Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kar odrezal me je

Kar odrezal me je

Pozdravljeni!

Ker mi je zelo hudi,sem se odločila,da svojo bolečino delim z vami. Morda je kdo med vami doživel podobno izkušnjo.

S fantom sva bila skupaj 4.3 leta in skupaj sva se vedno imela neverjetno lepo. Še,ko sva se nazadnje videla,sva se imela super,samo premalo časa sva imela. Narto mi on napiše sms,da se bova ta teden videla samo v petek,ker on potem v soboto dela. Potem sem mu napisalala,kako samo v petek,če dela v soboto,pa mi je napisal, dala do ponedeljka in da če sem hotla kej več zvedet,bi ga mogla sama prašat. Nato sem mu napisala,da se mi zdi,da je to njegova dolžnost,da mi pove,kdaj,kje in koliko časa bo delal in,da se mi zdi čudno,da dela cele dneve,denarja pa še vedno nima. Fant dela priložnosttna dela,se pravi,ko ga pokličejo in potem lahko dela tudi po več dni skupaj,z zelo malo spanca in ima zato bolj malo časa. Sam mi je nato napisal,da bo ta teden bol švoh vse skup,da pa si bo potem vzel več časa zame. Potem je še napisal,da ko sva midva skupaj je vse v redu,ko pa ne sem pa samo skos tečna in da se naslednji dan vidiva. Nato sme mu napisala,da naj ne govori,da sem skos tečna,kadar nisva skupaj,ker sedaj že res dolgo časa ni bilo tako,da bi toliko delal. To ga je spravilo v tako slabo volj,da ga naslednji dan sploh ni bilo in se nisva videla,tudi sporočil ni nič. Nato mi čez 2 dni napiše čisto kratek sms,kje dela in da je spal 4 ure. naslednja 2 dni sem dobila podobna smsa. Jaz sem ga ves ta čas ignorerala,ker sem mu želala dati vedeti,da na njega nočem pritiskati in sem ga zato pustila na miru.Nato sme mu po 4 dneh napisala,če se bova videla,pa nobenega odgovora,ga kličem s ene javi, Nato mi naslednji dan napiše,da nima nč časa do ponedeljka,ker dela(to bi bilo potem že 15 dni,od kar se nisva videla). Nato sme mu napisala,da v redu,das evidiva v ponedeljek,do takrat pa naj razmisli,zakaj se izogiba pogovoru in kaj vse mi ima za povedati,Če pa ga slučajno spet ne bo,naj kar pozabi name(to sme napisala zato,da bi res prišel). Nakar mi 2 dni ne odgovori nič,nato pa kot strela z jasnega napiše sms,da on ne more biti več z mano,ker je ugotovu,da si želi drugačnega življenja,svobodnega in brez obveznosti in da si nekaj tednov ne želi nobenega stika,da pa se bova še videla,kot prijatelja. Nato sme mu napisala,da mislim,da je najina zveza tok trdna,da lahko vse to rešiva in,da mu lahko ponudim svobodo in,da hočem pogovor v živo. On mi nato napiše,da on že ve kako je s tem in ne more iti čez to dramo v živo,ter naj ga pokličem,ko se stvari umirijo in bo tudi z moje strani konec. Ker se mi je njegova odločitev zdela čudna,sem odšla do njega po pojasnila. Vprašala sem ga,kaj se kar naenkrat gre,pa je rekel,da ne čuti več tega in,da to ni več to. Pa sem mu rekla,da laže,nato pa je rekel,da nima časa,ker gre delat. Tako nisem izvedela nič pametnega. Sama sem mu hotela dati lupčka,pa ga ni hotel,nato pa sem ga objela,ga pobožala,mu dala lupčka na lica(temu se ni upiral) in se zmenila,da se čez nekaj dni dobiva na pogovoru. Sedaj sem zelo zmedena in ne vem,kaj je fanta kar naenkrat prijelo,ker sva se še nazadnje imela res nebverjetno lepo. Še rože mi je prinesel in izdelek iz lesa,ki ga je sam naredil,sedaj pa se kar naenkrat odloči,da ne more biti več z mano. Res ga ne razumem,ker je bilo tako iznenada. Sedaj ne vem,ali naj se z njim sploh dobim,usaj dokler se malo ne umiri stvar. Po eni strani si želim pojasnil,po drugi strani pa mi je dal jasno vedeti,da si nekaj tednov ne želi stika. Sama sem mu v živo rekla,da mu lahko dam kolikor svobode hoče in,da se bova videla, ko bo neobremenjen in imel čas,pa je rekal,da ve kam to pelje.

