kangoo kritika
Z mojim kangoo-jem imam manjše/večje težave. Zanima me, kaj menite o njih oz. kakšne težave imate z njimi vi.
Najprej (maj 2004) mojega sanjskega družinskega avtomobila v izvedenki modela “family” ni bilo mogoče kupiti v rumeni barvi (kljub temu, da se je reklamna akcija tega vozila začela pred leti prav z rumenim kangoojem). Kakorkoli že, sem moral svojo željo za preprosto rumeno barvo izdatno preplačati z nakupom bolj bogato opremljenega modela.
Sledilo je prepričevanje: Renault-ovci so rekli, da vozim osebno vozilo, država me je na koncu prepričala, da je kombinirano in mi to prepričanje kljub Renault-ovim besedam zaračunala pri zavarovanju in cestnini.
V tem trenutku je aktualno, da mi serviserji na pooblaščenih servisih v tem “družinskem” avtomobilu ne morejo/znajo izklopiti sprednje desne zračne blazine ( ki jo želim – absurdno – izklopiti zaradi prevoza dojenčka na sprednjem sedežu “družinskega avtomobila”), oz. je, kot pravijo, potreben večji, nepovratni poseg na moje stroške. In baje je moj avto v celotni paleti Renault-ovih modelov tega letnika edini, ki ima to posebnost, da se na preprost način ne da izklopiti sprednje desne varnostne blazine.
Razlagajo še, da je posledica skrbi za varnost.
Skratka, imate kakšne podobne izkušnje s povsem zgrešeno/zlagano identiteto tega modela Renaulta?
Ti kristjan si pa eden izmed tistih nezahtevnih kupcev, ki se mu lahko vse proda in je z z vsakim izdelkom zadovoljen, čeprav ima napake.
Če nekaj plačaš z lastnim denarjem in kupiš avto tudi s nekim namenom, je normalno da ta avto to ima in da tudi ta stvar služi svojemu namenu.
Torej če se ne da izklopiti AIRBAGA imajo serviserji to da zrihtajo brez izgovora, sploh pa če je vozilo v garanciji.
Torej zojanejc, če je vozilo v garanciji, ne prevzami avta dokler to ne popravijo! Časa imajo 45 dni.
Sam na žalost nimam problema z izklopom desnega airbaga, ker ga nimam.
Sem pa prav tako mnenja da otrok sodi na zadnji sedež. Če v navodilih piše kako se izkloši airbag potem mora to držati. Če piše da to naredijo na servisu je to opravilo, ki se jasno zaračuna in nikjer ne piše ali je to 5.000 SIT ali 100.000 SIT. Takšno je življenje.
Sicer pa sem več kot zadovoljen že 4 leta s kangoojem in tudi naslednji avto bo Kangoo. Je pa več kot jasno da ima avto svoje pomanjkljivosti (črički, majhne histrosti, problemi z zapiranjem drsnih vrat pod -5 stopinj C pozimi ….), vendar je prednosti veliko veliko več.
Bi pa Berlingota kupil kot jaz.
No, če ju primerjam:
-mojega Multispacea 2.0 HDi in
-mojega službenega Privilege de luxe 1.5 dci 62 kW je med avtoma velika razlika v prid prvemu. Po ceni sta oba cca 3.5 mio.
Prednosti Berlinga:
lepši, notri prostornejši, boljši materiali, 15″ michelinke, izklopljiv sopotnikov airbag, velur na sedežih in nasloni, boljši radio in 6 zvočnikov, varnost ****, BSI možnosti: (različni avt. intervali brisalcev, samodejne luči in zaklepanje,radio ima avto volume
Slabosti: pri meni povprečen HDi poraba 6,2 (min 5.9, max 7.7)
omejena dodatna oprema (pri nas ni možno dobiti tempomata, el. platnene strehe, ESP, pot. rač., senzorja za dež, litih platišč, modutopa,…)
Prednosti Kangle:
manjša (200kg) teža in s tem boljša poskočnost,
šikoka (grda) drsna vrata, večji prtljažnik, varčen motor, (min 5.7, max 7.2)
slabosti: slaba trakcija in s tem slabše vozne lastnosti na snegu
prva druga sta močni in mimogrede se kolesa zavrtijo v prazno, občutljive meglenke na kamenje (avto je star 4 mesece in 2 počeni meglenki)
No vsak se naj odloči sam samo pri nas sta na dvorišču oba in ju lahko primerjam iz prve roke in objektivno.
Pa Berlingo ima volan po višini, dosti odlagalnih mest, pri kangooju še mobitela ne moreš odložit, ker povsod na ovinku izpade. Rešitev je pepelnik.
Berlingo ima zadaj raven pod, Kangla pa tisti greben, ki moti tistega, ki sedi zadaj na sredini.
Odklepanje je pri kangooju tudi sranje, ko držiš kaj v roki, namreč pritisniti je treba enakrat kratko za voznikova vrata, dolgi pritisk ti komaj odpre vseh pet vrat.