Najdi forum

Kanarski otoki

Septembra planiramo pocitnice na Kanarske otoke. Ima kdo izkusnje na kateri otok je v septembru najboljse iti in kateri del le tega? Kje je morje dokaj toplo in primerno za kopanje?
Najlepsa hvala za vse odgovore.

Moja izkušnja je poročno potovanje na Tenerife v mesecu maju. Temperature lahko preveriš z aplikacijo. Kar se pa kopanja tiče je pa to ocean, tako da kakšnih lepih plaž ni. Te plaže so divje, nedostopne in vse je vulkansko. Slike z rajskimi plažami in mivko niso realne.
Najboljše je seveda Loro park. Noro lep živaljski vrt, kjer so poleg vsega lepega in eksotičnega tudi predstava z orkami.. To je res vredno ogleda. Pa najvišji vrh Tenerifov je zelo obiskan ….
Pokrajina je zelo lepa,..

Najlepsa hvala za izcrpen odgovor.

Priporočam ogled dokumentarca Blackfish.

Tudi jaz sem bila pred leti na otoku Tenerife za prvomajske praznike. Kar se plaž tiče opisano ne drži. Severni del otoka ni primeren za kopanje zaradi močnih tokov in se zato kopa v bazenih in so tudi hoteli cenejši. Južni del je pa sanjski, palme, mivka, je pa treba paziti, ker te lahko zelo opeče, mene še nikjer ni tako kot tukaj med sprehodom po plaži. Obiskala sem še otok La gomera, ki je pa zelo lep, bolj tropsko poraščen in vidiš tudi nasade banan. Zanimivo je tudi, ko pokažejo, kako so se avtohtoni prebivalci otoka sporazumevali z žvižganjem. Kanarski otoki so otoki večne pomladi in so celo leto podobne temperature, samo dnevi so krajši. Na Tenerifih je zanimiv Loro park, ki je bolj na severu, drugače pa vulkanski vrt Teide, ki je podoben površju na Luni in pa rastje, rože strelicije ter njihove slastne banane.

Kopali smo se v oceanu na paži La Terezitas zraven Santa Cruz de Tenerife: Ker je narejen valobran je možno kopanje.

Vsekakor na jug, južno letališče, potem pa Playa de la Americas.
Lahko rentas avto in potem na izlete po otoku. Najem za 3 dni je cca 120€.
Super je, še bom šla.

Na Kanarih je celo leto približno enaka temperatura. Kopanje v Atlantiku je odsvetovano. Tisti otoki, ki imajo plaže proti vzhodu (Afriki) so primerni za kopanje v morju.

Bili smo dvakrat, enkrat februarja in enkrat aprila. Obakrat smo bili na jugu – Playa de las americas. Čudovite plaže, črna mivka. Zvoraj napisano glede nedostopnosti plaž ne drži. To velja bolj za sever otoka. Obakrat smo se kopali v morju s tem, da je september mnogo bolj primeren za kopanje na Tenerifih, kot april. Rent a car je super vzet, saj se da tudi z buskom povsod, ampak več vidiš z avtom. Must see: loro parque, aqua park – ne vem kako se reče, en vrt z opicami in netopirji, bananin nasad, jahanje kamel, joj vsega toliko, bi kar še enkrat šla 🙂 Lepo se imejte, pa obvezno na jug.

Sem bila na Tenerifu in Gran canarii večkrat.
Moje mnenje: če ti gre predvsem za kopanje, je bolje iti na Hrvaško.
Drugače pa se da kopati pri sipinah v Mas palomasu,( Gran Canaria) kjer zna sicer biti precej vetrovno, pa tudi na severu v Las palmasu so lepe plaže.
Na Tenerifu pa že omenjena plaža Las Teresitas na severu otoka, na jugu pa Los Cristianos in Playa de las Americas.

Jaz hodim na Kanare predvsem zaradi klime – nikoli vroče in soparno, ravno prav toplo.
Atlantik pa seveda ni tako topel, kot Jadran.

Je šel prijatelj lani poleti. Bolje je biti na južnem delu, kot na severu. Je drugačna klima kot pri nas in zelo piha, ves čas – vsaj tako je bilo takrat, pravi.

Sploh ne drži. Čudovita rumeno peščena plaža je na JV delu otoka Tenerife, na Gran Canarii pravtako peščena na J otoka.

Avtorica, največ informacij in slik boš dobila na netu.

Ostale otoke, razen teh dveh nisem videla osebno v živo, ampal Lanzarote in Fuertaventura pravtako delujeta polna lepih plaž (tudi če ne maraš mivke).. 🙂

Je pa res, da Atlantik ni nikjer ravno enak kot Sredozemlje, in je v vsakem primeru “hladnejši”, tako in drugače, na videz in v živo.

So pa Tenerifi super in je res veliko za videt, od vulkana, do bolj komercialnega juga in bolj “divjega” severa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close