kaneloni
Včeraj sem kupila Grande kanelone od Žita. Naredila sem dva nadeva : s faširanim mesom in enega s špinačo. Cevke sem nafilala, jih zložila v pekač,; zlagala sem tako, da je bil eden mesni , en špinačni. Vse skupaj sem nato polila z prelivom, ki sem ga naredila iz jajc, kisle smetane in mleka. Zelo, zelo dobro je bilo in predvsem preprosto, saj mi drugače zmanjkuje časa za take stvari.
Prosim še za kakšen dober nadev.
Lep pozdrav vsem skupaj in lepo, mirno nedeljo.
Če slučajno koga zanima, sem nekaj časa nazaj tule našla en recept, ki ga nameravam tudi sama preizkusiti, saj imam te testenine že doma :o)
Frfra, si špinačne delala s skuto?? Tak recept imam namreč na škatli teh testenin.
Pozdravček!
Vladka
Ojla, to pa je pisano meni na kožo, bom tudi jaz naredila. In sicer zaradi tega, ker razen mene nihče noče špinače, tako da vedno znova izvisim. Na ta način bom naredila zase 2 špinačna, ostale mesne za družino.
Praviš, da si jih kupila od Žita, očitno moram malo bolje pogledati police v trgovini, ker jih še nisem zasledila. Testene cevke, kajne?
Sedaj delam lazanjo tako, da v enem vogalu naredim zase zelenjavni del, ostalo mesni. In potem je problem že, če samo malo paradižnika ali bučke zleze h komu drugemu, jaz pa v lazanji ne morem postaviti obmejne straže, normalno, da malo zleze eno k drugemu.
LP Mimi
Babi, od Barille kanelonov ni treba predhodno kuhati, za Žito-ve ne vem.
Frfra, zdaj sem šla gledat škatlo od kanelonov in ugotovila, da sem vse skupaj malo pomešala :o) Tisti recept s špinačo in skuto sem brala od Jamie Oliver-ja, na škatli pa imam recept za nadev s papriko, porom, “ricotto” in, če želiš ti ga prepišem.
pozdravček!
Vladka
Deka,moji imajo tudi radi s palacinkami.Ce jih delas sproti,je res vec dela.
Sama jih zamrznem za zalogo. Dvakrat na mesec imam uro pecenja palacink. Tudi za lazanjo so dobre. Ponavadi naredim plast palacink,plast popecenih jajcevcev in vmes paradiznikova omaka s poarmezanom in malo besamela. Lep pozdrav in ne prevec naporen teden Babi
Pri nas gredo kaneloni s palačinkami edino tisti, ko v palačinko zavijem šunko in sir in to potem spaniram ter ocvrem.
Ko sem v palačinko zavila mleto meso in enkrat piščančje s paradižniki in papriko, ter to samo popekla v pečici s prelivom iz jajc in kisle smetane, niso bili najbolj navdušeni…
Lep dan!
Vladka
Dobro jutro..
Babi , nič jih ni potrebno kuhati, samo politi jih moraš potem. V tem je čar zame, ker je tako preprosto.
Je pa res, da jih sploh nimajo v vseh trgovinah. Jaz sem jih odkrila samo v eni in še tam so sedaj ceno prepolovili, ker ne gredo v promet.
Aha, še nekaj. Prvič sem naredila tako, da sem jih polila že cca 1 uro prej, potem pa počakala, da smo se zbrali. Pa so se nekatere cevke “napile ” in počile. Ko sem delala naslednjič, sem tekočino zlila tik preden sem dala v pečico.
Lep dan na Primorsko..
Frfra, lahko malo bolj natančno opišeš kako si naredila špinačni nadev? In razmerje jajc, mleka in kisle smetane za polivko? Za melto meso mi je jasno, sem jih tudi jaz že delala, pa potem polila z bešamel omako. Ampak se mi zdi tale tvoja varianta skoraj boljša. No, vsako “navodilo” bo dobrodošlo ;-).
LP
D.