Opravičujem se vam,ker sem bila tako dolga,ampak res sem se hotela izpovedati in izvedeti,kaj si vi mislite o tem.

jaz sem ga ignorirala, ker sem mu dala vedet, da…..
pejt u rt!

Tak odnos bi še nekako razume med dvema, ki se komaj spoznavata, ne pa med dvema, ki sta skupaj 4 leta. Vajin odnos ni trden in je zelo nerazumevajoč in nezaupljiv, obojestransko.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

jao ženska

posesivna
kontrol frik
hudobna do njega…

nič čudnega, da te je skenslal.

Huh, mene je zbodlo (poleg 4ih let zveze za tako zgodobo), ko si govorila kakšne dolžnosti ma do tebe. Da bi meni to meni ena rekla v takih okoliščinah, mi sigurno ne b bilo všeč. In glede na pisano beseda posesivnost kar dobro opiše moje trenutno dojemanje. Ves čas si namreč samo pisala o tem kaj bi ti rada, o njegovih dolžnostih, nič kaj veliko pa o čem drugem oz. o tem, da bi ga bila pripravljen zares slišat ali pa sploh, da bi govorila v nekem enakovrednem odnosu.

Sicer pa, sej, če se tako nezadovoljivo do tebe obnaša, je pa bolje, da je šel, a ne?

Koliko si pa sploh stara?

p.s. Za ločili sledi presledek
p.p.s. Kakšen odstavek več bi tudi povečal berljivost

🙂 majcka55, pomni, da že s tem kako pišeš (pravopisne napake) daš drugim vedeti, kakšna oseba si. Pred leti je z mano neka punca želela navezati stik. Toda v njenem sporočilu je bilo toliko pravopisnih napak, obenem pa še težko berljivo, tako da sem se vprašal:
1. kakšna punca je to
2. ali je njej dejansko do tega, da si me želi spoznati

Menim da če bi ona imela resničen namen me spoznati, bi si za pisanje vzela čas ter napisala berljivo, brez pravopisnih napak. Zato se na njeno sporočilo nisem odzval.

Kar hočem povedati je, da s takimi malenkostmi ustvarjaš sliko o sebi. Npr. alterook je opazil, da ti je pravopis šibka točka in prepričan sem, da bi pri tebi našli kar precej šibkih točk.

Kar ni nič slabega, vsi jih imamo ali pa smo jih imeli. Slabo pa je, če jih pri sebi ne vidimo ali si jih ne želimo priznati, videti, da bi jih lahko odpravili, s čimer bi tudi lahko izboljšali odnose z ljudmi. Ne pozabi, da to kar žanješ, to dobiš. In to ni nekaj, kar ti jaz osebno privoščim, ampak tako je zastavljeno naše življenje, da se lahko na podlagi tega učimo in izpopolnjujemo, zato, da postanemo stabilnejši, pravičnejši in zrelejši. Ne samo do sebe, tudi do drugih.
Menim, da vajin odnos še ni nujno zaključen, definitivno pa moraš spoznati nekatere “napake” pri sebi, če želita mirnejše nadaljevati. Tudi on si to morda še želi ali pa pričakuje od tebe, kar pa niti ni pomembno (zate sicer v tem momentu je), pomembno zate je predvsem to, da prideš pri tej izkušnji do potrebnih spoznanj o sebi oziroma o svojem vedenju, ter tem, kaj z njim sporočaš, povzročaš svojemu partnerju.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In zaradi tega občutka, da sta se imela neverjetno lepo, si si ga začela lastiti.
Ljudje smo seveda nagnjeni k temu, da doživljamo lepe občutke in si lastimo tisto, kar nam jih vzbuja.
Partner pa seveda ni neka stvar ali predmet, ampak ima ravno tako svoje potrebe in načine, preko katerih doživlja lepe občutke.
Preveč si bila osredotočena le na svoje želje, premalo pa na partnerjeve.

