Najdi forum

Kanarski otoki

Konec oktobra imam namen obiskat enega izmed Kanarskih otokov.Zanima me ,kateri otok naj izberem glede na vreme in da kaj vidim zanimiviga,ozirma, vsaka informacija mi bo prišla prav.
lp

Irencca,pozdravljena!

Z možem greva vsako leto konec novembra ali v začetku decembra,pa še nikoli nisva imela slabega vremena.Bila sva na Gran canarii in na Tenerifih.Gran canaria je nekako bolj eksotična,tenerife pa je večjiin za oba otoka velja, da imata na jugu manj dežja kot na severu.Na Tenerifih je po moje nujno videti Masco, vulkan El Teide,Loro park,Los gigantes,pa še kaj bi se našlo.Na Gran canarii pa so nama najbolj ostale v spominu očarljive vasice v hribih,prijazni domačini.
Če hočeš veliko videti,je najbolje najeti avto,saj gorivo ni drago, prav tako ne najem avta.

živjo,

pred tremi tedni sem se vrnila iz kanarskih otokov kjer sm bla že drugič v istem kraju to je na otoku gran canaria v kraju maspalomas. za vidt je res ogromn odvisn je pa tud kaj si želiš od dopusta. jst sm šla: ogled glavnega mesta las palmas, aqualand, palmitos park, enodnevni izlet na otok tenerife kjer sm si ogledala vulkan El Teide in loro park – nepozabno, imajo od ork, delfinov, pingvinov do morskih psov,… aja pa na gran canarii se ne sme spustit ogled sipin po katerih je znan kraj maspalomas to je k mala puščava. ogromn je še stvari za vidt sam časa hitr zmanka. za ostale otoke pa čist nč nevem zanima pa tud mene kako je na tenerifih na južnem delu.

lp,
urša

lep pozdrav!
ursan ali si bila v kakšnem hotelu ali kako?
na izlet na tenerife si šla organizirano ali v lastni režiji?
koliko časa pa se voziš iz gran canarie do tenerifov?
ali mogoče veš ali je na tenerifih tudi kakšen vodni park?

hvala

urša, zanima me kakšna je klima poleti? naše agencije končajo z leti v maju in potem letijo šele zač. jeseni. ni mi jasno zakaj, je julija res tako vroče???

jst bom odgovorila kr obema. najprej noway. ja bla sm v hotelu (mirador maspalomas) res lep hotel in ful dobra hrana. za tenerife je tko jst sm vidla reklamo za ta loro park se pozanimala na recepciji kako nej pridem tja in so rekl da so lokalne agencije k vozjo organizirano na tenerife. plačaš in zmenš se use na recepciji tko da jst svojo vodičko v 14 dneh sploh vidla nism. use ostale izlete sm šla v lastni režiji s taksijem ali avtobusom. taksi ne rabš iskat in čakat ker jih je tok na cesti da te oni iščejo. za vodni park na tenerifih pa nevem lahko pa mal prebrskaš na internetu in kr vpišeš tenerifi pa ti bo vrgl vn njihove strani. tko sm se jst pozanimala o vseh izletih in diskotekah na gran canarii tko da k sm pršla tja sm točno vedla kaj hočm.

zdej pa lara. predn sm šla na dopust so mi vsi govoril da je dol poleti zima, da ni uredu vreme in nevem kaj še use, zato sm že jst začela mal dvomt. no k sm pršla dol je bil vreme prekrasn dežja ni, vroče je tko nekih 30-34 stopinj ampak se da normalno dihat ker je ful dobra klima. čez dan skos po mal piha tko da je že zarad tega laži. edino zvečer se mal shladi pa še to ne usak dan. drugač je ma morje mal bol mrzu ampak še vedno ne tok da se ne morš kopat, ker je ful folka u vodi. naše agencije majo ta termin zato, ker je pri njih uradno sezona od oktobra do maja in potem je “nesezona”. folka je pa ceu let dol na polno celo zdej polet se mi zdi da ga je blo ful več kokr konc aprila k sm šla jst prvič tja.

če mata še kšna uprašanja kr uprašta, če bom lahko bom z veseljem odgovorila in odpravla kšn dvom k je še ostal.

lp,
urša

noway,

zdele sm mal pregledala izlete na tenerifih in majo isti vodni park kokr na gran canarii to je aqualand, pol maš pa še en jungle park,… odvisn je tud na kermu koncu tenerifov si. pa mislm da ma usak hotel ful reklame za vse te stvari usaj tko je blo pr men in tud k sm šla čez dan al na plažo al pa zvečer vn so delil reklame za take parke in druge podobne stvari.
a bi šla na jug al na sever?

tenerifi, fuerteventura ali lanzarote. Jaz sem rezervirala v iliriki, najdejo ti ugodne last minute iz tujih letališč!

