Kamp Ježevac?
Pred kakšnimi 15 leti je naša družina vsako leto dopustovala v tem kampu, ampak od takrat se je najbrž veliko spremenilo, od tam je sicer lep in ne preveč dolg sprehod v mesto Krk, plaža je več ali manj kamnita. Sem pa bila letos oziroma lani poleti v kampu v Punatu, malo naprej od mesta Krk, kjer je kamp večji, lepo urejen, in tudi sence je bilo veliko, tako da bi ti jaz raje priporočila tega. Tam sem srečala dva znanca, ki sta bila v Ježevcu in sta se pritoževala da je premalo sence in sta se zjutraj zbujala že ob šestih zaradi sonca in vročine. Verjetno je pa vse odvisno tudi od sreče kakšen prostor dobiš. V Punatu drugače plaža tudi ni nič kaj posebnega, betonska z kamenčki, tako da sva se midva vsak dan vozila v Baško, kakih 20 minut. Pa še eno opozorilo, če misliš gledat na internetu cene kampov: midva sva vse preračunala koliko bi naju prišlo za 4 dni in sva potem plačala 150 kun več, pa stran na internetu ni bila stara, seveda sem jih vprašala kako to in so mi odgovorili, da se zraven prištejejo še stroški za komunalo, pa servisiranje, čiščenje kampa, razsvetljava…
Še nekaj mojih vtisov iz počitnikovanja v kampu Ježevac. Midva s fantom greva skoraj vsako leto po en teden v ta kamp. Men je všeč predvsem zaradi bljižnjega mesta Krk, kjer se lahko sprehodiš ob večerih in kjer se ful dogaja. Je pa res, da sicer kamp ne spada med najbolj urejene kampe na Krku, npr tople vode zmanja že tam okrog 4h-5h popoldne, WC bi tud lahko bili boljši.V kampu so skupni hladilniki kar je pohvale vredno, majhna trgovina, restavracija, tenis igrišče, izposojevalnica padalin, ..
Tud senca se najde, in sicer na koncu kampa – pri trgovini in restavraciji je majhen gozdiček, kjer je prostor predvsem za šotoriste. Tu imajo tud verjetno zakupljen prostor Poljaki in Čehi – verjetno kakšna mladinska organizacija, ker so pogosti obiskovalci otroci s spremstvom. Kamp je lušten, bolj kot ne miren, če pa si želiš zabave imaš pa samo dobrih 10h do mesta Krk.
Skratka kamp je kar lušten.
Plaža v kampu je kamnita, fkk plaže kamp nima. Je pa zelo lepo urejen fkk kamp in plaža, vsaj navzen (bila sva samo na obisku pri znancih, ne pa tudi sama kampirala ) v Punatu, kjer je tudi marina. Še to, v Ježevcu je res večji del kamp prostora na soncu, še zlasti za prikolice, na plaži pa se najde prav lepa senčka.
Lp
živjo,
mi hodimo v Ježevac že 10 let, tko da ti lahk kr precej povem… prvo kot prvo, če primerjam kaj je blo od kampa še pred leti, v času vojne, pa to kar je danes, je to kot dan in noč – kar se tiče urejenosti, obiskanosti in dogajanja nasploh. ampak brezveze, da govorim kako je blo nekoč, važno je kak je dans.
najprej to, da zlo dvomim da boš dobil pavšal… namreč mislim, da jih že nekaj let ne dajejo (ogromno število pavšalistov), razen najbrž s priporočilom modre kuverte z nekaj € not… sicer pa poznam velik ljudi k so hotl met pavšal, pa ga niso dobil, pa so pol kr celo poletje (oz 2-3 mesece) meli prkolco kr dol… je pa res da je tak način precej drag. pa pavšal je tudi sorazmerno drag napram drugim kampom (se pa ne spomnim natančne cifre ker ne plačujem jaz).
kar se tiče sence, ti vsi tisti, ki pravijo, da sence ni ali da je je malo, lažejo ali pa niso vidli celega kampa. kamp ima veliko sence, edino zgornji, višje ležeči predeli je imajo malo manj. je pa problem to senco dobit, ker je zadnja leta kamp ne le zaseden, ampak prezaseden. zdej enim italjanom k porinejo tist svoj avtodom v najmanjšo luknjo ni problem, ampak s prikolico bi blo kr pametno jo nekam dat že na začetku sezone. sicer pa so itak najboljši placi že zasedeni s pavšalisti (recimo mi k mamo 10 metrov od prkolce morje :)) ampak se še vedno najdejo zelo dobri prostori, če se seveda pride ko še ni najvišje sezone.
