Kam za vikend, ne na morje
Kranjska Gora – mi jo obožujemo in skušamo vsako leto tja iti vsaj kakšen dan. Tam je Kekčeva dežela – ravno prav za vaše malčke, sploh 3-letnika. Potem je poletno sankanje – mogoče mu bo tudi všeč, pa jezero Jasna…, Planica… na Korenskem sedlu je na avstrijski strani vojaški muzej, v Kranjski gori Liznjekova domačija… Lahko pa skočite še čez mejo, mi smo letos šli do Piramidenkogel ob vrbskem jezeru – to je 100metrski stolp s čudovitim razgledom in celo toboganom… lahko greste še do Visoke Ostrovice – čudoviti grad na hribčku zraven Celovca. Ali pa morda minimundus ob Celovcu, tudi nekateri živalski vrtovi so tam…
Budimpešta za enoletnika. lepo te prosim, no. Naprej ful ur vožnje da bo nato gledal kar ga sploh ne zanima, pa še v mestu in vroče kot pri norcih.
[/quote]
Si prebrala želje avtorice? Torej?
Tudi mi smo šli s takrat 2 letnikom po svetu, na druge kontinente, so nas imeli za … da ne rečem kaj, mi smo pa uživali in izkoristili na polno.
Vsak pač po svoje, ane?
[/quote]
Ja itak, malčki imajo raje ruševine in muzeje, kot gozd, potok, morje.
Budimpešta za enoletnika. lepo te prosim, no. Naprej ful ur vožnje da bo nato gledal kar ga sploh ne zanima, pa še v mestu in vroče kot pri norcih.
[/quote]
Tudi mi smo šli s takrat 2 letnikom po svetu, na druge kontinente, so nas imeli za … da ne rečem kaj, mi smo pa uživali in izkoristili na polno.
Vsak pač po svoje, ane?
[/quote]
In otrok še danes verjetno obuja spomine s potovanj po drugih kontinentih? Ful se spomni, a ne?
Vsak pač po svoje, ane?
[/quote]
In otrok še danes verjetno obuja spomine s potovanj po drugih kontinentih? Ful se spomni, a ne?
[/quote]
Ja, tisti od 1. do 3. leta si največ zapomnijo, še dolgo potem govorijo, kaj vse so videli in doživeli.
[/quote]
Vsak pač po svoje, ane?
[/quote]
Mi smo uživali- kdo je to MI? Ti in tvoj? Otrok gotovo ne, saj je 2 letniku vseeno kje je, samo da je mami in ati zraven. Tudi sosednja vas je dobra! Če gre za otroke seveda!
Če pa sta uživala vidva, potem moraš pač tako tudi napisati. Vožnja za otroke ni prijetna, vsaj tako majhne ne.
Če pa hočeta starša mir, potem se bosta vozila nekam daleč, otroka pa medtem spala. In vsi bodo zadovoljni, tako kot ti misliš,da je bil tvoj dveletnik zadovoljen zato, ker je potoval! Napaka! Velika!
Moj predlog bi bil Vrbsko ali Gardsko jezero.
http://izletnadlani.com/5-predlogov-za-krajsi-velikonocni-izlet-po-izboru-ekipe-izlet-na-dlani/
Ja, otroku je vseeno, kje je. Če pa sta še starša zadovoljna, ker se rada potepata mal dlje od domačega potoka in kaj novega pogledata, se imajo fino vsi. Vsak kakor mu odgovarja pač.
Sicer pa … Posočje, Bohinj, Salzkammergut, Wissensee, Pohorje, Logarska, Kolpa… Kamorkoli v bistvu, samo, da ste skupaj in se imate fino.
Vsak pač po svoje, ane?
[/quote]
Mi smo uživali- kdo je to MI? Ti in tvoj? Otrok gotovo ne, saj je 2 letniku vseeno kje je, samo da je mami in ati zraven. Tudi sosednja vas je dobra! Če gre za otroke seveda!
Če pa sta uživala vidva, potem moraš pač tako tudi napisati. Vožnja za otroke ni prijetna, vsaj tako majhne ne.
Če pa hočeta starša mir, potem se bosta vozila nekam daleč, otroka pa medtem spala. In vsi bodo zadovoljni, tako kot ti misliš,da je bil tvoj dveletnik zadovoljen zato, ker je potoval! Napaka! Velika!
[/quote]
Poglej kako agresivna si in se mal zamisli. Je to ok za tvoje otroke?
Moja2 sta že velika in vedno sta bila z nama, kjerkoli. Imeli smo se vedno lepo, vsi skupaj, ker sva kot starša vedela, da če bova midva srečna in zadovolja, bosta taka tudi najina otroka. In sta.
Sicer sem avtorici predlagala tudi druge destinacije, ne vem kaj točno vam gre tako v nos ..
[/quote]
Poglej kako agresivna si in se mal zamisli. Je to ok za tvoje otroke?
Moja2 sta že velika in vedno sta bila z nama, kjerkoli. Imeli smo se vedno lepo, vsi skupaj, ker sva kot starša vedela, da če bova midva srečna in zadovolja, bosta taka tudi najina otroka. In sta.
Sicer sem avtorici predlagala tudi druge destinacije, ne vem kaj točno vam gre tako v nos ..
[/quote]
“Destinacije”. V tem izrazu je težava, v tem, kakšno dojemanje sporoča. Odrasli nasedate iluziji, ki čisto navadne stvari za plačilo pretvori v “destinacijo”. In se preganjate po svetu pod pretvezo, da greste gledat “nekaj novega”.Ampak otroku, sploh pa malčku, je “nekaj novega” vse, še posebej narava, s katero za svj razvoj nujno potrebuje stik. Stik z zemljo, blatom, kamni, travo, listi, živalmi, svežim zrakom, vodo, vetrom, tišino. In v tem pogledu, skozi oči otroka, bližnjemu gozdu in travniku ne manjka popolnoma nič. Z domišljijo ki je poleg narave druga nujna sestavina otroštva, je to že “destinacija”, le da je ni treba plačevati. Ker pa mnogo odraslih nima nobene domišljije, so to dobro izkoristili tisti odrasli, ki jo še imajo, in vam pač zaračunavajo tako, da kos travnika ali gozda ali česa drugega spremenijo v plačljivo “destinacijo”. Če se zavedaš te iluzije, ki ji podlegaš kot odrasel, in če se zavedaš, da otrok v bistvu tega ne rabi, v redu, Problem je, ker se mnogi ne zavedajo, tako vzgajani otroci pa ne znajo več sami najti užitka v preprostih stvareh, brez posebne animacije, samo z domišljijo. Vsak po svoje, ja, samo ne reklamirajte, da je z malčki ne vem kako nujno obiskovati neke “destinacije”.
Sicer pa ste mi dali idejo. Glede na to, da vas tako mnogo išče “destinacije”, kjer je treba za obisk konkretno plačati, sem se spomnila, kako lahko izkoristim svoj gozd in travnik. Iz lesa bom naredila Bedančevo in Pehtino kočo, sosedovega mulca napravila v Kekca, sosedov pes bo Volk, in evo zaslužka na ljudeh brez domišljije.
[/quote]
Ja, tisti od 1. do 3. leta si največ zapomnijo, še dolgo potem govorijo, kaj vse so videli in doživeli.
[/quote]
☺☺☺ .. in potem jim pred kandidatom za fanta / punco 3x letno servirajo, kakšne so takrat tam zganjali, kako fino so se imeli kot družinica, pa kako se je usedl v pasji/ kravji drek … ☺
Forum je zaprt za komentiranje.