Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kampiranje, apartmaji ali hotel?

kampiranje, apartmaji ali hotel?

A je to vprašanje omejeno samo na poletno sezono?

Jeseni gremo nekam med počitnicami, gremo vedno v hotel.
Pozimi gremo smučat, vzamemo vedno apartma.
Poleti gremo na morje z lastno prikolico v kamp.

Nam je najljubša oblika dopust v prikolici v kampu.

Samo še pripomba: eni ste v svojih komentarjih zelo vzvišeni pri zaničevanju kampiranja. Na nas gledate kot na reveže. Meni je sicer vseeno s kakim pomilovanjem me gledate, ko potujem s prikolico zadaj. Najbrž ne veste, da lahko prikolica stane kot avto višjega cenovnega razreda in da za vozit prikolico rabiš močen avto, ki se jih tudi ne dobi v nižjem cenovnem razredu. Verjetno ne veste, da če gre človek v kamp, nikjer ne podpiše, da bo mazal pašteto na kruh cel teden, ima proste izhode, veste, gre lahko tudi na večerjo. Vidi se tudi, da nekateri niste še nikoli šli ven iz svoje vatne obloge, kaj ste tu samo Ljubljančani s fakultetami pred nosom? Ni šel nihče v študentski dom izven svojega kraja bivanja študirat? Morda celo v tujino, kot smo šli nekateri? In preživeli v skupnih sobah s skupnimi kopalnicami? Da ne bi niti omenjala, da v zadnjih letih, sploh v kakih FKK kampih je za urejenost in higieno vrhunsko poskrbljeno.

Sicer pa je tudi med samimi kampisti videti razkol – ena se zgoraj obrega ob stiskalnik česna, to je najbrž kritika na nas, ki imamo kar precej urejene prikolice ali pripomočke za v kamp tistih, ki gredo v šotor. Obregajo se ob elektriko, ki jo imamo na voljo, ob vodo na parceli za tiste, ki jo želimo imeti na parceli, ampak tukaj spet mešate taborjenje in kampiranje.

V glavnem pa je tako. V vseh teh letih, odkar kampiramo, se nam je že ničkolikokrat zgodilo, da smo šli nekam, kjer smo srečali znance, ljudi iz istega kraja, morda celo prijatelje. Tudi se je zgodilo, da so prijatelji prišli v isti kraj in smo preživeli nekaj časa skupaj – ker ne kampirajo, so šli v hotel ali apartma. Ja, in že zjutraj so vsi prihiteli pred naš baldahin in pod naš arafat čakat jutranjo kavico, posedali so pri nas v senci po cele popoldneve in komaj čakali, da smo predlagali roštilj za večerjo. Ni bilo enega samega, da ni rekel “evo, to je pa dopust”. Veliko jih je po spoznavanju kampa z nami kupilo svojo prikolico / brako / avtodom / najem avtodoma za poletne počitnice.

Na koncu pa – vsak ve zase. Jaz vam ne gledam v vašo denarnico in niti vam ni treba v mojo.

Zanimivo razmišljaš. Samo jaz tega nisem napisala. Sem samo namignila, da za hotele, apartmaje rabiš veliko denarja. Nikjer pa nisem napisala, da bogati ne šotorijo. Štekaš? Revni pa seveda ne bivajo v hotelih, apartmajih.[/quote]

Se zelo motiš. Apartma stane manj kot pristojbina za šotor, avto, elektriko… kaj vem kaj vse še zaračunajo v kempu. Sem že parkrat preračunavala, pa vedno pridem na isto. Srednje normalen apartma pride ceneje.

Hotele pa koristiš, kadar greš za 2 ali 3 dni, mogoče malo izven sezone in poiščeš kako akcijo.

Dokler so bili otroci majhni apartma, čim bližje plaži…Sedaj pa, ko hodimo na dopust že v okrnjeni sestavi, si privoščiva mobilno hiško, direkt ob morju…Je ena dražjih variant, a toliko si na leto zasluživa..

Eno vprašanje: ma kaj pa pospravljate vi na dopustu??? Kaj perete perilo, likate, sortirate premajhne obleke, pomivate omarice z notranje strani? V čem je nek problem pospravljanja? Kje vidite neko silno pospravljanje po app in prikolicah ali šotorih? A v hotelih ne splaknete kopalk in vržete brisač na balkon, da se sušijo? Da, to naredite, isto naredijo v app in šotorih. Ali imate v mislih silno jutranje pospravljanje postelj v app in šotorih? Velika umetnost je kako pospraviti posteljo, na kateri imaš jogi rjuho in večinoma sploh nič drugega. Ne vem za vas, ampak jaz se poleti ne pokrijem niti z rjuho, zato je moja postelja v jogi rjuho oblečeno ležišče in blazina. Pospravljanje? 10 sekund, toliko da zlezem dol.