A ti temu rečeš zveza??? Joj, ženska, o medsebojnih odnosih ne veš nič!!! O kakšnih globokih čustvih pa tudi ne…

Naredi si življenjsko uslugo in začni moške ocenjevati po svojih DEJANJIH in ne po BESEDAH. Če človek nima časa zate, ga nima zato, ker ga noče imeti. Meni je bilo jasno, da z njegove strani nekaj ne štima že po par tvojih stavkih.

Ne glede na to, kako je človek zaposlen, vedno najde trenutek za osebo, ČE se želi biti z njo. Če ne v đivi, po telefonu, skypu, se privije k tebi ponoči, karkoli … Če nekomu je do tebe, se to VIDI.

Se popolnoma strinjam s Pandoro…Če te nekdo želi videti in biti s tabo, si bo vzel čas, ne glede na situacijo.

Tudi sama sem bila v zadnjem letu v odnosu (težko temu rečem zveza), kjer sem bila jaz tista, ki je vedno morala “izsiliti” srečanje, požirala sem vse izgovore, ker sem mislila, da se bo sčasoma kaj spremenilo…Ne bo se. Takoj ko partner začne z besedami kot so: “rabim čas, ni pravi čas, saj se bo spremenilo, malo še počakaj…” in podobne nebuloze, je treba takoj zapreti vrata. Eno je reči, drugo pa narediti, tega se še predobro zavedam, a zdaj ko gledam nazaj mi je žal, da tega nisem naredila prej…

Dejstvo je, da smo vsi ljudje isti. Ko nam je resnično do nekoga, bo vedno pravi čas za tega človeka, če ni, si ga vzamemo in ja, dejanja so tista, ki štejejo in ne besede. Seveda vsak konec zveze boli in marsikaj se nam vrti po glavi, a tako je… Veliko sreče!

Škoda psihičnega zdravja, da obžaluješ nekaj zaradi nekoga ki ni vreden, da se poščiješ nanj. Tudi jaz sem pred nekaj leti imel opravka s punco, ki je na moje vprašanje “Kdaj se bova dobila” vsakič odvrnila: “Ne vem, kdaj bom imela čas; Se bova zmenila” ipd. To se je vleklo nekje 3 mesece, nato pa sem dognal da iz tega dejansko nič ne bo in da so njene besede prazne. Pa naj zdaj zaradi tega travmiram?
Koliko časa se je to vleklo med tabo in tvojim nekdanjim partnerjem?

Škoda psihičnega zdravja, da obžaluješ nekaj zaradi nekoga ki ni vreden, da se poščiješ nanj. Tudi jaz sem pred nekaj leti imel opravka s punco, ki je na moje vprašanje “Kdaj se bova dobila” vsakič odvrnila: “Ne vem, kdaj bom imela čas; Se bova zmenila” ipd. To se je vleklo nekje 3 mesece, nato pa sem dognal da iz tega dejansko nič ne bo in da so njene besede prazne. Pa naj zdaj zaradi tega travmiram?
Koliko časa se je to vleklo med tabo in tvojim nekdanjim partnerjem?[/quote]

Mogoče pa res ni imela časa. 🙂

Včasih punce res nimajo časa, fantje takrat še bolj pritisnejo, ker se v tem čutijo prizadete in jim ponos ne dovoli, da bi pokazali to ranljivost drugače kot z jezo ali nekim posmehljivim ali pa nespoštljvim pristopom. No potem pa punca RES nima več časa. Z razlogom. 🙂

Tu se strinjam s tabo, Marko. Moški včasih želijo vse takoj, nemudoma. Ženske smo lahko tudi nekoliko previdne in počasneje “zagrabimo”, to pa ne pomeni nujno, da na naši strani ni interesa. Transgaran, ti si bil takrat pri njej v “fazi preučevanja”. :))

Zahvaljujem se za vse vaše odgovore.

