Kamp Kovačine, Cres
Letos si ogledujemo kap Kovačine na Cresu. Tja bi šli s šotorom, 2 odrasla, 2 otroka. Tam sem bila pred cca 10 leti in kamp je deloval precej zanemarjeno 🙁 . Sedaj pa kar hvalijo.
Pogledala sem si njihovo stran in vidim, da so wcje zelo lepo uredili, tudi plaža je ok.
Zanimajo me vaše izkušnje, če je kdo letoval tam lansko leto ali leto prej. Kako je kaj urejno za šotoriranje, ali so tam borovčki, koliko je do mesta, kaj se kaj dogaja za otroke.
Se iskreno zahvaljujem za vaše informacije in izkušnje.
kamp je ful lepo urejen, mi imamo tam prikolico.
če bi šla šotorit, bi si izbrala desni del kampa, ki je fkk, niso pa vsi nudisti. spodaj ob morju prvi dve ali tri terase so zelo senčne in lepe, ne moreš pa tja z avtom. Pustiš ga teraso višje, to je 10 ali 20m stran. Plaža tu je zelo lepa, spet niso vsi nudisti, je pa senca tam do 13h sigurno, drugje sence na plaži ni, tukaj pa dejansko iz šotora vidiš plažo in imaš filing kot da šotoriš na plaži.. Na tem delu ravno delajo nove sanitarije, do poletja bodo sigurno odprte.
problrm s sanitarijami na nenudističnem delu je po moje tudi že rešen, ker so v zadnjih nekaj letih njihovo število povečali.
za male otroke imajo dnevne animacije, spodaj pri plaži zelo lepo urejeno otroško igrišče, 2x na dan pelje iz Rijeke katamaran in naredi velikanske valove na plažo (če tega ne veš in se na plaži zasidraš preblizu vode in se ne umakneš pravočasno ze na veliko zalije :))) v glavnem … to je cel žur za mularijo, ki se meče v te valove ….. restavracija v kampu je dobra z ugodnimi cenami, na sladoled se splača it v Cresv v Bacija, ki je cca. 15 minut peš in je zame fantastično mesto, splača se imet kolesa, ker je lepa pot od kampa do mesta ob morju.
trgovina v kampu je sicer dobro založena, ampak mi hodimo nabavljat v Cres na tržnico in v pekarno Pod uro, ribarnica je tudi dobro založena in še vedno smo dobili dnevno sveže ribe. Tudi v mestu se veliko dogaja, dogodke imajo objavljene tudi na spletnih straneh mesta.
To je kamp višje kategorije in cene so mal višje, zato je tudi struktura gostov zelo na nivoju.
Cres je zame fantastičen, če boste šli z otroki na Cres en dan nujno naredite izlet v Beli, pogledat bolnišnico beloglavih orlov in v labirinte ter dol na plažo, ki je ena bolj odštekanih
iz kampa pa greš lahko peš na hrib Salvador, smer Gavza, je fantastičen razgled in prelep ambient
ja seveda, to so terase in samo spodnji dve ali tri nimajo dostopa z avtom, vse ostale pa, senca je odvisna od parcele do parcele … je pa tako, da kljub temu, da je kamp ogromen so dobre parcele rezerverane v naprej, že zdaj čez prvomajske so na parcelah rezervacije za junij in julij.
avtodomov je zelo veliko, ker v tem kampu poleti kampirajo predvsem avstrijci, nemci, nizozemci, italjani … čehov, poljakov, hrvatov tu ni, slovencev je nekaj, še zdaleč pa ne večina 🙂
tole je karta kampa http://www.camp-kovacine.com/hr/content/plan_kampa
vse kar je blizu morja je v senci, desno od glavne ceste ki pelje direkt na rt je fkk del, levo pa navaden, ki je tudi zelo senčen.
ojla,
mi gremo tudi letos v Kovačine, bili smo že pred leti in je super. eno vprašanje zate Cres: glede tega – če boste šli z otroki na Cres naredite izlet v Beli, pogledat bolnišnico beloglavih orlov in v labirinte ter dol na plažo, ki je ena bolj odštekanih.
kje je to Beli?
in kje so labirinti in ta plaža?
lp Damjana
če ste zainteresirani za oddajo prikolice urejeni 4 članski družini bom vesela vašega sporočila….
Hvala, Anita
anita.susnik@gmail.com
Pozdravljena cres, morda tudi oddajate prikolico? Ali poznate koga, ki jo? Smo tri članska družina, termin 10.7-20.7, kaksen dan gor ali dol. Hvala in lp. visocnik.pia@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.