Kapadokija in Pamukkale
verjetno boš dobila še kakšne novejše info … pred 12-timi leti ko sem bila tam jaz pa vem da so pred vsakim hotelom in v mestih viseli plakati za izlete .. takšne in drugačne po vsej Turčiji … enodnevni .. več dnevni s svojim prevozom (rent-a-car) .. ali s šoferjem … v glavnem … ponudbe ogromno … pa verjamem da tudi če se na lokalni bus vsedeš prideš kamor želiš 🙂
B.
Živjo!
Cene v Turčiji niso visoke, res pa je, da moraš NUJNO barantati. Po moje se ti še najbolj splača, če se do teh krajev odpraviš sama, kar ni težko organizirati. V Istanbulu greš na informacijski urad (nahaja se na glavni železniški postaji na evropski strani, pa tudi na azijski je en), kjer ti prijazno povedo kako priti do kakšnega kraja in kdaj je odhod vlaka ali avtobusu. V turčiji imajo moderne klimatizirane avtobuse in to je najboljša varianta potovanja (pa še dragi niso), ampak do pamukkal ti vseeno svetujem vlak, ki je še bolj poceni in na tej liniji redno vozi. Pa od slovenskega para sem slišala, da se v tako turističnem kraju, nabito polnem z nemci, japonci.. da veliko več videti že če stopiš kakih sto metrov stran od običajne turistične poti.
Lepo potovanje ti želim.
če si raje v organizirani skupini, se sprehodi po bližnjih mestih, kjer boš bivala in si oglej ponudbe – že začetne cene za isti program bodo različne, pa še te znižaj – barantanje obvezno :)!!!
ker pa je javni prevoz poceni, ti priporočam, da sedeš na dolmuš, vlak…karkoli in se odpelješ – tako si boš lahko sama krojila predvsem čas in videla tisto, kar je tebi všeč
pamukkale ti lahko povem še, da so zunaj fantastične in je prav luštno, ko hodiš v puloverju in hkrati namakaš gole tačke v njihove tople bazenčke, notri pa je nabito polno, pa še drago : /
za kapadokijo pa tako vsi pravijo, da je najlepša 🙂 , tako da si zanjo vzami le več dni
prijetno potovanje!
Forum je zaprt za komentiranje.