Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam z družino na izlet, krajše počitnice?

kam z družino na izlet, krajše počitnice?

Živjo!

Z družino načrtujemo izlet ali krajši oddih (tri dni recimo) v Sloveniji, da izkoristimo še te zadnje počitniške dneve… Smo precej aktivna družina, radi raziskujemo kraje, kolesarimo, spoznavamo kulturo, kulinariko določenega kraja. Hčerka je stara 10 let, sin pa 8… Torej nekaj primernega za njiju, da jima z možem popestriva še te zadnje počitniške dni. 🙂

Kakšen predlog?

Bohinj, hostel pod Voglom…uživali boste 100 na uro…imajo pestro ponudbo športnih aktivnosti.
Pa Bohinj je itak pravljični…

turistična kmetija Marjanca

Sam en v rovte – tam so fašisti, ki razbijajo spomenike.

Predlagam Baško ali Osojsko jezero pri Beljaku. Morda se boste lahko celo še malo kopali? Voda je topla, urejeno zelo, cene primerne in ni daleč, če greš čez Korensko sedlo pa splohni potrebno plačati tunela in avstrijske vinjete.

Tam je kar nekaj možnosti namestitve.

Sicer si res napisala SLO, pa ti vseeno predlagam Budimpešto. 1, 2, 3 si tam. Potem pa imaš krasne parke, kopališča, zoo, cirkus, pelješ se lahko z ladijco po Donavi in nastanitve so precej poceni, lahko si vzameš apartma in si sam kuhaš.

Hvala za predloge!

Budimpešta bo, ko malo zrastemo 🙂

Kaj pa Prekmurje, Prlekija? Našla sem to: http://visitpomurje.com/druzinski-centri
Ima kdo kakšne izkušnje?

Iz stroškovnega vidika se odločamo za Slovenijo… Na morju smo že bili.

RAvno iz stroškovnih vidikov sem ti priporočila obe jezeri. Zakaj mislite, da če ni v sLO je pa dražje? No jaz vam povem iz lastnih izkušenj v glavni sezoni je bilo na obeh jezerih kampiranje precej cenejše kot v primerljivih kempih na Hrvaškem ali v SLO.¨

Kopanje na javni plaži je stalo 4,5 eur za odraslo osebo za cel dan. S tem da si tam lahko res bil cel dan, ker si imel na voljo tuše, kabine za preoblačenje, WC, vodo, restavracijo (hrano si lahko odnesel s seboj) z ne previsokimi cenami….

Skratka, krasna izkušnja!

Kakorkoli se že boste odločili, uživajte!

Se pridružujem tem ugotovitvam.

Večinoma tujina ni nič kaj dražja od Slovenije, marsikdaj se da prit skozi celo ceneje – če gledaš primerljive storitve seveda. Če greš v tujino, nanese vožnja, ki je je pa (če nisi ravno s štajerskega konca) do avstrijske Koroške manj kot do Prekmurja. Da sploh ne omenjam, kako je v Avstriji vse urejeno, pa za relativno ugodne cene se da najti tudi sobe v kakšnih privat gostiščih ali apartmajih.

Konec koncev je tudi Budimpešta cenovno ugodna destinacija (preverjeno), edino vožnje je malo več.
So pa 8 in 10 čisto primerna leta za takele bližnje destinacije, ni treba nič več rast za kam it 😉

naj naštejem nekaj variant, ki smo jih v podobni zasedbi izvedli :

1. čez Vršič v Trento – tam je veliko možnosti za krajše izlete, lepa narava….
2. Bohinj z okolico – kolesarjenje
3. Bela Krajina s Kolpo (ne vem kakšna je zdaj temp.Kolpe?, sicer pa je prekrasno)
4. Četež z izletom v Zagreb (zoo + sprehod po mestu)
5. Prekmurje (en dan kopanje v Moravcih) + Blatno jezero (kolesarjenje)
6. Prekmurje + obisk parka dinozavrov (Styrassic park)
7. Olimije/Podčetrtek (kopanje, obisk gozda Pri čarovnici, Jelenov greben, čokoladnica…)
8. pa še malo tujine: Dunaj (z vlakom + 2 nočitni na Dunaju) ali Grossglockner + kakšno avst.jezero…..

skratka veliko je po Sloveniji za počet. Mi vedno kombiniramo tako, da imata nekaj otroka od tega, nekaj pa tudi midva. Pa nam je lepo 🙂

MDG, hvala za te zanimive predloge!

Pogledala sem ta park dinozavrov in deluje zelo zanimivo. Najmlajši ima ravno obdobje dinozavrov in se mi zdi zanimiva ideja! Ste doživeli potres oz. vulkan, ki ga opisujejo na spletni strani?http://styrassicpark.at/cs/?page_id=258

Kaj ste si pa ogledali v Prekmurju?

Kupite si GPS (lahko da ga celo že imate na pametnem telefonu) in se začnite ukvarjati z Geocachingom. Otroci ga obožujejo, predvsem pa vam nikoli več ne bo zmanjkalo idej za izlet… 😉

mi smo si ogledali kar nekaj teh točk, ki so na linku, ki si ga dala (http://visitpomurje.com/druzinski-centri )… smo bli že večkrat v prekmurju, tud na drugi strani mure… ker smo z mesta nam je še tolk bolj pomembno, da otroci npr. spoznavajo čebelice, ustvarjajo z naravnimi materiali,pa da pogledajo kaj raste na vrtu… pa še za kolesarjenje je fajn za otroke, ker smo izbirali ravninske ture.

Sem vesela, da so ti všeč moji predlogi.
Glede našega obiska prekmurja in dinozavrov pa:
– bili smo 3 dni (2 nočitve) : Prvi dan smo preživeli na bazenih v M.Toplicah in tam tudi prespali (privat soba). Pod večer smo šli do mlina na Muri. Naslednje jutro smo šli v park dinozavrov in cel dan preživeli tam. V parku se skozi nekaj dogaja (imajo voden ogled v slovenščini, sicer pa si sam ogledaš in prebereš), imajo tudi delavnice – npr.izdelovanje dinozavrovih zob iz gipsa, tam je napihljivi tobogan, za manjše doplačilo tudi adrenalinski park. Imajo brezplačna kolesa in majhen bazen. Potres in izbruh vulkana je dvakrat dnevno – izgleda pa tako, da stojiš na lesenem podu (kot nekakšen most) in se začnejo tla trest, iz gozda prilomasti dinozaver (robot) in rjovi, iz vrha hribčka se vali dim. Tam smo v hiškah na drevesu drugo noč tudi prespali. Zvečer smo pekli ob ognju (hrenovke in jabolka), skratka lepo. Drugo jutro smo šli na obisk čokoladarne (je brezplačno za goste parka). Popoldne smo se vračali preko Ptuja in si ogledali še mesto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close