Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje na Hrvaski obali

Kampiranje na Hrvaski obali

Za spremembo bi sli malo kampirat na Hrvasko obalo, pa ne vem kam.

Nazadnje sem kampirala na Hrvaski obali pred 20. leti. Predvidevam da se je kaj spremenilo.

Ali so kampi kaj bolj urejeni? Predvsem iscem kamp, ki je primeren za otroke (5. let). Lepa plaza, bazen, animacije…

Urejenost je od kampa do kampa različna.

5 letni otrok ne potrebuje pod nujno neko mivkasto plažo.

Hrvaška je znana po obilju morske vode, ti bi pa bazen.

Animacije v kampih še nisem doživela in ti povem, da bi vsaj meni bila zelo moteča.

Otroci dobijo družbo drugih otrok in novih poznanstev in ne nekega bogega študenta ki z otroci paradira med šotori in se trudi obdržati kontrolo nad mularijo – ali starši.

živjo,
pred dnevi smo se vrnili iz Rabaca. Tam je kamp oliva. Nisem sicer zaprisežena kampiranju in se na to spoznam ko zajec na boben ;-), vendar mi je ful všeč plaža, zlasti za mularijo. Je blizu hotelom Hedera – Mimosa, zato je urejena, prodnataa ali malo večji kamni in po cca 4 m se začne mivka. Zraven je bil tudi bazen, vendar je bil za goste hotela, kako je z drugimi obiskovalci nevem. Ko smo šli mi od tam, je blo fraj še nekej placov, zato pohiti ;-)))

Lep dopust.

Pac, nekateri upostevamo tudi zelje otrok. Moja hci ima eno zelo slabo izkusnjo z morjem – Cunami. Zato iscem bazen.

Ali se normalno rezervira mesto v kampu na Hrvaski obali? Kaksne so pa kaj cene?

Ja potem pa pojdi nekam v terme, če se otrok boji morja. Tam je bazenov kolikor hočeš.

Do sedaj smo kampirali po Italiji in Franciji. Kampi so fantasticni in super primerni za otroke. Kar ne morem verjeti, da se na Hravskem nic ne razvijajo. Razen navijanja cen, ne slisim nic pozitivnega.

Kakšni pa so v Italiji in Franciji kampi? Daj opiši malo, pa bomo povedali razlike.

Kdo pa pravi, da se na Hrvaškem nič ne razvijajo? To je samo tvoja ugotovitev, na podlagi česa si jo izvedla, pa je zaenkrat skrivnost, glede na to, da nisi bila tam že 20 let, tukaj pa ti tudi nihče ni kaj takega povedal.

Seveda lahko kaj napisem.

V Italiji smo bili v San Remu in Lidu de Jeselu, v Franciji na vecih kampih na Azurni obali.

Vsi kampi so imeli bazen, animacije, varstvo otrok, sportne aktivnosti,… vsec so mi bile parcele za sotore, se najbolj v San Remu, saj je bilo za 2 parceli namenjen lijak za pranje posode, s tem seveda voda pri sotoru. Kampi so zelo urejeni in cisti.

Nazadnje smo bili v San Remu in cena na dan okroglih 50 EUROV.

Sama sicer ne zahajam v kampe, ampak ali ni 50 evrov na dan veliko? Za ta denar dobiš že apartma, ali ne?

Animacijo za otroke, izdelovanje raznih izdelkov, varstvo otrok itd. pa je pri nas tudi v Simonovem zalivu. Samo po moje ni hudega interesa pri Slovencih za kakšne animacije, ker so na hrvaškem najbrž v hrvaščini in zna to biti problem pri otrocih. Poleg tega pa večina ljudi ne potrebuje animatorjev za otroke še na dopustu, saj si na dopustu tudi zato, da se bolj posvetiš otroku. Že sama voda, kamenčki, plavanje, so zadostna animacija, se mi zdi. Da bi ga pa dali na dopustu v varstvo, je pa že malenkost smešno.:) Pa najbrž je za doplačilo, ne?

