kam z avtom
evo, nena ma za vas podkovane popotnike eno vprasanje:
prekrizarila sem ze dobersen del evrope – z vlakom – interrail varianta. letos pa s fantom razmisljava, da bi poleti za 12 – 14 dni odpeketala dogodivscinam naproti z mojim avtom. n
isva navdusena nad pocitnicam tipa morje, raje bi odkrivala kaj drugega. jaz sem sicer navdusena nad raznimi starinskimi in ne-prvec-velemestnimi zadevami, mojega dragega pa ocarajo ravno velika mesta in divje zivljenje. meni je pravzaprav sveeno, samo da se potepava skupaj.
privosciva si lahko kako srednje cenovno varianto (se pravi ne ravno vsak za 150.000 SIT), spala bi po raznih kampih ali hostlih (nisva nastimana na pretirano udobje), drugace pa ni posebnih omejitev.
prosim, predlagajte mi, kam, na kaksen nacin, ce upostevate zgoraj napisano.
hvala
Midva sva bila na ta način po celi Italiji (že večkrat), pa v Provansi. Spala sva v campih ali pa kar v avtu. Oboje nama je bilo super. Interrail variante ne poznam, tako da sta kaj od naštetega že videla.
Mogoče pa si lahko zamislita, da bi rada šla npr. v Lizbono ali Stockholm, pa potem najdeta kakšno varianto za tja in nazaj (različni poti) in ob poti poiščeta še kaj, kar bi vaju zanimalo.
Na tako temo se da prevec pisati … recimo :
– benelux
– skandinavija
– balkan ( Romunija, Bolgarija )
Vprasanje je kje sta ze bila in kaj bi tocno rada videla … kar sem nastel sem ze bil
drugace bi pa jaz sel tudi ( tukaj se nisem bil imam pa v planu ) :
– poljska
– baltik
– do portugalske po juzni strani spanije z gibraltarjem
Mislim da sem obdelal vse mozne strani ( gor, dol , levo , desno ) od slovenije ;).
Ce vas zanima kaj od zgoraj nastetega vam za kar sem bil lahko kaj vec povem ….
Jaz sem bil za 90.000 SIT vse skupaj ( vsi stroski : hrana,pijaca,bivanje, rent-a-kombi ) z kolegi
po skandinaviji za 9 dni in sicer : Ljubljana-Kopenhagen-Goteburg-Oslo-Stockholm-Hamburg-Ljubljana, tako da vse se da ce se hoce 😉 … samo z pijaco se ne sme pretiravati ker je svinjsko
draga … ostalo pa je poceni ( hostli ), hrano pa kupis v hipermarketih cene se ne razlikujejo veliko
od nasih …
Maroko s Španijo, vaju bi ob vajinem nacinu potovanja prisel okrog 120 000 sit po osebi za 14 dni. Cepra je poleti precej vroce za avto turizem, pa se po mediternskih drzavah se vse često zabaše. Če te več zanima o maroku poglej pod forum kam in kako na počitnice, kjer je o maroku veliko napisanega.
lp
oz
uf, super ste! hvala za odgovore. mene sicer spanija kar privlaci, vendar pa bi se mogoce bilo bolj pametno izogniti poletnemu kuhanju v avtomobilu:) nimam klime:((( safari zal ne bo sel, ker moj avto ni iz terenske druzine. Jusuf, imam forda, tako da zal ne bova mogla z vami po misticni sahari…
no, ampak mi je pa zelo zelo privlacna pot proti severu. sem ze malo potiho razmisljala o Beneluxu, ja Baltik… torej na sever. evo, moj radij se je ze malo zmanjsal:)
Bojanv, zdaj me pa se Ceska malo matra… sem precej lepih trenutkov tam prezivela na seminarju s karateisti.
