Kampiranje blizu zadra??
Pozdravljeni, forumci!
Ker greva vsako leto kampirat le v Istro oz najdlje do Paga (Straško), sva se odločila da bi letos šla malo dlje… Do Zadra!
Se spomnim, ko sem bila še majhna, smo s starši vedno hodili v Privlako (blizu Zadra), pa me zanima, če je kdo bil pred kratkim tam in kako je?
Je še vedno mivka in cca 20-30m od obale plitvina, tako da si samo do kolen v vodi? TOle mi je res najbolj ostalo v spominu, da smo se nekaj 10m od obale spet lahko igrali v vodi! 🙂
Hvala za informacije!
papa
Dan!
Moram reči, da imam tudi jaz nekje v mislih oziroma spominu tale kraj Privlaka, vendar me že dolgo ni bilo tam… Smo pa hodili še pred vojno na Hrvaškem. Mislim, da je bil ta kamp kar veliko uničen med vojno…
Tudi mene zanima, če je kdo na tem forumu, ki je bil v tem kraju ne dolgo nazaj in delil izkušnje…
čaoo
Mojca
Kako je v Privlaki, ne vem, lahko pa napišem, da je na delu obale med Sukošanom in Biogradom na moru polno malih in večjih kampov, kjer vas bodo prijazno sprejeli. Jaz sicer poznam malo bolje samo delček obale v kraju Sv. Filip i Jakov ( 2 km pred Biogradom oziroma 15 km od Zadra vzhodno ), pa moram napisat, da je obala krasna, ljudje prijazni, skratka nobene slabe izkušnje v zadnjih 3 letih, kar imam prikolico dol v enem od kampov. Prej sem bil precej let na Krku, vendar ne bi o izkušnjah na tem mestu. Je pa to Dalmacija, drugačna klima, drugačna mentaliteta prebivalceh, skratka lepo. In plaže so zelo urejene, skratka : priporočam.
Čer!
Ja, res je! Krk in Pag sta že znucana in polna slovencev… PAč če greš na dopust, greš na dopust, ne pa da pol dol srečaš polno poznanih, ki jih v naši ljubi Slo ne srečaš… da ne rečm od osnovne šole! 😉 hehe
Pas eveda zaradi morja… Nižje, ko greš, lepše je in bolj so prijazni…
Me pa sedaj zanima še – če večkrat letuješ pri Zadru, Franci1 – koliko je cestnina na hrvaškem do Zadra? Da nas ne bo lih kap, ko bomo morali plačat… 😛
Hvala!
lp
Od Vinice pa do Zadra 2 je cestnina okoli 82 kun, od Zagreba pa do Zadra 2 pa približno 120 kun. Cene so iste že tri leta, so pa zelo visoke, torej, jaz plačam ponavadi 120 plus 120 za nazaj, to je 240 kun, takole v grobem je to 33 € za tja in nazaj. Meni je to zeloooooo veliko, a ni res ?? Zadar 1 pa Zadar 2 je razlike se mi zdi okoli 10 kun, nobene kalkulacije se ne splačajo, razen morda vožnja po stari cesti, tam pa po omejitvah.
Jaz sem si sicer omislil predplačniško kartico, kot je bil pri nas ABC, tam je sicer 10 % popusta, vendar sama ploščica stane 100 kun, je pa velika prednost predvsem, ker ni zastojev potem , ampak se samo zapelješ čez , ker je steza vedno prosta…eh, te hrvaške cestnine…in potem govorijo , kako je pri nas vinjeta draga…
( cene so približno točne, se mi zdi, vendar nimam potrdil pri sebi, ker uporabljam tisti njihov ENC sistem )
Forum je zaprt za komentiranje.