No, edino pranje posode za dva šotora je smiselno in se mi zdi fajn, pa dobre parcele za šotore so tudi fajn. Ampak zato pa je najbrž cena zasoljena.

Kamp Zaton ima vse, kar bi rada. Bazen (otroški in odrasli), mivka, animacija, dogajanje. Samo naši animacije ne šljivijo pet posto. To je bilo bolj za nemške otroke.
V nekatere hrvaške kampe se ogromno vlaga, zato se mi zdijo določene trditve prav žaljive. Doslej so mi bili najbolj všeč na otoku Pagu, samo tam pa nimajo bazenov. Urejenost na vrhunski ravni.

Kaj pa če bi sama malo pregledala ponudbo:

http://www.avtokampi.si/default.asp?drzava=2

Sem prepričana, da boš našla kaj kar vam bo všeč

Ej, ne pretiravat, no. Seveda so kampi na Hrvaškem večinoma lepo urejeni, mogoče ne tako zelo kot v Italiji in Franciji, ampak so čisto OK. Bazeni niso nobena redkost, sploh v malo večjih kampih v Istri (pa tudi kje drugje) ne. Tudi animacija/čuvanje otrok ni nobeno sedmo svetovno čudo, je pa res, da Slovencev verjetno ne zanima, pa niti ne vedo zanjo. In ja, večina se jih res ne potrudi, da bi animatorji znali slovensko – ampak najbržda tega tudi v San Remu niso znali ;-).

Cene so pa različne, ampak 50 EUR/družino/dan pa najbrž ni v nobenem Hrvaškem kampu. Tako na uč bi rekla, da segajo cene za vas tri tja do nekje 40 EUR v dražjih kampih. Rezervirat se da ponavadi parcele, tam kjer so.

Ja, cunamijev je pa v Jadranu res veliko! Vsaj na vsake 14 dni en useka dol cez Kornate! Za popizdit….cunami!

Ja, batko, ne boš verjel, svet se ne neha na Dragonji.

Kamp Šimuni/Pag
2x Mini klub + 1 ura zvečer na terasi namenjno otrokom (naši so premajhni za to); animacija od 10.00 do 22.30 non stop (vsaj tako se zdi, ker je ena celo mogeča – tista do 22.30).

Fajn zaliv,
parcele z vodo in elektriko .. res da nimajo odtoka (to pa imajo parcele v Straškem /Pag)
in nimajo bazen… tega res ne ..
.. sicer, za večino oseb bazen pri takem morju ni nuja .. je pa tudi res, bazene imajo večinoma kampi po Istri.

Glede na iskušnje Korzike, je kamp v zgornjem povprečju njihovih kampov.
in … 28 € pred enim mesecem za šotor, parcela, 2+2 osebe

In, ko sem pogledala slike kampa Valelata/Funtana iz Istre … sem ostala škoirana .. po slikah so kategorijo kampa dvigli za 5 zvezdic, glede na 10 let nazaj .. res zgleda zellllo lepo.

Kamp z bazenom je tudi pri Rovinju, in sicer Veštar. Za animacijo pa ne vem. Pa tudi sicer je to zelo lep kamp. Priporočam.

Kampk Zaton, ker iščeš animacije.

http://www.zaton.hr/hr/index.php

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Kot otrok nisem poznala drugega dopusta, kot je kampiranje. Tri tedne pod platneno streho, aaah če se le spomnim – ena sama svoboda in nobene utesnjenosti. Danes s svojo družino hodim v apartma. Če se bomo vendarle še kdaj odločili za kampiranje, se bomo zagotovo odpravili v kamp Vira na Hvaru. To je tudi edini hrvaški kamp s 4 zvezdicami. Že takrat je bil super, danes pa je menda mega.
Uživajte!

Edini s štirimi zvezdicami, pajade. Med vodilnimi hrvaškimi kampi ga ni. Razen če misliš Zaton.

Pardon, napačen otok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close