kampiranje, apartmaji ali hotel?
Odvisno kakšen človek si in kaj pričakuješ od dopusta. Nam je super fino v 5 zvezdic hotelu za 1 teden. Si pač pustiš streči in včasih res paše. Se razume, da nočemo male luknje z mini balkonom, ampak kaj boljšega. Po drugi strani trenutno izredno uživamo v kampu v mobilni hiški. Luksuz + svoboda, peka na žaru, terasa in sproščeno vzdušje kampa..to je to. Apartma nas ne prepriča več, ker moraš imeti srečo, da dobiš kaj za silo dobrega. Je hiška veliko boljša opcija.
Ker pa so hiške drage, tudi že testiramo kampiranje z šotor/prikolico, kjer imaš dvignjene normalne postelje in je tudi zelo fino. Ni ravno ranga hiške, je pa super, mobilno in seveda ceneje, predvsem otrokom je pa itak idealno.
Čez udobje hotela ga ni. Če grem na dopust za tisti bogi teden ali dva v celem letu, potem želim, da je to dopust in da mi ni treba delati NIČ. Da se tistih nekaj dni spočijem, pustim razvajati in da nekdo drug kuha in pospravlja.
Itak potem spet prekmalu sledi vrnitev v realnost in v vsakodnevno kuhanje in pospravljanje:(
imamo pavšal na otoku, ampak smo vedno kampirali tudi prej, nam je kampiranje še najbližje tistemu, čemur rečeš totalni odklop in uživancija na polno.
drugač pa odvisno od načina dopusta … včasih rezerviramo last minute v hotelu, če gremo na drug konec sveta z ruzaki, ponavadi koristimo najcenejše varjante guesthousov B&B … nam je vse ok, samo da se dogaja, mogoče se edino apartmajev izogibamo, nekako nam to še najmanj ustreza.
Seveda. Ležanje na trdi podlagi, da te zjutraj vse boli, ko te ponoči scat tišči, se v temi spotikaš skozi ves kamp do WC-jev, tuširaš se v skupnih kopalnicah, kdorkoli gre mimo šotora, posluša, kako seksaš, tvoje prdenje in sranje poslušajo vsi v skupnih WC-jih, komarji, zamakanje, če pada dež, kuhanje na plinskem kuhalniku in pomivanje posode v skupnih kuhinjskih umivalnikih… prav res, ni lepšega!
Seveda. Ležanje na trdi podlagi, da te zjutraj vse boli, ko te ponoči scat tišči, se v temi spotikaš skozi ves kamp do WC-jev, tuširaš se v skupnih kopalnicah, kdorkoli gre mimo šotora, posluša, kako seksaš, tvoje prdenje in sranje poslušajo vsi v skupnih WC-jih, komarji, zamakanje, če pada dež, kuhanje na plinskem kuhalniku in pomivanje posode v skupnih kuhinjskih umivalnikih… prav res, ni lepšega![/quote]
Vonj po borovcih, škržati, popoldansko počivanje v senci dreves, klepet s sosedi, v tuših, med pomivanjem posode, treniranje tujih jezikov, popoln odklop od vsega, kar uporabljaš in te spravlja v stres vse leto, dva metra do morja, svoboda v urnikih in oblačenju….neprecenljivo 🙂
Ostali pač v apartmaje in hotele, še dobro, da se pospravijo tja, da ne hodijo uničevati pristnega vzdušja v kampih 🙂
Od kje vam ideja, da se v apartmaju kuha? Apartma, največ udobja – kuhamo samo kavo/čaj, zjutraj fajn krepki zajtrk iz bližnje pekarne svež kruh, malo masla, medu ali sira. Kosila nikoli ne jemo, niti doma, mogoče le nektarino, češnje ali grozdje. Lepo popoldanski dremež v ohlajenem apartmaju, potem plaža, potem fajn večerja v restavraciji.
