kampiranje na Hrvaškem
Živjo!
Naslednji teden se odpravljamo manjša družba z avtom po Hrvaški. Spali bomo v šotorih in sicer v različnih kampih, saj se bomo selili iz kraja v kraj. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s kampiranjem na Hrvaškem (predlog za kakšen dober kamp, al pa če se da postavit šotor tud na kaki plaži – brez problemov z domačini…).
Lp 🙂
Hojla,
lansko leto smo kampiral na Krku in na Kamenjaku. Splača se mal pobrskat po
kampu in najti kako lokacijo pod drevesom. Vsekakor ne biti preblizu WC-ja, ker
je potem tudi ponoči kraval. Splača se met tak šotor, da je vhod vanj nekoliko
dvignjen. Ne pozabiti vzeti kladiva, saj je z kamnom (sploh na Kamenjaku) delo
zabijanje klinov precej neugodno. Mi smo si hrano kuhali sami na prenosnem
kuhalniku (mi smo imeli majhno bombo, katere polnjenje stane okoli 1000 SIT in je nismo porabili). Ne pozabit na vrvi – za sušenje kopalk in perila.
S Hrvati ni bilo nobenih problemov. So prijazni, če si v redu z njimi.
LP
Milan
Hey!
Hvala za odgovor! 🙂 Kakšna pa je kaj urejenost kampov? Vem, da so tuši pa podobne zadeve skupni, a jih to kaj čistijo? Iz izkušenj (kar nekaj let nazaj) vem, da znajo bit WCji kar precej neščičščeni… Kar je pa najbž spet od kampa do kampa odvisno, ne?
Kak pa je kaj s cenami? Na netu sem si jih za nekaj kampov sicer potegnila dol, samo se ene (baje) ne ujemajo z dejanskimi. Računali smo, da nas na šotor (v njej 2 osebi) + avto + taksa pride v povprečju na noč 100KN. Je to realna cena?
Še enkrat hvala za odgovor. Pa hvala za nasvete!:)
Lp
hvati!prijazni – dokler plačuješ.nikar nibene politike, tudmana in generala norca!
kampiranje na plažah!
nemci imajo lep pregovor: nur for geld!
na internetu izberite kampe, rezervirajte prostor via e – mail , in na hrvaškem govorite slovensko.in bodite potrpežljivi in prijazni do turističnih delavcev.in še enkrat – politiko in piranski zaliv in jožka jorasa pustite doma.
in nikar jih ne dražite z skorajšnjo vključitvijo slovenije v evropsko unijo in ne razburjajte se zaradi 22 % ddv.hrvati so imeli vojno, mi pa 10 dnevno francosko revolucijo.that is the diference!
povsod v turizmu je tako – če imajo turistični delavci čas – je lahko debata tudi eno uro / v predsezoni / v sezoni pa so turisti več ali manj številke.
ker pa greste v družbi na pot – boste sami sebi najboljša družba.
hravška je še vedno med rahlo problematičnimi destinacijami / ogromno ljudi z psiho somatskimi težavami zaradi skoraj 10 let dolge državljanske vojne 1990 – pa tja do 1998 /
lp lord walški
Forum je zaprt za komentiranje.