kanarski otoki
Midva z možem sva bila pred leti v januarju na Gran Canarii in so bile temperature čudovite. Okrog 25°C. Sicer je stalno rahlo pihal veter, vendar hodiš okrog v kratkih hlačah in majici, bos po mivki, ki jo imaš potem vse povsod. Kopala sva se v morju. Potem sva šla za teden dni še na Tenerife. Tudi tam so bile temperature povsem poletne, samo valovi so bili zelo visoki, tako, da sva se kopala v odpratih kopališčih-bazenih morsko vodo. Prekrasno in nepozabno!
Želim ti prijeten dopust in neizmerno uživaj v poletju!
Tia
Midva sva bila pred tremi leti za božič na Tenerifih in je bilo čudovito. Dnevne temperature med 20 in 24 stopinjami, nočne okrog 16 ali manj, kar sva občutila, ker sva spala v šotoru v kampu. Na velikem delu otoka (predvsem El Medano) močno piha, tako da ni tako prijetno za sončenje in kopanje (ampak se da), v Los Cristianosu pa je zelo zatišno in prijetno toplo. Vsekakor čudovit otok, vreden ogleda, tudi vulkan Pico del Teide.
LP
Živjo!
Čez 2 tedna se odpravljam na Kanarske. Nameravam it v solo režiji in po več otokih. Je tu kdo s podobno izkušnjo? Predvsem me zanimajo cene prenočišč, najema avtomobila in pa hrane, npr. kakšna večerja. Kako je z iskanjem prenošišč na mestu samem? Ali so v tamkajšnjih Tourist Officih ustrežljivi in pripravljeni pomagat al moraš it kar na svojo roko od vrat do vrat?
lp
Pozdravljena.
La Gomera je otok, katerega moraš obiskati ( če že ne zaradi zaradi prečudovite narave – lovorjevega pragozda- pod zaščito UNESCA – kraja, kjer še danes med meterskimi lišaji živijo palčki in kjer pod drevjem dežuje) pa zato, da se boš nekoliko odpočila od žuriranja. Cene – tu ti žal ne morem pomagati, saj sva z ženko stanovala v hotelu – ni pa drago – lahko spiš kar na plaži ( mislim vsaj). Dobro je vzeti s seboj dobre trekking čevlje in anorak – piha povsod – je pa rajsko; hrana ( in pijača – Malvazija (buteljka)+ fruttidimare za dva v gostilni 25 EUR – pri nas boš plačala toliko za enega…) Uživaj – in pozdravi “kraljico Garo” – Garahonai je najvišji vrh Gomere…
tinsky
Upam, da misliš mene ( Tinsky – moški);
Na Gomeri je najbolje stanovati v Valle gran Rei-ju -ceneje je – mislim da bi morala dobiti sobo za okoli 12 EUR-noč; sama sva bivala v San sebastianu ( v Jarden-Tecini -kjer pa je bivanje cenovno precej “out” – imela sva max. srečo…), cenejših hotelov pa je tudi kar nekaj, samo rabiš nekaj časa…Glede rent-a-cara je takole: vkolikor bivaš v hotelu (agencijski aranžma) je cena okoli 25EUR-min. na dan, vkolikor pa si misliš avto izposoditi drugače pa je že druga pesem…Vedi, da brez dobrega prevoznega sredstva (odsvetujem skuterje ipd.) ne boš videla polovico vsega ne, pa še pljučnico boš staknila…Aja, omeniti moram, da spati v Nacionalnem parku v spalki ni priporočljivo – strog nadzor – kar je tudi prav…). Trajekt od Teneriffe je drag, kar pa je všteto v ceno, vkolikor imaš “package” varianto ( mnogi na to ne pomislijo pravočasno, pa jim je pri “bilanci” žal..).- firma “gospoda Olsna – ladijskega prevoznika in lastnika polovice Gomere ni ravno poceni… Bivala sva tudi na Teneriffi – najbolje na jugu otoka – več sončnih uric kot na severu – ješ pač tam, kjer ti odgovarja – od 5EUR dalje (všteto pivo) – tukaj je bila spet “package “varianta, zato ti pdrobnosti ne morem dati – je pa variant ogromno – le ceneje je kot v Sloveniji…
upam, da sem ti le malo pomagal – vkolikor te zanima še kaj oglasi se na moj mail… L P. Tin-sky
Seveda se da – samo cene so…višje; poizkusi ( upam da nisi že prepozna) z “first minute – in izogni se – naj mi ne zamerijo, samo…naših največjih agencij – sam sem prišel “ceneje skozi za 20-30% z Neckermannom ali TUI-jem – direkt; ( samo pravi trenutek je potrebno ujeti) – pametno bi bilo tudi, če lahko dobiš kataloge v tujini ( “naši” izidejo-beri dobijo jih – z kakšnim mesecem ali več zamude- pa smo tam…). Glede transporta po otokih pa toliko: lahko je biti pameten in leteti tja za nrkaj več kot 200 EUR in stanovati nekaj sto metrov od obale – kar praktično pomeni uro (ali več) hoje do morja, najem rent-a-cara ( od 25 EUR/dan) -pa smo že tam – pri agencijskih cenah seveda. erjemi, to drži kot pribito – večkrat preizkušeno…
L.P.Tinsky
Forum je zaprt za komentiranje.