Kampi v IT – kje ste bili + ali se lahko kuha na elektriko?
Čez prvomajske se odpravljamo po Italiji.
Ker je to odločitev v zadnji hip, še nimamo pravega načrta, ampak pot nas bo nesla nekje do Venezie, pa potem mogoče mal bolj južno in najdalj do Toskane.
Selili bi se dvakrat oz. največ trikrat.
Ali ima kdo kakšen kamp za pohvaliti?
In praktično vprašanje: ali se v It kampih da kuhati na elketričnem kuhalniku – vsi imajo neko omejitev pri elektriki zapisano, da me že mal skrbi?
Hvala
Lahko pohvalim kamp Michelangelo, prelep pogled na Firenze
kamp[/url]
Okoli Gardskega jezera je miljon kampov, nekaj luštnih, se pa ne spomnim zdajle imen.
Sicer pa smo mi kampirali bolj od Rima južno.
Mi sicer kuhamo na plin, a imam tudi el. ponev, ki jo redno uporabljam, pa hladilnik priklopljen. Ni bilo nobenih problemov z elektriko.
Mi smo bili v več različnih kampih v Italiji – predvsem Toskana in Sardinija. Kakšnih posebnih pripomb nimam, so se mi zdeli povečini bolje urejeni kot Hrvaški.
Glede elektrike je res, da te marsikje opozorijo, da lahko na svoj priključek vlečeš največ 1,5 kilovata (ne vem, če je cifra točna, v glavnem nekje v tem rangu), kar seveda lahko presežeš s kakšnim prenosnim indukcijskim kuhalnikom. No, nam se še ni zgodilo, da bi imeli zaradi tega kakšne težave, indukcijski kuhalnik smo normalno uporabljali. Če te pa fajn skrbi, potem vzemi plinskega.
Kar je pametno narediti pred potovanjem: naredi si plan in na internetu preveri, kakšni kampi so na tvoji poti. Preglej cenike (predvsem ceno elektrike in tople vode, v določenih kampih kar drago), čas odprtja (ok, maja bi že morali biti vsi odprti) in kako je s parkiranjem (jaz se izogibam kampom, kjer ne smeš parkirati zraven ali pa vsaj blizu šotora). Ampak ok, to, da se pripraviš, velja za vsako potovanje oz. za celo Evropo, ne samo Italijo.
V bistvu moraš imeti vtikač za vtičnico s tremi luknjami.tole
Hvala!
Kabel že imamo 🙂 …
Prvič so nam v Šimuni – Pag kar sposodili,
Ampak v Lanterni – Poreč, pa smo ga že morali kupiti.
Načrt bo moral nastati ta teden .. ampak bo že -e dnino kampov je preveč za vse pregledati 🙂
Za kuhati sem mislila vzeti el. kuhalnih z dvemi ploščami, ker ga imamo doma.
Da crkne varovalka, to poznam .. ampak jo potem takoj vključiš pa je .. Glavno mi je, da uspemo shuhati.
Mi smo tud že prekampirali dobršen del Italije, čeprav severdni del in do Firenc bolj malo. Sicer mi tud kuhamo na plin in elektrike sploh ne uporabljamo, glede urejenosti kampov nikakršnih pripomb. Kampe vedno najdemo kar brez načrta, ob poti, če imate navigacijo, lahko tud mal pomaga, vtipkaš “camping” al pa “campeggio” in gotovo najde kaj v bližini. Je pa v tem času priporočljivo preverit, kateri kampi so odprti, Italija ogromno kampov odpre šele junija in zapre konec septembra.
Nam je bil zelo všeč kamp Barco Reale, če boste prišli do tja. Vidim, da celo ogrevajo vodo v bazenu 🙂
Aja, pa v tem času gotovo ne bo problem imet avto v kampu, zraven šotora. Večinoma to velja bolj v sezoni.
ja elektrika v IT je velik problem, oni niti doma ne kuhajo na elektriko, ker imajo tako slabo zalogo elektrike.
mi imamo priklopljeno prikolo – dela vse notri, ampak če pa kaj dodatno priklopimo (picapa, fen …) pa tema, varovalka ven, sej ni panike se jim to konstantno dogaja in velikokrat ti kar pustijo ključ od tiste omarice, da si sam vklapljaš, ti pa priporočam en plinski mali kuhalnik …
Forum je zaprt za komentiranje.