Lp

ursan

hvala za informacije
mi bi šli novembra ali februarja ko imajo otroci počitnice. se še odločamo. moram tako izbrati,da otrokom ne bo dolgčas, da se jim skoz nekaj dogaja

ursan

sem gledala spletne strani od jungle park , loro park, aqualand, ampak me je kar malo prestavilo, kako so drage vstopnine vse 20-30€.
ali je tudi na splošno bolj drago( taxi, bus, hrana,sladoled)?

hvala

ja vstopnine so vse okol 20 eur ampak jst nism niti gledala na dnar, ker sm hotla to vidt in dožvet. drugač so pa v 5 letih kr dvignl cene. lej taksi je samo štartnina 2 eur, pol pa neki časa se ne premakne in ti šele pol začne tečt kilometr. midva več kokr 4 eur nisva dala nikol pa sva se usak dan vozila iz maspalomasa v playa del ingles kjer je središče dogajanja to je nekih 4-5 kilometrov. za hrano nevem ker sm mela all inclusive in nism nč uzuni kupvala edino pijača je v barih in diskotekah kr draga. aja za bus pa nevem ker sm šla z njem samo v glavno mesto je pa sigurno cenejši k taksi sam ga je treba čakat ker ma svoj vozni red, pa najdt moraš ta pravo postajo tko da je taksi bolj enostavn in hitrejši.

Kje ste uredniki forumov? Je to slovenščina ali kaj drugega. Ni niti lepo, brati pa se sploh ne da!

Varujmo slovenščino in dvojino!!

sori petr k je to forum in ne šolski spis. če te pa to tok mot pa enostavno ne brt.

Saj ne rečem, da naj vsi pišemo popolnoma slovnično pravilno, ampak vsaj približno, pa četudi v pogovornem jeziku, proooosim! Iz enostavnega razloga, ker je tako pisanje a la ursan zeeeeelo težko brati. Ker me zanimajo podatki o Kanarskih otokih, sem se sicer potrudila, ma sem se kar namatrala…

Hvala za razumevanje!

Ali zaupaš, koliko to stane?
Iz katerih letališč?
Ali imajo organiziran prevoz do tujega letališča?

Več informacij dobite na http://www.canarian.si

Lep pozdrav

Gran Canaria last minute ponudbe dobite tukaj pri turistični agenciji Potuj nekam. Tole je njihova stran: http://www.potujnekam.com/gran-canaria

Gran Canaria last minute ponudbe dobite tukaj pri turistični agenciji Potuj nekam. Tole je njihova stran: http://www.potujnekam.com/gran-canaria%5B/quote%5D

Lastna reklama pa običajno bolj škodi kot koristi…

Glede na to, da imate že 5 let izgubo ter ves čas tudi negativen kapital, je samo vprašanje časa, kdaj ne boste več v stanju izpolniti vplačanih potovanj.

Mogoče so ravno take reklamne akcije poizkus izvleči še čimveč denarja ter potem zadevo pognati v stečaj?

Odvisno od tega kar želiš na dopustu počet. Če želiš raziskovati in spoznati nekaj novega, definitivno Tenerife. Drugače pa Gran canaria ali katerikoli drugi otok, kjer boš ležala na peščenih plažah in uživala v hladnem morju. Vreme je povsod ok, Tenerife so znani kot otok večne pomladi. Voda pa je mrzla, na to računaj ko boš izbrala hotel. Vzami takega z bazenom, razen če imaš rada mrzlo morje. Pa južni del otoka izberi. Priporočom nočitev z zajtrkom, potem rentaj avto in prevozi otok po dolgem in počez. prehranjuj se na pot, poskusi njihovo lokalno hrano.

Ali slučajno kdo ve kako je kaj urejeno zdravstvo oz bolnice na teh otokih? Mogoce kaksna izkusnja?? Hvala 🙂

Jaz sem bil na Gran Canarii, St Cruz de Tenerife, St Cruz de Palma, Lanzarote, La Gomera in Fuertaventura. In mene so najbolj prepričali St. Cruz de Tenerife, Las Palmas na Gran Canarii in Areciffe na Lanzarote.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close