Najdi forum

Ojla!
Nekaj sem brskala po postih, samo nikjer ne najdem nicesar o tem, kje bi nasla indijsko zacimbo kari oziroma garam masala? Seveda ne mislim curryja, da ne bo pomote.
Enkrat je bila omenjena le trgovina Jablana, samo dvomim ce bom tam dobila, tako da se priporocam se za kaksen predlog!
Lep dan vsem

Maca, pozdravljena !

Garam masalo sem jaz videla v Mercatorju. Lahko pa si jo narediš tudi sama.

Garam masala:

4 žlice koriandrovih semen
2 žlici belega kumina
2 žlički kardamomovih semen
2 žlici celega črnega popra
1 žlička celih klinčkov
2 cimetovi palčki dolgi 5 cm

Vse začimbe posebej suho opražimo v težki ponvi iz litega železa, dokler za odtenek ne potemni in ne zadiši po sveže praženem. Ko jih opražimo, jih vse skupaj zmiksamo v kavnem mlinčku. Drobno zmleto masalo shranimo v steklen kozarec s tesnim pokrovom in jo damo na hladno mesto.

Drugo različico garam masale pripravimo tako, da opražimo in zmeljemo isto količino kardamoma, klinčkov in cimeta kot v prejšnjem receptu, potem pa dodamo pol drobno nastrganega muškata.

lp Majuška

O, Majuška, hvala ti! ( btw. zelo zgoden odgovor, kmalu za mojim poznim vprasanjem;))
Bom šla še tja, tud v Intersparu nisem najdla, zato sem ze dvomila ce bi sploh kje imeli.
Tudi za pripravo doma nimam vseh sestavin, pa še mudi se, ker rabim ta teden za praznovanje. Bom si pa shranila seveda za drugič.
LP, maca

Garam masalo imajo v Sparu na policah s kitajsko hrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close