Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice KANARSKI OTOKI-katerega priporočate?

KANARSKI OTOKI-katerega priporočate?

Kar se mene tiče- me resorti prav nič ne motijo, kajti midva tam samo prespiva.Ker vedno zelo gledam na to,da so cene čim nižje -prvič sva plačala za avio prevoz+najem sobe v hotelu-3 ali 4 leta nazaj samo takratnih 44000 sit na osebo. Zadovoljna sva s skromno nastanitvijo,da je le čisto.Zato pa si kar pošteno privoščiva potem;saj ne da razmetavava,ampak v bistvu si lahko privoščiva marsikaj na račun nižje cene za hotel.O hotelskih bazenih pa- čeprav so jih imeli vsi hoteli,nimam pojma.Rada bi pravzaprav samo povedala,da če radi raziskujete nove dežele,vas najbrž ne bo motilo pol ure ali uro več, kot če bi bili nastanjeni na severu.Je pa vsekakor sever manj turističen od juga,ampak zelo lep.

Gina, midva sva bila na porocnem potovanju, letela sva iz Gradca, nastanjena pa v http://www.adrianhoteles.com/content/view/39/66/lang,en/ , ki ni najcenejsi, potem sva pa imela za 5 dni rentan avto in sva obletala cel otok. Avta ne rentaj v agenciji v hotelu, ker je predrag, vedno bos nasla bolj ugodne ponudbe v agencijah malo iz hotela.

Predstavljaj si, da je cesta okoli in okoli otoka, za cel krog pa rabis cca 250km, me bo peacemaker najbrz popravil in dal tocno cifro. Avtoceste je dobro polovico, ce gredas otok kot uro se zacne pri uri 7, pa je do 12, po daljsi strani. Vecino letov je na juzno letalisce, ki je priblizno na uri 5, potem je pa se severno, ki je na recimo 1. Trajekt za na Lagomero pa je na 6. Dostop do Teideja je s treh koncev. Najvecji tematski parki so na severu v Porto Dela Cruz, kjer je tudi botanicni vrt.

V primeru slabega vremena Teide le tega zadrzi na severu, in je na jugu ponavadi lepse, vsaj pri naju je bilo tako. Ce se le da, se izogni hotelom na Playa des Americas, ker so res hotel pri hotelu, do plaze pa lahko po hribu navzdol hodis tudi pol ure in vec.

Ce hoces kako forko, reci, za ostalo pa se prasaj.

Gina,
Topsy ti je napisala tako dobro, da bolje ne bi mogla.
LP,Rosie

@ Gina:

Se en pozdrav iz soncne Tenerife…

Ja glede vremena je res: jug ima zagotovljeno sonce, medtem ko na severu slabo vreme ni nic nenavadnega…

Glede cen je najbrz res najceneje v turisticnih kompleksih: odsvetujem Los Cristanos, Las americas, Costa Adeje… Puerto de la Cruz je veliko bolj privlacen…vendar obstaja nevarnost slabega vremena… Pozanimaj se za prenocisca Los Gigantes – Las Arenas… Je manjsi tusiticni kompleks na juzni strani. Precej bolj privlacen od Los Cristanosov….

Glede renta a carov: pepecar.com je najugodnejsa varianta. Se da dobiti za 18 evrov na dan… Avtobusi so sicer precej poceni, vendar pa zapravis precej vec casa.

Glede izleta na La Gomero: ga toplo priporocam. Najugodnejse je garajonayexpres.com. Imajo posebno ponudbo kjer lahko skupaj s povratno karto na La Gomeri rentas avtomobil in se kar splaca…mislim da te tri dni za 3 potnike stane priblizno 180 evrov (povratne karte + avto).

Na La Gomeri obvezno: Parque nacional Garayonay + Valle Gran Rey!
(Teta od punce ima na severu La Gomere (Hermigua) hiso ki jo oddaja v najem…ce si zainteresirana sporoci!)

Na Tenerifi sicer priporocam: Teide, Masca (za otoke mogoce malo prevec), Anaga, Puerto/Cruz, La Laguna, Las Teresitas, boat trip pod klife Los Gigantes (2 najvisji na svetu + ogled kitov, ce je sreca).

Za otroke obvezno Loro Parque (sicer je kar drag – 30 evrov na osebo!!)

toliko zaenkrat!

hasta luego!

Drugace imam na med.over.net galerijo (Esloveno Canario) kjer lahko pogledas par slikic iz Tenerife…

Letos je poletje precej zamudilo…se junija meseca je bilo precej hladno in dezevno…tako da vsi izkuseni meteorologi (70 + let) pravijo da se bo letos zima precej topla in suha… Bomo videli;)

Danes na Tenerifi: sonce in 30 stopinj…

kako 30 stopinj ?
napovedi pokažejo drugače
http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam&param=Afrika&code=60025

tudi do 25stopinj ni več

Peacemaker,
ne vem, al sem jaz tolk neumna al kaj- ne najdem v galeriji slikic.Rada bi jih pogledala, čeprav jih imam doma okrog 1000.Pa tudi tvoje diplomske ne.
Lp,Rosie

poskusi tole:

http://galerija.over.net/main.php/v/javnagalerija/peacemaker/

pusti ti internetne napovedi…nimajo nobene veze z realnostjo…danes bi moral iti skoraj z deznikom v sluzbo, ce bi se na njih zanasal, imamo pa 30 stopin (spet) in soncka!

rosie: diplome najbrz se nekaj casa ne bo na netu…moj bivsi filofax je kar se tehnologije tice v 19 stoletu… Za slikice pa ze zgoraj vidis;)

peacemake,

če ni skrivnost, kaj sedaj delaš, ali hodiš v službo?

Hvala,Peacemaker-lepe slikice,obudile spomin na lanski dopust.

Zdravo.. z fantom se nameravama preseliti na kanarske. Ampaka ker bi sla dobesedno z glavo skozi zid bi nama prav prisla kaksna poznanstva za sluzbo stanovanje karkoli.. lahko mi pisete tukaj urska_jug@hotmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close