Jaz osebno sem mu pustila zelo veliko svobode,saj zelo veliko dela. videla sva se nekje 1-2 krat na teden. Pa nisem bila jaz vedno tista,ki je dala pobudo za to,da se bova videla. Še nazadnje,ko bi se morala videti,pa se potem nisva,je dal on sam pobudo. On sam mi je reklel,kdaj se dobiva in da si bo po tem vzel več časa zame.

Sama sem mu povedala,da mi ni prav,da toliko dela,za mene pa potem nima časa. In ker sem mu to povedala,je ratal slabe volje in se zaradi tega sploh nisva videla,pa čeprav je še on sam rekel,da se vidiva jutri.

Še,ko sva se nazadnje videla me je bil zelo vesel,lepo sva se imela,še sam je rekel,da se vidiva. Potem pa se je on vmes,ko se nisva videla kar naenkrat odločil,da ne more več biti z mano,ker si želi svobode.

Meni osebno se zdi zelo čudno,da je še sam dal pobudo za to,da se bova videla,potem pa se kar odloči,da je konec. Pred kratkim sva imela tudi mesečnico in mi je prinesel rože,ter izdelek iz lesa,ki mi ga je sam naredil. Tako,da se mi zdi res čudno,da ga kar naenkrat nebi več zanimala.

Čudno se mi zdi tudi,da se on o tem noče pogovoriti v živo,ker pravi,da ne more iti čez to dramo v živo. Sama pa mislim,da bi bilo prav,da bi se o vsem lepo pogovorila,da vidiva pri čem sva in,da mi pove,kaj je resničen razlog za njegove odločitve.

Še to, ženske včasih taktizirajo, zato da ugotovijo, ali ima moški resen namen. Tisti neresni tako odpadejo takoj na začetku. Če pa ženska prehitro zagrabi, pa to lahko pomeni tudi, da si obupno želi imeti fanta.

Nekateri ste rekli,da pravim samo o sebi. Morda sem res tako napisala,vendar razmišljam tudi o njem.

Sama vem,da dela zato,da se lahko prebije čez mesec. Problem je tudi v tem,da pri njih doma gradijo hišo in delajo svoja drva. Ker je poleg očeta on edini moški v družini,doma na njega izvajajo velike pritiske,da mora delati tudi doma.

Velikokrat sem mu rekla, naj si kdaj vzame tudi čas samo zase,da se lahko spočije od dela in lahko razmišlja samo o sebi,pa je potem vedno kaj prišlo vmes in je moral delati.

Tako,da sedaj mogoče čuti velik pritisk s strani službe,dela doma in tudi mene,ki mu očitam,da toliko dela in se zato želi malo odmakniti od vsega skupaj. Jaz ga pri vsem delu absolutno podpiram,ker je res priden,vendar mu morda tega nisem nikoli povedala in sedaj izgleda,kot da se ne strinjam s tem,da dela.

Drugače pa sem ga seveda pripravljena vedno poslušati in mu pomagatii pri njegovih težavah.

Te razumem, ampak vseeno. Ne moreš človeka spremenit po svojem okusu, če se sam ne želi. Vem,d a ga nisi želela spremenit, ampak dala si mu občutek, kot da ga želiš. In to da je odbilo. Težava je tudi v tem, da ti ni povedal, kako se ob tem počuti, da bi lažje razumela, kaj mu s svojimi besedami sporočaš. Sicer pa, če se človek ne želi sam spremenit, zakaj bi želela bit s človekom, ki ima tak slog življenja, ki vama ne omogoča več skupnega časa, ki si ga želiš. Z glavo skozi zid ne gre.

