Najdi forum

kampiranje

Zanima me, če mi lahko da kakšen nasvet, kako ravnati v šotoru, če je zunaj neurje in bliskanje strel? Lansko leto nas je presenetilo hudo neurje v kampu – šotoru, mislila sem das me bo kap od strahu, čutila sem kako se je ob streli stresla zemlja. Svetujte kaj naredit, ali naj gremo takrat raje prespat v avto ?

Pa kaj hodite kampirat, če niste za to,

Ponavadi so ljudje, ki taborijo bolj prijazni kot ti Ika.
Mojco popolnoma razumem, saj sem tudi sama že držala šotor celo noč. Izberi kamp, kjer je veliko drevja, saj je tako moč vetra manjša. Kako se obrantit strel pa žal ne vem.

Hojla, Mojca!
Kampiram že od pubertetnioških let naprej. Najprej v paru ( :)) potem v troje, v četvoro in nazadnje v pet…. (dojenčki, stari tudi samo tri mesece mi nikoli niso bili ovira za pod šotor…) No sedaj smo modernejši in imamo že nekaj let staro prikolo…
Ampak… NE boj se strele in podobnih stvari. Nikoli se nam ni nič zgodilo in nikoli se nismo bali vremena. Malo je res odvisno od tega, v katerem kampu si in kaj se tam dogaja med neurji. Izberi kamp, ki je, kot ti je Skuta napisala, v gozdičku in morda ni ravnio najbolj znan po tem, da se v njem ob neurju podirajo drevesa…

Zelo važna je postavitev šotora. Mi smo imeli vedno pod šotorom na tleh (še pod podnjem- še pri starih šotorih, kjer predprostor ni imel podna – pri novih morda ni več potrebno…) razgrnjen in potem ob palicah 15-20 cm dvignjen debeli polivinil, ki ga lahko kupiš v vsaki Astra ali podobni trgovini (imajo tudi 4m široke, kupiš ga na metre..). Tako poplava nikoli ni bila problem (seveda polivinila ne smeš preluknjat oziroma moraš pazit kako to narediš s klinom..). V avto pojdi, če te je strah, da boš bolj mirna, sicer pa ni potrebe… Mi smo kar spali.. Če je šotor dobro postavljen, in če ne stoji ravno ob odprti obali kjer vsako leto odnese par šotorov… (to se da izvedet, kakšna je katera lokacija..), je vse vredu.

Nikar naj te take stvari ne odbijejo od kampiranja, saj je to eden najnaravnejših in najsvobodnejših (in najlepših) načinov preživljanja dopusta!
Uživaj, LP

To je dvorezen meč, glih pod drevesom je najbolj nevaren, ko strela trešči. Saj to si menda slišala. Pa še podere se lahko nate, tudi avto te ne obvaruje. A si mogoče gledala TV posnetke od lanskega neurja pri Rovinju na otoku Crvena Jabuka? Tam ni nobeno drevo ostalo pokonci, čeprav so bila nekatera že stara 100 let in zdrava drevesa. Večina ljudi misli saj se nam do sedaj ni nič zgodilo in se ne more nam nič zgoditi…vse je enkrat prvič. Res pa je zelo malo možnosti da te takšno neurje zadane ravno takrat, ko si tam. Če imaš smolo ti ne pomaga noben drevo, niti da se skriješ v avto. Seveda pa gledaš, da šotor postaviš kje v zavetju in na takem primernem mestu, da ob morebitnem nalivu, glih tam ne dere voda.
Skratka kadar poka, bliska in močno piha je to posebno doživetje. Še tolko bolj močno se stisneš k svojemu fantu, sam ne preveč, da mu sape ne zmanjka! :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close