zaenkrat pa prevladuje sever. malo sem razmisljala o popotovanju po dolini rena (gradovi…), podaljsati do Dusseldorfa in nato hop cez mejo proti nizozemski in belgiji. zato vljudno vabljeni vsi, ki ste to pot ze dali cez, da mi namignete se kaksno podrobnost vec. kak koscek sveta, ki naju bi lahko ocaral in kak koscek, kjer se bova lahko tudi znorela ob nocnem zivljenju:)
HVALA HVALA HVALA
Po drzavah benelux-a sem bil priblizno 9 dni. Najlepse mi je bilo na nizozemskem … spal sem v hostlih. Prebival pa sem Luxemburg – Hemskerk ( nizozemska malo severno od amsterdama ) – Bruselj . Najbolj sem bil razocaran na Brusljem. Obiskal sem tudi zivalski vrt ( med vecjimi ce ni celo najvecji ) v Antwerpnu. Drugace je pa Luxemburg izredno lep … pokrajina je super ( spominja malo na naso dezelo z zelenimi dolinami in gricevjem ) pa gradov imas cel kup …
ourajt:))) torej, hm, mislim, da imamo najino destinacijo! zivalski vrt in gradovi so nekaj zame. kak ubitacan grad s skrivnostnimi hodniki naju mogoce popelje kakih dobrih nekaj sto letij nazaj. dobro. zdaj pa mi ne preostane drugega, kot da vzamem zemljevid v roke, malo posrfam po netu in oblikujem okviren popotniski nacrt. greeeeemoooooo
tnx
Omenila si Ren in gradove, pokrajina super, vendar ponoči ko bi človek hotel malo zaspati je to skoraj nemogoče. Na vsaki strani Rena železnica , cesta za povrh pa še rečne ladje in verjemite mi nič kaj romantično, še posebno če je človek utrujen, Hujšega celonočnega ropotanja še nisem doživel. Mogoče bo pa vama všeč, ker me je stvar spominjala na glasbo , ki jo kdaj slišim ko prenočujem blizu kakšnega diska. Vredno je poiskusiti.Tako ali drugače traja pot tam okoli samo en dan.
lp
dani
Ja … tako nekako : jaz sem bil po nemskih in tudi ceskih gradovih pa me niso toliko ocarali kot
luxemburski … v luxemburskih gradovih ( nekaterih ne vseh seveda ) ljudje se dejansko prebivajo noter !!! Pokrajina je super cene so super ( nizke, bencin imajo recimo celo bolj poceni kot pri nas ). Resno ti svetujem ce imas rada gradove in pokrajino da greste v Luxemburg in malo po beneluskih dezelah ( belgija, nizozemska, luxemburg ).
ja, saj pravim, benelux bo najbrž cilj najinega popotovanja. tudi jaz sem bila že v gradu, kjer graščak še vedno živi – na Danskem. belgija mi je kot dežela čokolade in čipk tudi zelo všeč, nizozemska mi je tako ali tako pri srcu… evo, mamo odločitev.
hvala, ker ste mi jo pomagali sprejeti. vsem pa zelim cim bolj zanimiva nova odkritja na popotovanjih.
Ce vas se kaj zanima , jaz sem to lokacijo dobro obiskal mi sporoci. Sicer je res da sem spal v hostlih sem pa obiskal kar precej muzejev … v luxemburgu je najboljsi vojaski muzej v ardennah. Ce greste na nizozemsko ne izpustit Haga ( enodnevni izlet ) super mesto , grascina na sredi mesta z jezerckom je fenomenalna … meni je bil Haag recimo bolj vsec kot amsterdam ! Poleg Bruslja ne pozabit obiskat se Antwerpna ( krasna katedrala ), kjer je najvecji zivalski vrt, ce imate radi zivali ga obiscite ne boste razocarani ( imajo tudi kraljeve pingvine … ) ! To je vec ali manj vse … na kratko seveda … kar se tice vecjih lokacij …
Forum je zaprt za komentiranje.