kam z odpadnim oljem
odpadno kuhinjsko olje (in ostala olja) je NEVARNI ODPADEK, ki se ga oddaja ob akcijah zbiranja nevarnih odpadkov oziroma ga komunalna podjetja prevzemajo v zbirnih centrih…
opravicilo, da CN itak odstrani 100% vse olja in mascobe, ne pije ravno vodo. si se kdaj vprasala, kaj se dogaja na CN? res, da ga odstrani iz kanalizacije, vendar ne izgine kar v zrak, kaj mislis? mascobe, ki ostajajo na CN so problem, pa vedno vecji bo…
nevarne odpadke komunalna podjetja posiljajo v podjetje (npr Kemis), kjer jih razgradi na ekoloski nacin..
Zaradi takšnih, ki razmišljajo tako ali podobno kot ti, je na Zemlji takšno stanje kot je.
No, raje nasvet zate: Vzemi plastenko od fruca – malo ali veliko, odvisno od potrebe. Ta ima široki vrat in se z lahkoto zlije olje vanjo kar direktno iz ponve, nato jo zapreš. Garantirano ne smrdi. Zagotovo imaš kje prostor za par teh plastenk, ko se jih nabere več, pa jih oddaj kot so svetovale zgoraj.
Če zlivate olje v odtok ali wc, se maščoba nabira, zamaši cevi, zaudarja, potem pa morate spet po nepotrebenem zlivati v odtok razne kemikalije (saj poznate reklamo, ko tipa smrad vrže na tla) in je to spet še dodatno obremenjevanje okolja.
Joj, joj, pa dajte se potrudite, pa vsaj kakšno malenkost naredite za to našo ubogo Zemljo!!!
ekološko ravnanje … čut za okolje … pazimo na naravo …
Prosim leto, to so samo puhlice! Če bi bilo komu res do tega, bi hodil raje na avtobus kot da se vozi z avtom. naprimer.
Poleg tega so gospodinjstva mušice v primerjavi s prometom in industrijo.
Ne moralizirajte in ne nabijajte slabe vesti ženski, ki je odkrito povedala, da zlije ali da bi zlila olje v wc školjko in se raje vprašajte, koliko izpušnih plinov in hrupa spusti v zrak vaš avto ali celo dva …
Še ena, ki razmišlja podobno kot češnjica. Jaz vem, da v današnjem času skorajda ni možno “eko” živeti, amapak, če se že vozimo z avtom namesto z avtobusom (ti povem, da bi se jaz z veseljem vozila z avtobusom v službo, če bi obstajala linija – nismo vsi iz LJ!!!), to še ne pomeni, da je zaradi tega brez smisla karkoli dobrega narediti za Zemljo. Vsak se naj trudi narediti čim več dobrega, kolikor je pač v njegovi moči. Mislim da je razlika, da če se nekdo npr. vozi z avtom in ne ločuje odpadkov, drugi se tudi vozi z avtom namesto z busom, pa tudi ločuje odpadke. Razumem, da uporabljamo čistila, da očistimo npr. WC, drugo pa je, če s čistili pretiravamo, zlivamo notri celo solno kislino in podobno. Vsak lahko kaj naredi, vsaj kaj minimalnega, ne takoj vreči puške v koruzo: ker se vozim z avtom, onesnažujem okolje, torej je brez veze, da se sploh kaj drugega trudim.
Nekaterim stvarem se žal ne moremo ali težko odrečemo, marsikdaj pa je kriva samo LENOBA!
Tukaj ste tudi mamice, dajajte tudi z malenkostmi dober zgled otrokom!
Jaz ločujem odpadke, pa tudi pri čistilih sem previdna. Na vrtu ne uporabljam škropiv ipd. temveč gledam, da je čimbolj bio.
Olje pa tudi jaz v školko zljijem. SIcer ne uporabljam friteze tako, da je govora o mogoče deci olja na teden. Če bi obstajalo zbirališče kje blizu bi najbrž tudi to zbirala tko pa 🙁 Si pa ne predstavljam, da bi ga mesece in mesece nekje zbirala in potem peljala ne vem točno kam. Vse pač ne gre.
Še ena, ki razmišlja podobno kot češnjica. Jaz vem, da v današnjem času skorajda ni možno “eko” živeti, amapak, če se že vozimo z avtom namesto z avtobusom (ti povem, da bi se jaz z veseljem vozila z avtobusom v službo, če bi obstajala linija – nismo vsi iz LJ!!!), to še ne pomeni, da je zaradi tega brez smisla karkoli dobrega narediti za Zemljo. Vsak se naj trudi narediti čim več dobrega, kolikor je pač v njegovi moči. Mislim da je razlika, da če se nekdo npr. vozi z avtom in ne ločuje odpadkov, drugi se tudi vozi z avtom namesto z busom, pa tudi ločuje odpadke. Razumem, da uporabljamo čistila, da očistimo npr. WC, drugo pa je, če s čistili pretiravamo, zlivamo notri celo solno kislino in podobno. Vsak lahko kaj naredi, vsaj kaj minimalnega, ne takoj vreči puške v koruzo: ker se vozim z avtom, onesnažujem okolje, torej je brez veze, da se sploh kaj drugega trudim.
Nekaterim stvarem se žal ne moremo ali težko odrečemo, marsikdaj pa je kriva samo LENOBA!
Tukaj ste tudi mamice, dajajte tudi z malenkostmi dober zgled otrokom![/quote]
Liska, brez veze zgubljaš besede, ker dandanes vsi vejo, kako se lahko pripomore k bolj ekološkemu načinu življenja. Problem je samo v tem, da veliki večini se ne da ubadati s tem in jih ne briga. Mogoče bodo na stara leta pomislili, kaj več bi lahko naredili, ko bodo videli lastne vnuke, kako se dušijo v smeteh.
žal spodnji link, iz katerega sem povzemala ni več aktiven, sem si pa iz njega prekopirala tole:
Odpadno jedilno olje samo po sebi ni ekološko nevarno. Če ga zlijemo v kanalizacijo, ki je urejena, torej se zaključi s čistilno napravo za odpadne vode (ali z nepropustno greznico), smo ravnali povsem korektno.
http://www.zps-zveza.si/ZPSstrani/zpsV1.0.nsf/V/K5B6224A38415BB04C1256C78002EF2F8/$file/olje.pdf
Na Postonjskem koncu ga odkupim in pridem iskat. Pokličite na 031632548 ali radosavljevic.u@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.