Najdi forum

Kampiranje

Ne vem če ta tema spada pod ta forum, ampak zanima me kakšne imate izkušnje s samonapihljivimi blazinami za spanje? Seveda kdor je to že poskusil.

Če s tem misliš na termarest, je meni super, enostavno se zvije v rolo, napihne se sam, pa tudi udoben je, samo ne smeš spati na preveč kamnitih tleh. Drugače je pa meni tud una blazina iz top shop-a kar všeč, pozabila sem kako se ji že reče, sem letos kampirala pa se je kar dobro obnesla, lp

Meni je tista v rolo zvita ful dobra.
Turbo-maximus pa eni ful hvalijo, meni je pa tretji dan doma spustil-pocil. Sicer ni bil kao “original iz Top-Shopa”, ampak iz trgovine.
To je bila pa tudi do sedaj edina rec, ki sem jo kupila iz TV prodaje. (ceprav v trgovini.)

Ja, turbomaksimus je baje kul. Jaz potujem bolj ‘light’ in moj naslednji nakup bo vsekakor samonapihljiva blazina, ne vem kako se ji reče, govorim pa o blazini, ki je (ko je napihnjena) podobna navadnemu ‘armafleksu’ (ne vem, kako nej to drugace povem). Ko se pa zlozi je pa majhna….zelo majhna. Cena naj bi bilaod 7 jurčkov za pocenske in enkrat dražje ta OK. Moja malenkost ni opazila neke hude razlike. Morda je v vzdržljivosti…. To pa povem, ko si jo nabavim, takoj ko bo sezona.

Ja to sem imel v mislih. Podobna je armaflexu le da vanjo spustiš zrak in ga po uporabi iztisneš.
Cene so okoli 12.000 SIT, kje jih imajo pa 7 kSIT?

Meni je počila po treh dneh….amapk dokler ni je pa carska….
lp

Počila?!? Kako to?

Meni je pa ta uredu-ala armafleks. Meni je pocil turbomaksimus. Pa se tista pumpa ropota kot en jumbojet.

Jaz imam doma to stvar ki jo iščeš, ne vem kako se reče, moja je od firme Therm – a – rest, zato jaz temu rečem kar termarest, jo pa priporočam, se sama napihne, samo ventil spustiš in počakaš, ne vem sicer koliko stane, ker sem jo jaz kupila v Nemčiji pa še to pred štirimi leti, pa še vedno deluje 🙂

Jaz sem pa ponavadi vsak večer tolk “ubita da zaspim tudi samo v spalki sredi grape na kamnih, malo manj prijetno je ko se sredi noči zbudiš ker tvoja sotrpinka zleze na tebe, ker si bolj mehek kot kamni … Zame je bil vedno dovolj čisto navaden armnič.

Moj frend mel turbomaximus ali nekaj takega… no, ni ga imel dolgo ker se mu preluknjal in ga doslej že dvakrat flikal. Ko pa je spal na njemu je pa imel same pritožbe. Če spita dva in se eden premakne, drugega gor vrže – fizikalni zakon akcija-reakcija…..
Kar se pa mene tiče pa povsod spalka in armič – nora popotniška kombinacija!!!
A

ZIVJO!

Tudi sama imam dve taksni blazini in nisem zadovoljna z njimi, kajti napihnejo se uredu , ko pa cez noc spis nanjih spustijo in jih je potrebno vsak dan napihovati, pa še drage so!

lep pozdrav

urska

Poskusil spanje na:
(1) Armaflex
Priporocam, ce je cena najpomembnejsa. Osebno mislim, da je lahko dober dodatek k (2). Tako za razvajene, kot vse ostale, kadar zebe:-)
(2) Therm-a-rest (kup razlicnih)
Trpezna, udobna zadeva za popotovanje (no, ne pricakovati udobje jogija:-)
Treba je vedeti, da je na trgu cela paleta therma-a-restov (od te firme). Izberi ustreznega!!!
Ni isto spati na 5cm debelem, 80cm sirokem in 200cm dolgem Mega… kot na najcenejsem Mini… Predlagam performance serijo (rdeca barva). Poleg tega, da so lazji je super to, da ti na njem spalka ne drsi – very nice! Kar pa se tice cenejsih (no name) modelih imitatorjev; prevec znancev se je ze opeklo. Saj mozno, da se dobi kaj ok, ampak ce nic drugega zavedaj se tveganja!!!
(3) Navadna blazina
Za sotorjenje poleti bo ze, ce imas rad super soft:-)

Za konec pa se to. Vec ko mislis uporabljati, manj se ti splaca sparati. “Postla” te bo vsako noc opomnila:-)

Kje pri nas pa se da kupiti podloge izdelovalca Therma-a-rest?

Zal ne morem svetovati, kje to kupiti v Sloveniji. Zivim v tujini.

V ZDA se (npr.) dobi v REI: http://www.rei.com in vnesi “therm-a-rest”.
Na tej strani lahko dobis obcutek kaj vse obstaja in pa priblizne cene,
ne omenjam zato, da bi tukaj kupoval.

Sam sem si prvi therm-a-rest kupil pred mnogimi leti v Graz-u v Avstriji
v neki specializirani trgovini, polni ruzakov, sotorov, …
Kot zanimivost, se vedno je perfectly ok.

Živjo

Ne vem sicer kje therm-a rest prodajajo pri nas, imajo pa jih v Trstu v trgovini Sportler, ki se nahaja v trgovinskem centru Giulia.

LP P.

Ali ima kdo izkušnje s samonapihljivimi blazinami proizvajalca SIMEX SPORT ???

Marjan, ali tvoji znanci, ki so se “opekli” s ponaredki, vejo, kateri model je bil ?

ma ta top shop varianta je bl tko….pušča…pumpa ropota – tako kot je nekdo že napsiu…počla je ja…pa nisva nobenih “vragolij” počenjala…hehe

Tako na pamet ne bi vedel povedati imen, modelov ali proizvajalcev. Skleroza:-)
Poceni quazi therm-a-rest S PRIMERNO GARANCIJO je najbrz vredno poskusiti.
Preveri! Morda lahko zadevo celo vrnes, ce ti ne bo ok?!

Morda beseda “opeci” ni najbolj posrecena. Konkretne slabe izkusnje gredo
na racun TRPEZNOSTI. Kako hitro se neka rece preluknja, kako dobro drzi zrak,
kakovost materijala (zdrsnost, raztrgljivost), ipd. To se vse take lastnosti, ki jih
je tezko oceniti, ko nekaj kupujes. Proizvajalci cenenih imitacij to s pridom
izkoriscajo in ponujajo _na_videz_ podobne in cenejse produkte. Business:-)

Sem našel prodajalca v Sloveniji:

http://trgovina.on-line.si/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close