no, to, da mu očitaš, kako non stop dela, denarja pa nikjer, tega že ne dokazuje…
jaz ga čisto razumem, da te trenutno noče niti videt. ker ga verjetno preglasuješ v vsem in ga verjetno v vsakem prepiru nadmudriš in praktično težko pustiš do besede. s takimi se niti kregat normalno ne moreš.

sem imela enega takega, parkrat sva se skregala in vsakič je on gonil svoje do konca, imel popolnoma prav, bil totalno nepripravljen poslušat… na koncu sem ga odrezala, ker se mi enostavno ni več dalo..

sicer pa je vprašanje, kako dolgo se je v temu fantu to kuhalo…. to, da nekdo tišči svoje nezadovoljstvo v sebi, partner misli, da je vse ok, pa ni… to ni dobro za nobeno vezo in tak človek je slab partner.

Koliko časa se je to vleklo med tabo in tvojim nekdanjim partnerjem?[/quote]

Ti travmiraš zaradi povsem nedolžnih zadev, ko s punco še nič nista bila, eni imajo pa resnične probleme z resničnimi partnerji.

Vedno ko gledamo nazaj, bi že prej prenehali, samo če bi, potem se ne bi naučili lekcije, tako da bodi hvaležna za lekcije. Nekateri pa se nič ne naučijo in nosijo zamere naprej, kar je pač slabo.

🙂
Na nek način imaš prav, le da bi te popravil. Če bi že prej nehali, bi to pomenilo le, da smo se lekcije že naučili, sicer bi vztrajali, dokler se je ne bi naučili ali pa dokler nas drugi ne bi prej “skenclal”.

no, to, da mu očitaš, kako non stop dela, denarja pa nikjer, tega že ne dokazuje…
jaz ga čisto razumem, da te trenutno noče niti videt. ker ga verjetno preglasuješ v vsem in ga verjetno v vsakem prepiru nadmudriš in praktično težko pustiš do besede. s takimi se niti kregat normalno ne moreš.

sem imela enega takega, parkrat sva se skregala in vsakič je on gonil svoje do konca, imel popolnoma prav, bil totalno nepripravljen poslušat… na koncu sem ga odrezala, ker se mi enostavno ni več dalo..

sicer pa je vprašanje, kako dolgo se je v temu fantu to kuhalo…. to, da nekdo tišči svoje nezadovoljstvo v sebi, partner misli, da je vse ok, pa ni… to ni dobro za nobeno vezo in tak človek je slab partner.[/quote]

Sej vem,da sem mu to očitala,ampak se mi res čudno zdi,da dela cele dneve,pa si denar še vedno izposoja od mene,sestre in prijateljev.

Vem tudi,da sem verjetno preveč pritiskala na njega,samo bi mu zelo rada povedala,da sem naredila napako in se nisem zavedala,da ga lahko s tem tako zelo prizadanem.

Rada bi mu pokazalo,da ga podpiram in,da ne želim pritiskati na njega,ter da mi lahko zaupa vse tegobe. Ker imam občutek,da ga dosti stvari bremeni,za katere sama sploh ne vem in bi bilo za njega koristno,da to iz sebe.

Potem se bo lahko tudi sam malo bolj sprostil in razbremenil.

Majcka55, jaz mislim, da si ti še zelo zelo mlado dekle, ki ima še veliko lepega pred seboj.

Dokazala si, da si pripravljena videti svoje napake in jih popravljati (tudi s tem, ko tako dosledno pišeš v odstavkih – sprejela si kritiko in delaš na tem). Mogoče tvoj fant potrebuje res samo več časa, počitka, sprostitve in razumevanja – če je res samo to, bosta zadevo kmalu zgladila. Pusti mu čas, da te sam poišče, pride do tebe, ti zaupa… In če je res samo to – ker jaz se zelo bojim, da je tukaj zadaj še kaj drugega, oz. kdo drug.

sej to je tist, povsod vidite nepoštenje in varanje. Bog ne daj da tip res ne bi mel časa al da je mel poln kufer njenega teženja, kdaj se bosta videla. Zdaj bi ga pa rada nazaj, brezveze. Malo bodi še sama.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close