Kampiranje
Ja, turbomaksimus je baje kul. Jaz potujem bolj ‘light’ in moj naslednji nakup bo vsekakor samonapihljiva blazina, ne vem kako se ji reče, govorim pa o blazini, ki je (ko je napihnjena) podobna navadnemu ‘armafleksu’ (ne vem, kako nej to drugace povem). Ko se pa zlozi je pa majhna….zelo majhna. Cena naj bi bilaod 7 jurčkov za pocenske in enkrat dražje ta OK. Moja malenkost ni opazila neke hude razlike. Morda je v vzdržljivosti…. To pa povem, ko si jo nabavim, takoj ko bo sezona.
Jaz imam doma to stvar ki jo iščeš, ne vem kako se reče, moja je od firme Therm – a – rest, zato jaz temu rečem kar termarest, jo pa priporočam, se sama napihne, samo ventil spustiš in počakaš, ne vem sicer koliko stane, ker sem jo jaz kupila v Nemčiji pa še to pred štirimi leti, pa še vedno deluje 🙂
Moj frend mel turbomaximus ali nekaj takega… no, ni ga imel dolgo ker se mu preluknjal in ga doslej že dvakrat flikal. Ko pa je spal na njemu je pa imel same pritožbe. Če spita dva in se eden premakne, drugega gor vrže – fizikalni zakon akcija-reakcija…..
Kar se pa mene tiče pa povsod spalka in armič – nora popotniška kombinacija!!!
A
Poskusil spanje na:
(1) Armaflex
Priporocam, ce je cena najpomembnejsa. Osebno mislim, da je lahko dober dodatek k (2). Tako za razvajene, kot vse ostale, kadar zebe:-)
(2) Therm-a-rest (kup razlicnih)
Trpezna, udobna zadeva za popotovanje (no, ne pricakovati udobje jogija:-)
Treba je vedeti, da je na trgu cela paleta therma-a-restov (od te firme). Izberi ustreznega!!!
Ni isto spati na 5cm debelem, 80cm sirokem in 200cm dolgem Mega… kot na najcenejsem Mini… Predlagam performance serijo (rdeca barva). Poleg tega, da so lazji je super to, da ti na njem spalka ne drsi – very nice! Kar pa se tice cenejsih (no name) modelih imitatorjev; prevec znancev se je ze opeklo. Saj mozno, da se dobi kaj ok, ampak ce nic drugega zavedaj se tveganja!!!
(3) Navadna blazina
Za sotorjenje poleti bo ze, ce imas rad super soft:-)
Za konec pa se to. Vec ko mislis uporabljati, manj se ti splaca sparati. “Postla” te bo vsako noc opomnila:-)
Zal ne morem svetovati, kje to kupiti v Sloveniji. Zivim v tujini.
V ZDA se (npr.) dobi v REI: http://www.rei.com in vnesi “therm-a-rest”.
Na tej strani lahko dobis obcutek kaj vse obstaja in pa priblizne cene,
ne omenjam zato, da bi tukaj kupoval.
Sam sem si prvi therm-a-rest kupil pred mnogimi leti v Graz-u v Avstriji
v neki specializirani trgovini, polni ruzakov, sotorov, …
Kot zanimivost, se vedno je perfectly ok.
Tako na pamet ne bi vedel povedati imen, modelov ali proizvajalcev. Skleroza:-)
Poceni quazi therm-a-rest S PRIMERNO GARANCIJO je najbrz vredno poskusiti.
Preveri! Morda lahko zadevo celo vrnes, ce ti ne bo ok?!
Morda beseda “opeci” ni najbolj posrecena. Konkretne slabe izkusnje gredo
na racun TRPEZNOSTI. Kako hitro se neka rece preluknja, kako dobro drzi zrak,
kakovost materijala (zdrsnost, raztrgljivost), ipd. To se vse take lastnosti, ki jih
je tezko oceniti, ko nekaj kupujes. Proizvajalci cenenih imitacij to s pridom
izkoriscajo in ponujajo _na_videz_ podobne in cenejse produkte. Business:-)
Sem našel prodajalca v Sloveniji:
Forum je zaprt za komentiranje.