Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KANELONI-BARILA

KANELONI-BARILA

Pozdravljene!
Kupila sem kanelone Barila. Sedaj pa ne vem, ali surove nafilam ali jih moram prej skuhati? Navodila so zelo skopa.
Prav, bi mi prišel tudi kakšen nasvet glede file in sploh priprave.

Hvala in lep pozdrav!

Tukaj se je že nekaj govorilo

Kar sorove, prav tako lahko surove nadevaš “naše” kanelone Grande.

Kakšne bi pa delala? mesne ali zelenjavne? če se ne motim jih je ena filala tudi “na sladko”.

Če boš delala mesne je nadev tak kot pri lazanji, povrhu dobro polij z bešamelom, ali kakšno drugo omako (paradižnik mogoče?), važno je, da so kaneloni dobro “namočeni” da se lepo spečejo.

Za špinačno imaš nasvet v linku.

evo še link na “sladke kanelone”

LP

Vedno filam surove.

Pomembno je, da jih dobro preliješ z omako (bešamel, paradižnikovo itd.).
Kaneloni morajo biti popolnoma preliti s tekočino, drugače so trdi in neužitni.

ponavadi jih polnim surove.gre veliko lazje. potem jih pa premazem z mesanico vode in olja /z metlico/,toliko,da se malo navlazijo. v omaki se pa potem lepo skuhajo t.j.specejo. lp petra

Kje pa si dobila cevke za kanelone od Barille? Jaz jih že celo večnost nisem videla po trgovinah…

Imajo jih v Intersparu

Sonce,
jaz ne najdem recepta za kanelone s špinačnim nadevom na linku, ki ga je dala Hali. Sem kaj zamutila?

Helena

Ne ti nisi, jaz sem ;-)). Berem hitreje kot mislim (včasih) ;-)).

Evo link do receptov:

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Na vsakem pakiranju ali kanelonov ali lasagn piše ali se morajo prej skuhati ali ne. Barilla prodaja pri nas običajno take, ki se ne rabijo prej kuhat. Zato je potrebno bešamel, s katerim jih preliješ narediti bolj redkega, ker take testenine bolj vpijajo (če niso prej kuhane). Silvia

Brez kuhanja jih nadevaš. Tako kot vse tovrstne testenine. Jaz tudi liste za lasagno nikoli ne kuham, vedno samo surove, in kupujem tiste navadne, na katerih piše da jih je potrebno predhodno skuhati. Samo malo več omake narediš in je zadeva rešena.

Lp, Ela S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close