Najdi forum

KAMBUŠA!

Pozdravljeni!

Zanima me, če je že kdo slišal za eno gobo imenovanu kambuša?
Se da v ruski ali zeleni čaj in se potem namaka in raste. Pomagala pa bi naj tudi pri hujšanju (pri topljenju odvečne maščobe).

No, jaz sem jo dobila, vendar je še nisem poskusila piti, ker se mora namakati kar nekaj dni.

Če ima kdo kakšne info, bi bila hvaležna. Naj pa bi bila to zelo zdravilna goba (NI KEFIR in NISO KRISTALI).

LP

Samo slišala sem zanjo, vem približno toliko kot ti, le tisto o hujšanju bi jaz vzela z rezervo. Žal ti ne morem več pomagati.

Na kulinariki je bilo precej govora o tem. Tudi konkretnih nasvetov. Če ne najdeš bom jutri poiskala link.

Prosim za link! Sem včeraj iskala, pa nisem našla nič konkretnega.

LP

Evo:
Upam, da deluje. Res ni prav dosti napisanega. Je bilo več o kefirju in nekih kristalih, pa sem jaz dala vse v en koš, saj je podoben princip. Pa vsaj nekaj.

Hvala!

Zanimivo, kako se moda ponavlja!KO sem bila še otrok, torej pred kakimi 45, 50 leti, je mami nekje dobila to gobo. Koristna naj bi bila za vse! Vem, da mi je bil okus všeč, vendar je bilo včasih drugače, v trgovini si dobil malinovec pa cockto, pokalico in nič drugega. Vsaka sprememba je bila dobrodošla. Samo mami se potem ni ljubilo več prekladati kozarca in spirati gobe. Potem pa je prišel v modo kefir, pa pšenični kalčki in še vrsta drugih stvari in kombuša je zatonila v pozabo. Vsaj jaz je od otroštva dalje nisem več zasledila. In danes jo zagledam na forumu! Ko ti bo zrasla, bi ti bila prav hvaležna zanjo. Zanima me,če bo še tako dobra kot je bila takrat, ko sem bila otrok.
LP, Astra.

Astra!

Jaz sem s tem šele začela. Pred dvema dnevoma sem jo začela piti, zdaj imam pripravljeno že drugo rundo. Meni je za pit kot nekakšen jabolčnik.

Raste sicer pridno, samo ne vem, kako bi se lahko dostavila, saj mora biti skoz v čaju?!

LP

Kr-ena,

sem iz Ljubljane, in če ne živiš kje na drugem koncu Slovenije, bi jo prišla iskat.

LP, Astra.

Najprej link na opis in delovanje kombuše:
http://www.maat-center.com/forum/index.php?action=vthread&forum=12&topic=320
(Sorry, ne znam narediti linka)

Jo pa tudi jaz iščem in bi bila vesela, če mi jo katera odstopi.

lp Zoja

Vidim, da je tekst odrezalo. Če ga katera hoče, ji lahko pošljem celoten tekst po e-mailu.

lp, Zoja

Žal res skoraj živim na drugem koncu. Koroška!

LP

Halo kr-ena. Jaz pa bi prišla po kombušo, če jo imaš. Sem iz Maribora. Lahko mi pišeš na mail lukica@iname.com.

lp Zoja

Ko zrase, jo lahko (vsaj mislim) za kak teden shraniš v hladilniku. Jaz sem jo tako dobila v posodici od margarine, le da je nisem aktivirala.

Jutri pokličem človeka, ki je včasih to imel (in upam, da ima še vedno), pa ga bolj natančno povprašam še o tem.

lp

Ja, lahko jo shraniš, samo potrebuje malo čaja v katerem je bila in mislim, da malo sladkorja za hrano.

lp Zoja

soriy beybe , od te gobe – zajedalke (ker raste na škorjah in “štorih” ,
odmirjajočih dreves) , ne boste shujšale . Bi pa , če bi tekale
od – do , odvisno od kondicije .
TO NI ŽALITEV , AMPAK SVARILO – NE NASEDI ČVEKAM IN REKLAMAM ,
Dam pa , pozitivno mnenje , za “KEFIR” , kot že od ostalih omenjeno ,
naj bi bil v konjskem mleku , (mislim na glivico ) , ki izhaja od tam ,
kjer ga imajo v izobilju . naj bo kot vprašanje KJE , zanimajo me
odgovori , če veste ,kaj jeste , in od kod je stvar , ki jo jeste ,

L P OGI

Hoj, Ogi.
Od kod ti ideja, da z gobo hujšamo?
Je zdravilna in čisti telo. Več si lahko prebereš na linku zgoraj (če te sploh zanima).
Sicer pa, če močno verjameš, da boš s pomočjo kombuše shujšal, se ti tudi lahko zgodi.

lp Zoja

JOj meni je pa ta kambuša prov nagravžna !
Pri meni v službi jo jimajo sodelavke !
In ko to pijejo in ji menjajo čaj je meni zraven kar slabo !
Ne vem kako lahko to sploh pijete!To je vse postano in se več dni” paca “
po tisti posodi !FUJ in še enkrat FUJ !!!!!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close