Zanimivo razmišljaš. Samo jaz tega nisem napisala. Sem samo namignila, da za hotele, apartmaje rabiš veliko denarja. Nikjer pa nisem napisala, da bogati ne šotorijo. Štekaš? Revni pa seveda ne bivajo v hotelih, apartmajih.[/quote]

Se zelo motiš. Apartma stane manj kot pristojbina za šotor, avto, elektriko… kaj vem kaj vse še zaračunajo v kempu. Sem že parkrat preračunavala, pa vedno pridem na isto. Srednje normalen apartma pride ceneje.

Hotele pa koristiš, kadar greš za 2 ali 3 dni, mogoče malo izven sezone in poiščeš kako akcijo.[/quote]

Kamp, različno po Evropi: 10-15€, več še nisem plačala na noč, tudi v Skandinaviji ne (no gor je celo ceneje kot na jugu). Kje dobim apartma za tako ceno, bom z veseljem šla.

Pa saj kampiranje se mi sploh ne zdi poceni, pa še cel kup opreme rabiš. Tudi če pogledam vozni park ljudi, ki kampirajo, je povprečje precej premožno. Verjetno gre predvsem za folk, ki ima rad črednost in gnečo, sardinjenje torej, pa malo mazohizma je najbrž zraven :-)[/quote]

Očitno ne veš kaj dosti o kampiranju. Midva prav zato, ker ne marava gneče in “sardinjenja”, hodiva naokoli s šotorom. Seveda ne po hrvaški obali in ne v višku sezone. Se nama je že zgodilo, da je bil poleg naju v (ne prav majhnam) kampu le še kak šotor ali dva. Recimo na Siciliji, v Toskani, v Provansi. Pa ne sredi zime, ampak junija ali septembra.
Najin “vozni park” je ravno toliko velik, da spraviva vanj, kar potrebujeva, sploh ne cel kup opreme. Poleg šotora samonapihljive blazine in spalne vreče, mizico in dva zložljiva stola ter plinski kuhalnik in par kosov posode in pribora.
In ja, če je takole šotorsko potepanje po svetu mazohizem, takoj podpišem, da sem mazohist. Meni je sicer bolj mazohistično čepenje v nekem hrvaškem apartmaju “tik ob morju” na 10 m plaže in sredi ničesar za enih 14 dni. To se mi pa zmeša po 3 dneh.
Ampak hvala bogu, vsak po svoje…

Aja, to bo. Ker ne čepim na bližnji obali dva tedna skupaj, zato ne poznam gneče, gužvanja in visokih cen kampiranja.
Taka smetana od ljudi tu gor pa ne vedo, da se da tudi kje drugje kampirat in ne le na Jadranski obali?

Ne vem kaj vam ni jasno? Za naju z možem je dopust edino še s prikolico v kampu, kar pa seveda ni več samo za reveže, saj naju pride parcela z elektriko in vodo 40€/dan, čez dan jeva bolj suho hrano in solatke, zvečer pa hodiva v glavnem jest v restavracijo ali pa si naredimo fisch piknik s sosedi in prijatelji v kampu.
Ne mi govorit, da je kamp za reveže, saj v našem kampu smo samo še tisti, ki si privoščimo na polno:)

Seveda greva občasno na kakšno potovanje tudi v hotel ampak sva se tega tudi že naveličala. Stalno gledati na uro, zajtrk, kosilo, večerja, all inclusive……ni šans da bi temu rekla dopust.

Otroci so odrasli in gredo po svoje, midva pa v najin raj na zemlji:)

Z bivšim smo največkrat kampirali v prikolici, potem pa nekaj let jadrali. Sedaj, imava s partnerjem kolesarke dopustu, torej vedno v kampu, s šotorom. Nama je tako najbolj všeč in ni lepšega, ko se po večerji uleževa pred šotor (seveda imava s sabo napihljivo spalno blazino), gledava v zvezde, se crkljava, analizirava turo… Skratka en, sam užitek. In samo mimogrede, kampiranje z vso opremo, niti slučajno ni več poceni dopust.

Včasih sva veliko šotorila, zdaj pa greva raje v apartma, hotel ali pa spiva v vozilu (če je road-trip dopust).

Midva se osredotočiva na to, kaj pričakujeva od počitnic. Potem si pa na osnovi tega in glede na finančne zmožnosti izbereva prenočišče.

Edino, kar nama res ni, so počitnice v prikolici. Če bi jo najela od nekoga, ki jo redno oddaja, ok. Samo da so pa drugače večino poletja v njej lastniki in jo oddajo samo za kakšne teden, pa ni šans. Tam v kampih se med lastniki prikolic dostikrat ustvarijo pravi medsosedski odnosi – cela družba. In če prideš dopustovat v tako prikolico, med tako vzdušje, potem stalno hodijo neki ljudje firbcat naokoli. Sem doživela enkrat in je bilo popolnoma dovolj. Ne potrebujem ponovne izkušnje.

Ne v višku sezone v nobenemu primeru ni gneče, tako da prav zaradi tega res ni treba šotorit :-)))))

Meni še zmerom ni jasno zakaj eno ali drugo obliko bivanja povezujete s stereotipi – hotel postrežba, apartma delo, kamp reveži….?