Sem že videla ta recept Urša, ampak me zanima če je Frfra naredila kako drgače, saj veš – več stvari imaš na izbiro, boljše je. Pri Jamijevem receptu mi ni bilo všeč to, da je dal v omako paradižnik. Sicer sedaj razmišljam da bi nadev lahko naredila po njegovo, omako pa pač drugačno. To je pa tudi res.
Ampak moram reči da nisem še zasledila, da bi prodajali špinačo v listih (zamrznjeno) – da ne bi bilo treba čakati, da na vrtu zraste ;-).
LP
D.
Hoj, Damjana!
Ce te zanima, jaz sem zadnjic naredila te kanelone tocno brez tega, da bi dala v omako paradiznik, ker ga nisem imela doma. 🙂 Naredila sem tako, da sem jih zlozila v pekac, cez polila omako iz 1 stepenega jajca in malo kisle smetane ter posula cez veliko naribanega sira.
Ja, zmrznjena spinaca v listih je ocitno severnjaska pogruntavscina, ker tukaj se jo brez tezav dobi. 🙂 Lahko izbiras med zmrznjeno v listih, nasekljano ali pa nasekljano in stisnjeno v nekaksne brikete (da bolj optimalno napolnijo pakete, bi rekla).
Lp, Ursa.
..aha, lahko… sploh nisem nič komplicirala. Kupila sem zmrzjeno špinačo, jo odtalila, malo mleka dodala, vse skupaj je bilo precej gosto. Posolila , popoptala, dodala česen in malo kisle smetane. Nobene skute nisem dodajala, ker je bilo v kombinaciji z mesnim nadevom in bi bilo preveč nasitno. Za preliv sem stepla 3 velika jajčka, dodala cca 3 dcl mleka in pol kisle smetane ( velike )…vse skupaj zmešala, posolila in polila po pekaču. meni je bilo najbolj všeč, ko se potem držijo skupaj, v enem je meso, v drugm špinača. naslednjič bom poizkusila še kaj, tudi s skuto. V glavnem, mojim je bilo zelo všeč, tudi bolj kot lazanja. Sploh pa mislim, da se da v te ” rorčke ” marsikaj nafilat in zelo bom vesela za vse predloge, če boste kaj experimentirale.
aha, še nekaj. Kar je ostalo, smo pogreli v mikrovalovki in je bilo tudi dobro.
Sory, tole je napisano v službi, na brzino:))
LP
KANELONI Z ZELENJAVO IN “RICOTTA CHEESE” (Barilla)
Potrebujemo:
10 kanelonov
1/2 rumene paprike
1/2 rdeče paprike
1/2 oranžne paprike
1/2 zelene paprike
350 g “ricotta cheese”
1 por
ščep sesekljane mete
1 jajce
40 g krušnih drobtin
parmezan po okusu
Za omako:
600 g mleka
30 g masla
30 g moke
sol po okusu
20 g masla
ščepec muškatovega oreška
10 “cherry” paradižnikov
olje
Za polnilo razrežemo por na tanka koleščka in pražimo na maslu nekaj minut.Narežemo paprike na ozke trakove in dodamo poru, dodamo meto in pustimo kuhati cca. 10 min ter po potrebi dodamo malenkost vode. “Riccoto”, kuhane paprike, jajce, drobtine, sol, poper in parmezan damo v posodo in zgnetemo. Napolnimo kanelone.
Za omako v kozici raztopimo maslo, dodamo moko in mešamo. Dodamo mleko in ščepec muškata ter mešamo da zavre. Odmaknemo s štedilnika.
Paradižnike postavi v pečico s kančkom olja za cca. 10 min.
Dno namaščenega pekača prekrij z dvema zajemalkama omake, zloži nanjo kanelone, prekrij s paradižniki in preostalo omako ter posuj s parzmezanom.
Peči pri 220°C cca. 35-40 min.
Tako, Frfra, to je prevedeno bolj po domače, a upam, da dovolj razumljivo.
Pozdravček!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.