Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kangoo, berlingo ali kaj?

Kangoo, berlingo ali kaj?

Prosim stare izkušene mačke, da mi pomagajo. Vem, katero barvo bi, kateri avto pa ne vem…
Imam star kangoo, ki sem se ga zelo navadila. Ustreza mi za vse moje potrebe: prepeljat omaro, otroke, kolesa, Kočevski rog, morje, služba….
In ga moram zamenjat …… živa kriza. Začel ga je nekaj sračkat, jaz pa ne želim imeti opravka z avtom, samo vozi naj.
Dolg razmislek…..
Zdaj sem si ogledala nove kangooje in berlingote – a obstaja še kaj v tem smislu?
Kateri je boljši, kangoo ali berlingo?
In naj kupim dizla ali bencinskega?

Hvala vam – vsaka informacija bo dobrodošla.

Obstaja še P Partner, Fiat Doplo, VW Caddy.

Vsi ti modeli so “kapelce”.

Veliko sreče pri izbiri.

Smo mlada družina z majhnim dojenčkom in smo se odločali med Picassojem in Berlingom HDi. Oba imata dosti prostora, velike prtljažnike, sta prilagodljiva in imata odlične dizelske motorje.
Picasso je res pol mio. dražji, boljše opremljen in kvalitetnejši. Berlingo ima večji in bolj prilagodljiv prtljažnik, bolj na otroke neobčutljivo plastiko, je bolj hecen in kar je zakon pri majhnih otrocih – ima dvoja drsna vrata.
Midva priporočava Berlinga HDI (zdaj akcijska cena 3,2 mio, rabljeni 2001 HDi so od 2,0 – 2,2 mio sit) klimo ima vsak, doplačajte za ABS. Imava tudi nosilec za kolesa, ki pride na zadnja dvižna vrata. Poraba 5,5 -6,5 L/100 km, ogromno prostora nad glavami, na zadnjih treh enakih sedežih, v prtljažniku pa itak.Škoda, da pri nas ni na voljo el. platnena streha, kot je bila pri prvih modelih.

Zavarovanje tega kombiniranega vozila je pri zav. Generali cenejše, kot pri osebnem avtomobilu – s 50% popusta znese okrog 53.000 sit. Servis na vsakih 20.000 km, cena delov in servisa zmerna in avti so zelo zelo zanesljivi.

Zdaj je dizelski 2.0 HDi (90 KM) v akciji in opremo elegance:
cirka 3.250.000
klima
zunaj vse pobarvano
2 airbaga
nasloni za roke spredaj
otroške mizice na zadnjih sedežih
modobox voziček v prtljažniku

Priporočam metalik peščeno barvo.

Pa doplačaj še za avtomatsko klimo, stranske blazine in ABS. Jaz avta ne bi kupovel brez tega.

New Report

Close