj kot 24 ur, da je ne rabis,
ce si na krizarjenju?
Hvala za nasvet glede ogleda na omenjenih otokih, ce se se kaj
spomnis se pa priporocam :))
Lucka
Ta potovanja so zelo primerna tudi za otroke. Imajo varuške na ladji,da si lahko starši odpočijejo, če želijo, in poseben del ladje samo otrokom namenjen. Gre za ustvarjalne delavnice, učijo se plesati, igrajo se… Pa otroke iz celega sveta spoznavajo. To je na ladji. Izlete, ki si jih lahko organiziraš sam, pa tako prirediš potovanje za otroke. Lahko pa tudi vplačah, hudo dosti plačaš, za izlet s potovalno agencijo na ladji.
Midva sva do sedaj vedno vzela notranjo kabino brez okna, ker v kabini bolj ali manj samo spiva. Čez dan sva na izletu, če pa je ladja na morju, pa je tako velika in ima ogromno aktivnosti, da zagotovo najdeš kaj primernega. Sicer pa nama je škoda dan preživljati v kabini. Sva bolj aktivna 😉
Razmišljava,da se splača ali vzet najpreprostejšo kabino, pa ne si sedaj predstavljati kakšne konzerve na trajektu, ker so to sodobne klimatizirane kabine z dobro kopalnico… ali pa vzet kabino z balkonom.
Forum je zaprt za komentiranje.