Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje s šotorom – nujna oprema?

Kampiranje s šotorom – nujna oprema?

Izbira blazin je verjetno najbolj odvisna od načina potovanja. Če se seliš praktično vsak dan in si omejen s prostorom (samo nahrbtik ali pa natrpani v majhen avto), potem je najboljša rešitev armaflex. Če se pogosto seliš in imaš na voljo nekaj več prostora je vsekakor najboljša samonapihljiva blazina, saj je najudobnejša. Turbomaximus ima samo to prednost, da je najcenejši. Zasede pa veliko prostora v šotoru in je manj udoben od samonapihljivih blazin. Ker potrebujemo še čas za napihovanje je tudi najbolj zamuden in zato najmanj primeren za tiste, ki se pogosto selijo (od tu moja trditev, da jih večina Turbomaksimuse uporablja le za Hrvaško).

Tudi pri nas so bile High Peak blazine v ožjem izboru, samo se ne spomnim več zakaj so izpadle. Verjetno zaradi cene ali pa niso imele medeninastih ventilov pač pa plastične.

Aja…plastičen poči in je konec zabave?;) Al je kak drug razlog. Pokrovček je res plastičen.

Pokrov je vedno plastičen samo spodnji del je pri boljših blazinah ponavadi medeninast. Tako tesnilo bolje nalega in lahko ventil večkrat odpreš in zapreš ne da bi začel puščati. Tudi plastični ventili zdržijo nekaj let in nekaj deset, morda pa celo sto odvijanj/privijanj preden začnejo puščati. Dobiš pa ponavadi še rezerven pokrovček (če slučajno poči) in set za krpanje lukenj zraven.

Mene pa zanima kaj več o teh napihljivih kanistrih za vodo. Kje jih je možno kupit,… Imate mogoče kakšen link?

Hvala, lp.

Sem izvedela, da ima Artiach samonapihljiv armaflex doživljenjsko garancijo… Mater ja, men je spustil, raćuna pa nimam.

Napihljiv kanister za vodo pa dobiš v vsakem Obiju, Baumaxu, Šparu, Mercatorju… ja povsod no.

Predlagam najem avtodoma (040/733-803), glede na to, da ne boste vedno na enem mestu. S sabo pa še vedno lahko nesete majhen šotor, ki ga postavite za igro otrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close