Zanimivo bi bilo vedeti, koliko ste stari tisti, ki zagovarjate kampiranje in koliko tisti, ki ste raje v apartmajih ali hotelih.
Jaz sem tudi nekje do 30. ali 35. raje izbrala šotor, potem pa mi je postal bolj všeč apartma, kjer si med dežjem na suhem, kjer imaš svojo kopalnico, kjer je normalna postelja… V apartmajih se enako kot v kampu voha vonj borovcev, družiš se lahko s komer hočeš, posedaš lahko na prostem (na terasi), kolikor hočeš, žar lahko kuriš kadar hočeš…
In se zelo strinjam, da kampiranje sploh ni več tako poceni, vse takse in osebe in avti in elektrika in morda še voda nanesejo kar veliko. Pa opreme rabiš več, kot le šotor in spalko (kot se je hvalila ena zgoraj) – rabiš nekaj za pod spalko (vsaj armafleks), rabiš posodo, pribor, krpe, brisače, gorilnik, plinsko bombo, hladilno torbo/skrinjo, mizo, stole, baterijo…………..

No ravno prejšnji teden sem videla avstrijski par, ki je bil na morju s prikolico (tako za vsaj 4 osebe), ki jo je vlekel VW Polo. Mislim, da ne spada ravno v rang “višjega cenovnega razreda”.
Pa še moje mnenje o novodobnem “kampiranju” v prikolicah/avtodomih, ki imajo vse od klime do mikrovalovke in satelitske televizije – zame to ni niti K od kampiranja.

Oh jaaa, res groooznooo…

Sem pa dvakrat, ob nekajdnevnih obiskih prijateljev v istrskih kampih, doživela take “fish” piknike slovenskih kampistov-pavšalistov… In me je minilo še kdaj it tja dol. Pijano zijanje dedcev in vreščanje bab do poznih nočnih ur (krepko čez polnoč), kot da so sami v kampu. Najbrž sami taki, ki si privoščijo na polno pa mislijo, da so kupili kar cel kamp. Tega nisem doživela nikjer drugje po Evropi – je pa res, da na teh potovanjih skoraj ne srečamo Slovenčkov. Kar nam je strašno všeč 😉

Sva čez 50 in nama je kampiranje najljubša oblika počitnic. Seveda pa ne greva nikoli za 14 dni v isti kraj, na neko plažo nekje ob morju, ampak večinoma potujeva, par dni tukaj, par dni (lahko samo 1 dan) tam. Morje je ali pa ni. Rada zaplavava in se malo posončiva, ni pa nujno. Potujeva brez kakršnihkoli rezervacij, po sprotnem navdihu, z osnovno opremo (brez skrinje/hladilne torbe), ki jo pač nabaviš tekom let in potem traja kar dolgo.
Apartma izbereva le v primeru, če potujeva na neko destinacijo z letalom, ko pač kamp opreme ne moreš tovorit s sabo.
Hotelov pa ne marava v nobenem primeru.

No ravno prejšnji teden sem videla avstrijski par, ki je bil na morju s prikolico (tako za vsaj 4 osebe), ki jo je vlekel VW Polo. Mislim, da ne spada ravno v rang “višjega cenovnega razreda”.
Pa še moje mnenje o novodobnem “kampiranju” v prikolicah/avtodomih, ki imajo vse od klime do mikrovalovke in satelitske televizije – zame to ni niti K od kampiranja.[/quote]

Evo, spet ena, ki poma nima. Do 750 kg na tretjo tablico lahko vozijo švohceni avtomobilčki, prikolica je sicer lahko za 4 (s pogradom), pa tudi ta lahko stane 15, 17 čukov.

Kampiranje je pa dejavnost izrabe storitev kampa. Kamp ponuja urejeno parcelo, elektriko, sanitarije, tuše in druge turistične storitve. Kampiranje je dejavnost izrabe teh storitev z mobilno bivalno enoto, ki ima lahko pavje perje, špičasto streho, 8 koles ali cvetlice na oknih. Prav tako ima lahko mikrovalovko, napravo za penjenje mleka, hot-dog maker, hi-fi napravo, vodno posteljo in stiskalec česna.

Če misliš, da je kampiranje to, da ne smeš imet luksuza, potem ne greš kampirat pač pa T A B O R I T.

Na osebo, ja. 🙂 Za 4 je to od 40 do 60 €, za ta denar pa lahko med apartmaji izbiraš, tudi v polni sezoni.

Na osebo, ja. 🙂 Za 4 je to od 40 do 60 €, za ta denar pa lahko med apartmaji izbiraš, tudi v polni sezoni.[/quote]

Ne nujno na osebo. Midva sva že marsikje po Evropi plačevala podobno, ne na osebo ampak parcela z elektriko, včasih tudi vodo+avto+2 osebi. Tam nekje 15-20 evrov, recimo v Nemčiji, Avstriji, Italiji, v Franciji tudi pod 15. Kampi zelo urejeni, tudi tisti najmanjši. Res pa potujeva v glavnem junija in septembra in sploh ne nujno ob morju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close