Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice KAM? Vase ideje za poceni poletne pocitnice?

KAM? Vase ideje za poceni poletne pocitnice?

Sva mlad par, ki potrebujeva vaso pomoc in ideje! Glede na stanje v nasi preljubi Sloveniji sem prepricana da je vsaj nekaj od vas carovnikov pri izbiranju poletnih pocitnic.

Torej, prosila bi vas za ideje, izkusnje o hudo ugodni organizaciji pocitnic. Najin budget celotnega potovanja je 1000€ (prevoz, hrana, nastanitev,…). Rada raziskujeva, 2 krat sva ze bila v Grciji (Kos, Rodos). Veliko sva se prevozila s kolesi, nobenega rent a carja, obrnila vsak kamen, zveplen izvir in druge znamenitosti. Sva sama svoja sefa, torej brez organiziranih izletov. Rada imava nekoliko bolj zivahno okolje, tako, da se zvecer ob zivi glasbi na mizi znajde tudi kaksen koktejl ali dva. Ne moreva biti cel dopust priklenjena na plazo, je pa ta definitivno pomembna, prav tako sam izgled.
Kar se tice nastanitev – nisva izbircna, vazno da je cista postelja, topla voda in balkoncek 🙂
Dopust v sluzbah lahko koristiva le v mesecu Avgustu, kar nama je (glede na cene) se otezilo delo.
Glede destinacij je vseeno, kar koli zajema zgoraj nasteto! Grcija, Malta, Ciper, Sicilija, Hrvaska…?

Hvala vam za pomoc in ideje!

Mislim, da glede na termin in vajin budget letalske variante odpadejo. Sem malo preklikala Ryanair, najugodnejše variante iz Trsta/Benetk se začnejo nakje pri 250 evrih za dva. Čemur moraš prištet še pot do letališča tu in tam, pa si že blizu 400. Če greš na Hrvaško, znese (predvidevam) toliko kakšna ugodna namestitev + pot, če ne greš ravno kam daleč na jug. Sama s Hrvaško nimam kaj dosti izkušenj, si pa predstavljam, da je povsod živahno, muzika in to, če je le kak hotel v bližini. Na vajinem mestu bi se orientirala na Poreč ali Pulo, zaradi nižjih stroškov prevoza. Je ogromno hotelov-ogromno dogajanja, da se kolesarit, morje je še kar. Najbrž se tudi v avgustu najde kakšna ugodna zasebna soba, seveda najbrž ne z razgledom na morje…

1000€ za koliko časa? En teden, dva?
Mi vedno hodimo v lastni režiji in skoraj vedno kampiramo. Po navadi porabim za dopust vsaj 2000€, a smo 3 in za 3 tedne. In nič hudo ne šparamo. Ne hodimo pa na Hrvaško.
Če greš z avionom priporočam Grčijo (sploh Kreto) Španijo, Portugalsko. Hrana je poceni, spanje dobiš ugodno v kakšnem hostlu. Če gresta z avtom pa kampiranje. Je precej poceni spanje, lahko si skuhaš sam in si mobilen, lahko se prestaviš drugam kadar želiš.
Najdražji kampi so na Hrvaškem, potem pa v Italiji. A v avgustu zna biti huda gužva marsikje.
Sicer si pa malo poglejta tele strani
poceni[/url]
ali pa tole[/url]

Moja ideja je da se oglasiš na TA in ti bodo ponudili na 1000-če destinacij…Fajn pa je če si že privoščiš dopust da si tudi res kaj privoščiš ali greš zato na LD da šparaš ješ sendviče piješ vodo?
1000€ pride prevoz in nastanitev za 2…zunaj 35+ st.celzija vidva pa brez denarja za kakšno pivo in čakata kdaj bo zopet večerja?

Lp

Vse se da, če se hoče. Sama sem bila vedno z majhnim budgetom na dopustu in tako že videla veliko držav. In doživela veliko več od teh, ki pravijo, da se z 1000 € za dva ne da nikamor. Več mi pomeni doživetje, kot pa da plačam 600 € in ležim cel teden na plaži in jem all inclusive. To bom, ko bom v penziji 😉

Lahko greta z Ryanairom iz Trsta v Valencio in nazaj enako ali pa iz Valencie potujeta v Barcelono (vlak je okoli 30€) in iz Barcelone na letališče v Benetke. Če potrebujeta kakšne nasvete za hotele vama lahko super in poceni hotele najdem. Lahko tudi pogledata zasebne namestitve na Airbnb.

Spremljajta spletne strani kot so: Izlet na dlani, Poceni potovati…Bota dobila veliko poceni idej! Ali pa preprosto počakajta do avgusta in spremljajta, če bo kakšen ugodni last minute.

Lep dopust 🙂

Trenutno imaš aktualne tudi Tenerife od 330 € na osebo (nočitev z zajtrkom) v mesecu junijo…
Karta je iz Linz-a, plus en teden namestitve…
Več: http://poceniletalskekarte.si/blog/letalo-in-hotel/tenerife-letalo-nocitev-z-zajtrkom-od-310e-junij-2015/

Zdi se mi da je pri low budget-u bistvena fleksibilnost – torej, moreš ”imeti” čas takrat ko je poceni in takrat greš….

Grčija…Santorini..imaš last minute ponudbe

recimo tale http://www.kompas.si/pocitnice/Grcija-Otok-Santorini-Kamari/Hotel-Kamari-Blu-24846p72043d6.6.2015e7i25615

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close