kampiranje za vikend
Živjo,
mi smo se odločili, da bomo letos hodili na kratke vikend počitnice s šotorom. Pomagajte mi prosim z idejami kam (kateri kampi) – zaenkrat mi na pamet pade Kolpa, Bohinj, Soča, ampak to je pa tudi vse. Poznate konkretne kampe tam ali še kje, ob upoštevanju, da sta otroka stara 2 in 6 let, in da so aktivnosti lahko pretežno samo kopanje, kakšno otroško igrišče (nikakor ne kakšne peš ture ali kolesarjenje, ker niti nimamo opreme, ne kondicije, ne prostora v avtu za ne vem kaj). Skratka, smo bolj komot, pa majhni, (aja – pa jedli bi zunaj, v restavracijah ali penzionih) in sploh in oh nismo preveč taborniške sorte (kaj sploh rinemo v to, a ne?). No ja, poskusiti ni greh, rabim pa pomoč.
Hvala, U.
Ojla,
tudi midva imava v planu kampiranje za vikende, jaz potihem računam, da v službi ne bodo opazili, da mene ob petkih ob 12 ni več 😉
Lansko leto sva šotorila (sin je bil ravno eno leto star) v Šobcu. Mislim da se bova tja vračala vsaj še nekaj let. Sam camp je zele zelo lepo urejen, tudi sanitarije, zelo prijazno osebje in kar najbolj odtehta super urejeno igrišče za otroke. Drugače pa tako kot je napisal Stane, Ptujske so prav tako super, za najbolj vroče dni pa paše gozd Martuljek. Pred leti sem večkrat kampirala v Logarski – prav tako fino 😉
Čim več noči pod zvezdicami
Karmen
Fine so blazine za napihnit, da ni preveč trdo spanje, pa spalne vreče si omislite. Ostalo pa po želji. Nekdo prisega na plin drugi na elektriko, nekdo kuha kavo drugi celo kosilo, eni sedijo na tleh drugi imajo mizo s stoli. Opremo lahko dokupujete sproti glede na vaše potrebe. Lepo počasi in malo potrpljenja pa se vam bo zadeva zdela zelo zanimiva. Kampa pa v Logarski ni več, je pa par kilometrov pred Logarsko. Vstop v Logarsko z avtom pa se plača (menda od 8. ure naprej). LP
Ojla,
midva s sinom vzameva fino veliko zakonsko blazino za napihnit (spodaj dava armaflexe – Miha rad skače po posteljah in za vsak slučaj, da je ne preluknjava), domače vzglavnike (ker potujeva sama si lahko privoščiva malo več prtljage), rjuho, deko, ki jo vedno voziva s sabo, spalno vrečo, še en mali šotorček (tisti, ki se zloži sam) za malega, baterijo, svečo navadno in tisto proti komarjem, knjige (ko bo malo večji bodo prišle v poštev knjige s strašljivo vsebimo – Pred leti sem bila na kampiranju z večjimi otroci in, ko jih sedaj vprašam česa se najbolj spomnejo iz časob, ko smo šotorili pravijo “srhljivk”), s posodo ne pretiravam, imam en komplet treh posod, ki se zloži. Hladilna torba!!!!!!! Ponavadi vzamem s sabo že pripravljeno hrano, vsaj za 3 dni (golaž, juha, jota, segedin ipd) in samo grejem. S seboj imava veliko iger (balinčki,……)
Aja nujno vzami kladivo, tudi kakšna vrvica ne bo odveč in kljukice za obešanje perila so včasih neprecenljive,…..
Midva imava res veliko krame, ki nama vedno pride prav,….
Karmen
Pozdrav,
Izredno lep avtokamp ( vcasih ce se spomnem je dobil tudi turisticni nagelj, kar je najvisje
priznanje ) je tudi v Sobcu ( malo pred Bledom ). Za hrano je poskrbljeno saj imajo tudi 2
restavracije znotraj avtokampa ki niso pretirano drage. Za izlete tudi saj je bled in pokljuka
izredno blizu … za kopanje pa tudi saj je tam umetno jezerce z igrali. Igrisce za otroke
ima tudi bogata igrala in peskovnik.
Forum je zaprt za komentiranje.