Kam zahajate samske Ljubljančanke
Vso to nakladanje o urejenosti me je spomnilo na naslednjo anekdoto:
Hodila sem po ulici, ko me je zaustavila neurejena, zapuščena in smrdljiva ženska, da ji dam nekaj drobiža za hrano…
Vzela sem denarnico iz nje potegnila 20 € in jo vprašala: če ti dam denar si boš kupila vino namesto večerje ?
Ne, že zelo dolgo časa ne pijem, mi je odgovorila brezdomka.
Boš šla v šoping namesto, da kupiš hrano? Sem ji dejala
Ne, ne izgubljam čas po trgovinah, mi je odgovorila brezdomka. Čas porabim zato, da lahko preživim.
Boš denar porabila za frizerja namesto za hrano? Sem jo vprašala.
A ste vi neumni, je rekla brezdomka. Pri frizerju že nisem bila 20 let!
Dobro, sem odgovorila. Ne bom vam dala denar, ampak vas bom peljala na večerjo z mojim možem.
Brezdomka je bila šokirana. Ne bo vaš mož jezen na vas zaradi tega? Vem, da sem umazana, verjetno pa tudi zelo smrdim.
Ni problema, ji odgovorim. Važno je, da moj mož vidi, kako izgleda ženska, ki neha s šopingom, frizerjem in vinom!!!
Ampak res…. kot da se te ženske hodijo v službo kazat in niso zato tam, ker bi imele v pogodbi napisan opis del in nalog.
Saj ne rečem, ne moreš bit tam v žakelj oblečen, da bi pa vsak dan moral bit tip top uštiman pa kak smisel ima to?
Kaj če nisi naličen, brez petk in brez laka na nohtih, ne moreš izpolnit opisa del in nalog, ki jih moraš po pogodbi? :/[/quote]
Neumnosti pišeš:). Odvisno od položaja. Ne moreš uleteti na sestanek z upravo v kavbojkah, pa magari si se tisti dan že dvakrat stuširal. Je določen kodeks oblačenja, kaj je primerno, sprejemljivo, ker s tem pokažeš tudi odnos do drugih. Zato je odvisno, kje si in kaj delaš. Ni vse za v isti koš.[/quote]No ja, menda res, je pa zanimivo, da se je “uprava” navadila ravno na visoke pete in krilca nad kolenom na kavbojke pa ne….
Neumnosti pišeš:). Odvisno od položaja. Ne moreš uleteti na sestanek z upravo v kavbojkah, pa magari si se tisti dan že dvakrat stuširal. Je določen kodeks oblačenja, kaj je primerno, sprejemljivo, ker s tem pokažeš tudi odnos do drugih. Zato je odvisno, kje si in kaj delaš. Ni vse za v isti koš.[/quote]No ja, menda res, je pa zanimivo, da se je “uprava” navadila ravno na visoke pete in krilca nad kolenom na kavbojke pa ne….[/quote]
No comment.
No to je skrajnost, pa vendar tudi umazane cunje niso zaželene, so pa zaželene nap. visoke pete, ki menda poudarijo ženske noge. Zakaj že je to pomembno?
Za delo s strankami?
Hmmmm…. kakšno delo pa je to? 🙂
Od kdaj pa urejenost pogojejo pobarvani lasje, nalakirani nohti in šminka, pa puder ?
To si ženske nekaj po svoje razlagate, ker menite, da brez vseh teh okraskov niste urejene in lepe.
Sicer pa prijazen nasmeh, odtehta še tako perfektno naličeno žensko.
Zato s svojim odnosom lahko pustiš veliko močnejši in dober vtis, kot pa s svojo šminkerijo. 🙂
Robi, koliko žensk poznaš, da so srednjih let in hodijo okrog sive? Kamor pogledam, vse se barvajo. Ne samo jaz. In ja grdo je videti, če je nekaj mesecev narastka. To se da enostavno rešiti ali se redno barvaš ali pa se pobarvaš v svoji barvi in dokler nimaš res vseh sivih las, ni vidno, da imaš narastek. Torej barvam se, da skrijem sive lase.
Ličila pa tudi minimalna, toliko, da se poudari videz in da se skrijejo kake napake, mozoljčki ali kaj takega.
Robi jaaaaa, odvisno od situacije, a ne. Če bom šla na bazen, me boš videl v kopalkah in z razmršenimi lasmi. Ne moreš pa reči, da recimo ženska, od katere se pričakuje, da ne pride v kavbojkah (pa dejmo primer poroke, njene ali katerekoli druge), zadostuje prijazen nasmeh in pogled. To dvoje odtehta vse?:)) Kr neki.
Meni se zdi, da so moški bolj poštirkani in se ženske oblačite “kakor se vam zdi” od različnih barv, krojev…itd[/quote]
Moški ima kar naprej isto obleko in srajco pa se nihče ne vpikne vanjo. Če žensko vidijo, govorim o javnih osebah, ne o sebi, 2x v isti obleki, se novinarji že zgražajo.
Razne slavnostne zadeve in moški vedno isto oblečeni. Če je ženska 2x isto napravljena pa jo že opravljajo v časopisih.
Da bo jasno, to ni o meni, ampak o bolj javno poznanih osebah. Ampak lažje je na takih primerih pokazat zadevo.
Moški je lahko ves siv pa bodo rekli, da je šarmanten. Ženske pa se moramo barvati, ko se pojavijo sivi lasje.
Napake in mozoljčki ? Ja, kakšna katastrofa….:)))
Če kdo vidi kakšen sivi las ali pa mozoljčke že zahteva knjigo pritožb in se pritoži nad neurejenostjo ? Zaradi enega mozoljčka po potem letiš iz službe ? 🙂
To je obsedenost s perfekcionizmom in zato vedno več stresa in psihičnih težav. Žalostno kam gre ta svet.
Zadovoljna ženska se ne izgovarja, da je treba za lepoto (po)trpeti, ker če (po)trpi, več ni zadovoljna.
Meni se zdi, da so moški bolj poštirkani in se ženske oblačite “kakor se vam zdi” od različnih barv, krojev…itd[/quote]
Moški ima kar naprej isto obleko in srajco pa se nihče ne vpikne vanjo. Če žensko vidijo, govorim o javnih osebah, ne o sebi, 2x v isti obleki, se novinarji že zgražajo.
Razne slavnostne zadeve in moški vedno isto oblečeni. Če je ženska 2x isto napravljena pa jo že opravljajo v časopisih.
Da bo jasno, to ni o meni, ampak o bolj javno poznanih osebah. Ampak lažje je na takih primerih pokazat zadevo.
Moški je lahko ves siv pa bodo rekli, da je šarmanten. Ženske pa se moramo barvati, ko se pojavijo sivi lasje.[/quote]
En kup izgovorov, da se prikrije nizka samozavest.
Moški je lahko ves siv pa bodo rekli, da je šarmanten. Ženske pa se moramo barvati, ko se pojavijo sivi lasje.[/quote]
A ni to žalostno? Spotikajo se kako je oblečena ne kaj je naredila/ni naredila….
Mogoče se pa ravno zato spotikajo ob obleko, da prikrijejo njeno nesposobnost?
A tudi zato se ženske (pretirano?) lišpajo za v službo? 😉
Forum je zaprt za komentiranje.