Najdi forum

Kam v Tunizijo?

Septembra imava namen s punco na dopust v Tunizijo,ker naju Afrika že od nekdaj privlači.Zdaj pa me zanima v kateri kraj se splača iti.Zanimajo naju predvsem bližina morja lepe,plaže,nočno življenje,safari.Zanima me tudi cena rent a carja,ter taksijev.Ali se splača na Djerbo,ker baje so tu lepe plaže(samo baje da drugače ni nič zanimivega za videt).Zanima me tudi,če so kje v Tuniziji plaže z belo mivko?Skratka zanima me v kateri kraj naj grem,da bom zadovoljen.Vsak predlog bo dobrodošel.

Na Djerbi ni nočnega življenja in zvečer se ne dogaja nič. Ok, v hotelu imaš neko animacijo, ki se meni zdi brez veze, tebi, ki si pa še mlajši pa sploh. Mesta kot mesta za žur ni, kajti izven hotela se alko ne toči, to pa pomeni, da žura ni. Djerba je bolj umirjena, ni za mlade, ki bi zvečer ponočevali. Probaj zvedet kaj več o Hamametu, se mi zdi da je tam več življenja. Ampak za videt pa tam tudi ni kaj dosti, ker je do puščave kar daleč. Iz Djerbe so to enodnevni izleti iz Hamameta pa dvodnevni. To pomeni samo več vožnje.
Mivka na plaži na Djerbi se mi je zdela svetla, predvsem na otoku flamingov. Ampak mi smo imeli na plaži toooliko morske trave, da … Mene pač to moti.

Zakaj pa ne greš v Grčijo? Če se ti zdi predraga pojdi v youth-hostel, jih je povsod dovolj. Če te privlači v Afriki puščava in pustinja, vroče žgoče sonce in suho ozračje, super plaže – no grški otoki so enako privlačni, vsaj meni se tako zdi. Mislim na otoke v kikladih oz dodekanezov, kajti Krf in podobno je meni prezeleno.

Za pravo Afriko s puščavo pa si izberi potovanje ob Nilu, klasično z busom in vlakom (iz Kaira do Luksorja v eni noči)! . Jaz sem bila na obeh koncih in Tunizija se z Egiptom ne da primerjati. Tunizija ni čisto taka Afrika kot je v Egiptu (p.s. Hurgada in ŠeŠ sta tako ali kako namišljena turistična naselja). Dokler potuješ sam si izberi take lokacije, ki ti bodo ostale v večnem spominu in ne Djerbo v hotelu z nevemkoliko *. Ker ko imaš enkrat družino vsaj nekaj let potovanja odpadejo, zato izkoristi mladost in potuj, ne letuj!!

Mogoče moj odgovor ni tak, kot si ga pričakoval, ampak tako je.

Čao!

Lara naj ti povem,da sem bil v Grčiji že dvakrat in obakrat je bilo super(Krf in Kefalonija),ampak sedaj bi poskusil nekaj čisto novega kar Tunizija tudi je.Vem,da se Tunizijske plaže z Grškimi najbrž ne morejo primerjati,vendar je vse tako drugačno,da me zato privlači.Malo me sicer moti to,da zvečer ni nobenega življenja na Djerbi in da v lokalu ne moreš naročiti piva.A v trgovinah pa prodajajo pivo?

Vse to, kar si želiš, ti nudi Hamamet. Plaže so krasne in čiste, bližina hotelov, nočnega življenja je veliko. Vendar pa pojdi v sam Hamamet ali pa v južni del, ker v severnem je bolj malo nočne zabave zaradi bližine predsednikove rezidence. Drugače pa si v lokalih lahko privoščš tudi alkohol, jaz sem vino, dobiš pa tudi pivo. Ni Uniona ali pa Laškega, je pa mislim uvoženo in nekaj njihovega. Na safari greš tudi lahko, obstajajo dvodnevne ali tridnevne variante. Meni je bilo v Tuniziji vedno lepo, mislim, da tudi vama ne bo dolgčas.

Na Djerbi piva ni v trgovini in ne v lokalih zunaj hotela.
Če bereš ostale poste ti je lahko jasno, da je na Djerbi važno samo to v kateri hotel greš, nikogar ne zanima in nihče ne javlja kakšno je nočno življenje, zato bodi prepričan, da ga ni. Folku je važno samo to koliko poje in da se po večerji zlekne v naslonjač in ga zabavajo animatorji. Ni tistega filinga, da zvečer nekam greš in se tam kaj dogaja.

Djerbi se zelo pozna, da je to JUG in zato so dosti bolj nerazviti in zadaj napram severu Tunizije. Turizem v Hamametu se je začel že davno pred Djerbo in mislim, da je razlika tudi v nočnem življenju. Saj je na Djerbi lepo ampak pri tem se konča. Edino dobro je to, da greš do Sahare v enodnevnem izletu, iz Hamameta pa v dvodnevnem.

Imej se lepo kjerkoli boš!

Hay, Lara?

ne strinjam se povsem z tabo….namreč nočnega življenja na Djerbi res ni v taki meri kot smo ga vajeni iz Cro, mallorce, Ibize ali kar iz domačih logov kjer je popivanje glavna panoga ” nočnega življenja”….na Djerbi se lahko imaš luštno tudi zvečer….alkohol ( nebodi ga treba…ampak kot opažam se nekateri ne znajo zabavati brez njegove izdatne podpore) na Djerbi res ne točijo nikjer razen v hotelih…..lahko pa greš mirne duše in brez straha v njihove lokalčke ki sicer niso odprti tako dolgo kot discoteke….ampak je v njih živa glazba, neskomercializirana in pravšnja za preživeti kakšno urico pred spanjem…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close