Druga možnost je kampiranje, ta pravo, ne s prikolico v kateri imaš tudi stiskalnik za česen 🙂 Ali z ruzakom po hostlih, kavčih, parkih, mini kempih, divjini.
Najredkeje vzamem hotel, večinoma me moti vezanost na uro obrokov. Tudi za poslovne poti največkrat samo nočitev, hrana v restavraciji ko mi paše ne od 18-20h.
V glavnem nikoli ne kuham ko sem zdoma. Res pa nikoli ne spim v hostlu ali na “kavču” zarad pomanjkana denarja, ampak čara in izkušnje.
Seveda. Ležanje na trdi podlagi, da te zjutraj vse boli, ko te ponoči scat tišči, se v temi spotikaš skozi ves kamp do WC-jev, tuširaš se v skupnih kopalnicah, kdorkoli gre mimo šotora, posluša, kako seksaš, tvoje prdenje in sranje poslušajo vsi v skupnih WC-jih, komarji, zamakanje, če pada dež, kuhanje na plinskem kuhalniku in pomivanje posode v skupnih kuhinjskih umivalnikih… prav res, ni lepšega![/quote]
Vonj po borovcih, škržati, popoldansko počivanje v senci dreves, klepet s sosedi, v tuših, med pomivanjem posode, treniranje tujih jezikov, popoln odklop od vsega, kar uporabljaš in te spravlja v stres vse leto, dva metra do morja, svoboda v urnikih in oblačenju….neprecenljivo 🙂
Ostali pač v apartmaje in hotele, še dobro, da se pospravijo tja, da ne hodijo uničevati pristnega vzdušja v kampih :)[/quote]
tisti, ki pravega kampiranja še niso izkusili imajo pač neke svoje predstave .. ki nimajo kaj dosti skupnega z realnostjo … našo seveda 🙂
je pa tako, da vsak naj gre tja kjer mu najbolj ustreza, ampak pametovanje o izbiri drugega pa res ni na mestu …
Apartma.
Smo sprobali vse ostalo… Z majhnimi otroki je hotel disaster. Pa tudi kasneje, v bloku sem že doma 😛 (pa še v atriju mi je bolje kot v hotelu, plus seveda vezanost na obroke ipd.).
Prikolica je lahko ok, če ne pada dež več kot en dan, potem postaja počasi vse vlažno. Šotorili smo en dan, ne bi več, hvala.
In tako na koncu pristaneš na apartmaju z veliko teraso in v bližini morja. Kuhaš, kolikor ti paše (enkrat na dan), pospravljajo hčerke.
Pa saj kampiranje se mi sploh ne zdi poceni, pa še cel kup opreme rabiš. Tudi če pogledam vozni park ljudi, ki kampirajo, je povprečje precej premožno. Verjetno gre predvsem za folk, ki ima rad črednost in gnečo, sardinjenje torej, pa malo mazohizma je najbrž zraven :-)[/quote]
Cel kup opreme, kako to misliš? Šotor in spalno vrečo, ki ju tako ali tako rabim. Namreč ponekod ni druge možnosti kot tako spanje. Ne poznam voznega parka ljudi, ki šotorimo, razen seveda svojega. Črednost in gnečo? Hm, kaj ima to s šotorjenjem? Jaz predvsem ne maram gužve in gneče.
V hotel gremo edino za kak citybreak, 3-4 dni v kakšnem večjem evropskem mestu. Za malce daljše bivanje v kakšnem mestu, recimo teden dni, obvezno apartma, je več prostora kot v hotelskih sobah, sam lahko pripraviš kaj za pojest. Za potovanje pa šotor, da smo mobilni in se vsak trenutek lahko premaknemo, kamor želimo. Na “klasične” dopuste 10-14 dni na morje ne hodimo, če že za nekaj dni, tudi s šotorom. Pa čim dlje stran od slovenskih pavšalistov 😉
Forum je zaprt za komentiranje.