plaža je urejena, lani so jo še malo zrihtali in povečali, so drobni kamenčki, obstaja tut pomol za čolne not/vn dajat in kjer mulci lohk skačejo not. 5 min stran je mestna plaža, kjer so parav tako majhni kamenčki, ponekod pa je v morju tut nekaj mivke. 25min peš, 10min z avtom (na drugi strani mesta krk) je zelo priljubljena “dražica” (zaliv in istoimenski hotel) kjer imajo fajn in popularno plažo. fkk znotraj kampa uradno ni. je en predel naprej od restavracije “plav” (ki je na robu kampa), kjer je veliko diskretnih zalivčkov, kamor zahajajo nudisti. je sicer že izven kampa, ampak zelo blizu (5 min hoje). pravi fkk (v bistvu kar fkk kamp) je t.i. “politin”, ki je recimo 10 ali 15min z avtom stran – in se nahaja krepko pred punatom in ne v punatu kakor je nekdo zgoraj napisal. enkrat sem samo kolesaril mimo, tako da ne vem kako zgleda vse skup, ampak sem slišal da je v redu.
mesto krk je, kakor je že blo omenjeno, 10 min stran, do tja vodi lepa riva z stojnicami, samo mesto (oz staro mestno jedro) je prav tako zelo lepo, veliko ozkih uličic, ogleda vredna cerkev, obzidje in trg (kamplin) kjer znajo pogosto biti kakšne kulturne in glasbene prireditve (recimo “kamplin jazz fest”). na poti skozi mesto je seveda veliko slaščičarn, trgovinic, restavracij in podobnega, tako da med večernim sprehodom zagotovo ni dolgčas. potem so še tam neki trampolini, avti za zaletavanje, ringešpil ipd. za najmlajše, za mlade pa obstaja ena diskoteka v samem krku – “jungle”, so pa na otoku še druge, z avtom enostavno dostopne diskoteke. seveda je v mestu tudi veliko kafičev in barov…
res je da je krk največji jadranski otok, ampak vsepovsod se pride hitro – baška (lepa plaža), valbilska (trajekti – če boste šli na izlet), šilo (vino), malinska (plaža, prijetno mestece), punat (marina)… v krku je nekaj ponudnikov enodnevnih izletov z barko na sosednje otoke, ribolov…
kamp se zadnja leta izboljšuje glede kvalitete storitev… wcji so bili prenovljeni, in so čisti (kar nekaj let nazaj še ni bila navada!), sicer je res, kakor je nekdo zgoraj omenil, da zna zmanjkati tople vode. osebje je… hmmm.. se kultivira premosorazmerno s številom gostov, tako da zadnje čase vse bolje in bolje (v primerjavi kako je blo nekoč) logistično je kamp dobro preskrbljen, v sklopu kampa imaš kioske, sladoledarja, prodajalno kruha in podobnih zadev, trgovino, restavracijo, šport, bar na plaži (ki je pred pribl. 3 leti zamenjal lastnika in je zdaj malo slabši, prej je blo super ker so ob večerih recimo predvajali fuzbal tekme ko je blo kakšno prvenstvo ipd. zdej pa ni več tega).
aja pa še to, morje je načeloma čisto, temperature zraka so morda za spoznanje nižje kot v dalmaciji, voda pa se zna zagreti tudi do dalmacijskih temperatur. ampak načeloma je vreme takšno kot po celem jadranu. zelo zelo vroče.
hm, no ja, mislim, da sem zdaj izčrpal vse… če pa te še kaj zanima, pa kr z besedo na dan 🙂
LP
Zdravo!
Kamp Ježevac na otoku Krku ima FKK del, ki pa je ločen od navadnega kampa in se nahaja na drugi strani mesta Krk. Najbolje pri celi stvari pa je, da greš lahko z pavšalno karto, ki jo dobiš na recepciji iz navadnega kampa v FKK brezplačno, kar moraš drugače doplačati. Sicer pa sta oba kampa zelo lepo urejena, kar je dobrodošla sprememba.
Forum je zaprt za komentiranje.