Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje ob španski obali

Kampiranje ob španski obali

Kako je kaj z lokacijo teh kampov po Španiji? Jaz se odpravljam na podobno pot kot Ivančica (španija: od madrida preko valencije ob obali do barcelone). Ker bom potovala z busi in lokalnim prometom in ne bom imela avtomobila, me zanima, ali imajo vsi ti kampi urejene transportne povezave z najbližjimi mesti, ali so kar se tega tiče, bolj “odmaknjeni” in torej rabiš svoj prevoz?

Ali kdo pozna kakšen dober kamp v Valenciji, Tarragoni (in kje vmes med tema dvema) in v Barceloni? V Barceloni kampi verjetno niso ravno pogosti, glede na to, da je ful veliko mesto? Oz. če so, ali so bolj v centru mesta ali kje ful odmaknjeni?

Ali imajo kampi na razpolago tudi kakšne sefe ali kaj podobnega za vrednejše stvari (če jih hočeš imeti na varnem, pa se ti jih ne da vedno nositi s sabo)?

Pred leti smo kampirali S od Barcelone kakih 40 km ven iz mesta. Blizu kampa je bila železniška postaja s povezavo do Barcelone vsaj dvakrat v 1 uri. V center mesta si prišel v relativno kratkem času, zato smo mi pustili avto raje v kampu. Paziti moraš le zvečer, kdaj gre zadnji vlak iz Barcelone. Ob tej poti iz Barcelone proti S ob morju je bilo več kampov.
Lep dan…..

Pred 7 leti sva, sicer z avtom, predelala vso južno špansko obalo in šla tudi do Madrida. Vsi kampi so bili odlični, mislim, da sva jih precej našla v Lonely Planetu, in tudi večina ima ugodne povezave do mest z javnim prevozom – predvsem vlaki so v Španiji precej uporabna zadeva. Midva večinoma puščava avto v kampu in se potikava okoli z vlaki in avtobusi. Najbolj se spomnim odličnega kampa v Toledu, mislim, da je bil El Greco, čisto blizu mesta. Kampirala sva pa še v okolici Barcelone 2x, v bližini Valencie, Granade, Alicanteja, Malage… do Cadiza… neponovljivi trije tedni so bili to!
Prečekiraj malo kampe na internetu, sem prepričana, da se boš imela super!

LP, M

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close