Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek karakter

karakter

S tem karakterjem imam v mislih izžarevanje karakterja oz. osebe, ki ga ne izžarevajo (t.j. mene). A to tako je ali lahko kaj narediš, da ne izgledaš kot slika na steni???? S tem, da se nimam za človeka brez osebnosti. Kaj menite?

Da se da vplivat na to… Sam do sprememb prides pocasi, pa po moejm na osnovi nekih iykusenj… Po mojem si moras na nake nacin, s sportom al pa kakorkoli okrepit samozavest. Ker lahko zase recem,d a mi ej to 100% uspelo…

z xtrm se strinjam. ti sevaš tisto, kar čutiš. sicer se težko prisiliš, da bi čutila nekaj, kar si le želiš sevati. če si opazila, ljudi, kadar si dobre volje, dobesedno pritegneš nase brez posebnega truda. meni pravijo, da oddajam signale v oba extrema. kadar sem dobre volje, menda dobesedno sije od mene. kadar sem slabe volje, se menda kar bliskajo črni oblaki nad mojo glavo. gre enostavno za intenzivnost občutenja in čustvovanja. seveda lahko tudi kaj narediš glede spremembe, ampak to je dolgoročni načrt. ko ne boš pazila, da bi “izpadla” kul in dobrovoljno, ampak ko se boš tako res počutila, boš to sporočala brez besed tudi okolici. temelj tega pa je gotovo samozavest in zadovoljstvo s samim seboj.

po moje pa ali to imaš ali pa nimaš

Sdna,, jst sem ista kot ti 🙂 Mam redka obdobja, ko sem tiho in mi mogoce ne pase govorit, pa se pol drugi kr cudijo, jst pa recem,d a filam baterije.

eee, pa si res taka kot jaz. vsi so že čist začudeni, če se mal nazaj potegnem, pa me hitro obtožijo, da sem slabe volje. o to pa ne – akumulator napolnit, pa naprej. jaz sem itak človek, ki v vse možne smeri zelo intenzivno čustvujem. ne vem, a je to dobro al ne, je pa definitivno zelo pisano :)))

Izžarevanje tvoje notranjosti se imenuje karizma, če se ne motim. Jo imaš ali pa nimaš, tega se ne da naučiti. Po moje se takoj opazi, če se je kdo nauči.

ne gre za naučit se. gre za delo na sebi in tudi s tem, da se spoznaš in da zoriš v kakršno koli smer pač že, lahko na dolgi rok tudi svojo karizmo dodelaš. ni tako?

karakter (kako reagiraš v določenih situacijah, če si agresiven ali mirno reagiraš, če se sekiraš, če si flegmatik, če si impulziven…) naj bi bil podedovan, značaj (moralne vrednoste, če si pošten, rad pomagaš drugim, če si priden, vztrajen…) pa pridobiš, odvisno od okolja, katere vrednoste so v tem okolju pomemebne. Na karakter pa ni mogoče vplivati. drugače se pa strinjam s sadno in xtrm, da če si pridobiš samozavest in si zadovoljen s sabo, boš to na nek način izžareval, samo pot do tja zna biti trnova, veliko volje je treba

Verjetno misliš na karizmo. Žal je za stvar, ki jo neka oseba ima, ali je pa nima. V kolikor pa je težava samozavest, jo lahko pridobiš. Nekaj truda bo potrebnega. Avtogeni trening, pozitivne afirmacije…

Ja karizma je ali je pa ni. In če jo imaš ni nujno vedno le dobro, avtomatsko postaneš naravni vodja vedno in povsod v še tako glupi situaciji. Te drugi prisilijo v to in ni vedno lahko in tudi ti se ne moreš vedno optimalno odločiti in tudi ti si včasih na smrt izčrpan od vsega balasta žalosti in težav , ki jih nate naložijo tvoji bližnji, prijatelji, sodelavci, znanci in sosedje. In tudi mi ( moja znanka mi pravi da smo taki sončni ljudje) včasih izčrpamo svoj vodnjak optimizma ali pa je naša prijaznost in odprtost narobe razumljena. Veš, včasih imaš potem tudi težave s kom npr. moškim , ki si kaj preveč razlaga ali znanko ki se obesi nate.
Kar se pa tiče izbojšanja samopodobe, tu se pa da ogromno narediti in to tako da se vzljubiš in potem vzljubiš tudi ljudi okrog sebe. Prav rad jih imaš, vsaj večino časa. In potem ni prostora za strah in praznino in vsak nov kontakt je potrditev tvoje izboljšane samopodobe, večje samozavesti, ker strah je brezvezna omejitev, in ne razmišljaj kako izgledaš ( napisala si kot slika) ampak se osredotoči na to kaj čutiš in to ti bo samo od sebe sijalo iz oči. Oči so odprta knjga in dobromisliči človek jih ponosno in odkrito pokaže, drži se, adria

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close