Kamp prikolica
Pozdravljeni!
Pozdravljeni!
Že dalj časa razmišljam o nakupu prikolice. Kupil bi takšno zimsko-letno. Zanima me, če bi bila takšna prikolice primerna za bivanje za daljši čas? Npr kakšno leto ali 2, dokler ne bi začel delati hišo? Ma v mesto v stanovanje mi ni za iti, prehrupno, preveč ljudi..
Ali so te prikolice dovolj izolirane in imajo dovolj dobro gretje, da bi me ne zeblo pod 0 stopinjami celzija?
Pa kakšno gretje imajo – električno ali plinsko? Kaj je to gretje truma in kakšno je webasto gretje? Oz kakšno gretje je boljše – električno ali plinsko?
Pa za (kemični) WC – me zanima kam se lahko znebiš odplak??
Ali je električna energija, ki jo potrebuje prikolica shranjena v akumolatorjih ali prikolica potrebuje
zunanji vir elektrike?? Npr. črpalke poganja elektrika ali kako?
Prikolico bi postavil na svoji parceli. A me lahko kdo kaj zaje…., če bi živel v prikolici?? Kakšna inšpekcija, občinarji itd..? Ali na svoji parceli lahko delam kar čem?
Bi prosil za odgovore in nasvete tiste, ki imate takšne prikolice in ste prebivali v prikolicah tudi v zimskih razmerah.
Hvala za odgovore.
lp
Po mojem je za daljše bivanje (leto – dve) veliko bolj primeren zabojnik oz. nekaj iz kategorije mobile home. Morda tudi kakšna res velika prikolica.
Za takšno daljše bivanje vsekakor potrebuješ el. priključek, morebiti tudi plinski, pa priključek na kanalizacijo bi ti tudi prav prišel, ker kemični WC niti ni poceni (kemikalije) niti odplak ne moreš kar za grm zliti, ampak nekam v kanalizacijo.
Če boš gradil hišo in to na parceli, na kateri misliš postaviti prikolico, potem je verjetno najboljše, da se na upravni enoti pozanimaš, kako je s postavitivijo takšnih objektov – verjetno rabiš vsaj lokacijsko informacijo, če že ne kar gradbeno dovoljenje. Če boš tu gradil hišo, bi bilo smiselno si urediti kanalizacijo in priključke (elektrika, voda, plin), ki jih boš prej ali slej (za hišo) moral urediti, zelo pa bi ti olajšali začasno bivanje v prikolici.