Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam v Španijo na počitnice?

Kam v Španijo na počitnice?

Pozna kdo kakšno manjše mestece( niso mi všeč velika mesta z mestnimi plažami) v Španiji? Bolj zakotne variante, manj turistov, pa vseeno lepe plaže?
Ima kdo kakšen nasvet?

Sitges.

La Pineda, Salou, Cambrils (Costa Dorada)

Tale Costa Dorada mi deluje kot velika veriga enih hotelov. Imela sem v mislih kakšno manjše mestece s sobami ali apartmaji….

http://www.venere.com/hotels/spain/?kwp=504-1&ref=849584

Jah mogoče tako zgleda na zemljevidu, ker so vsa tri obmorska mesteca dokaj skupaj in vsa ob morju, ampak je med njimi nekje 10 min z avtobusom razlike.

Meni se je zdelo zelo lušno, sem bila tam lani in mi je bilo po velikosti ravno prav. Takoj ob obali je res nekaj hotelov, v ozadju pa so potem bolj apartmaji, kjer sem bila jaz.

No jaz sem bila v La Pinedi in sem bila zelo zadovoljna. Plaža je dolga in široka, tako da se tudi folk zelo porazdeli. Za Salou ti točno ne znam povedati, vendar se mi zdi, da je od vseh treh še najbolj turističen. Najmanj pa po moje Cambrils, ki je majhno ribiško obmorsko mestece.

Poleg tega pa imajo vsi trije kraji dobro povezavo z Barcelono. Nekaj več kot uro vožnje in si že v katalonski prestolnici 🙂 Priporočam.

Ne vem točno kaj iščeš, puščoba tukej glih ni, se tudi kaj dogaja, je nekaj restavracij, gostiln, ene 3 trgovine s hrano, pa ena tržnica ob obali, kjer prodajajo svašta. Če pa iščeš res bolj kakšno mirno vasico ob obali pa ti ne znam pomagat. So ponavadi tudi težje dostopne.

No jaz sem ti svetovala Costo Dorado, ker je definitivno manj oblegana kot Costa Brava (Lloret de Mar, Santa Susanna…).

Za Costa Blanca (jugovzhod, med Valencio in Alicantejem) ti lahko posredujem link do apartmajev in fotke, mi smo bili lani tam, z Ryanairom iz Trsta v Valencio, z rent a carom v smeri proti Alicanteju, tam imaš apartmajev na tisoče, lahko ti posredujem mail ene Slovenke, ki oddaja apartmaje.

Zelo lepo, pa poceni, apartma za 4 osebe julija je 60€/dnevno 🙂

Pa krasno je, priporočam, mi bomo še šli!

se priporočam za mail ! ssss2301@gmail.com

Hvala !

Kako daleč v smeri Alicanteja?
Bi šla po mnogih letih spet malo v tiste konce, ampak ker imava midva plaže cca uro do dve na dan dovolj, se je treba spravit v kak kraj, kjer se da še kam okoli it in kaj počet. Saj železnica tam dol ob obali fajn laufa, kolikor se spomnim? Sicer avto tud ni problem vzet, ampak nama je včasih bolj fajn brez, da tud na avto ni treba mislit 🙂

Oj, mi posljes link od gospe iz spanije

Lp, Tomaz

Castelldefel, dobrih 20 minut proč z vlakom, da se umakneš iz vrveža Barcelone.
Lepe,peščene plaže, dobri hoteli in mir.

Španijo se bojkotira zaradi sovražne dejavnosti špancev proti Kataloniji.

KATALONIJA
NI
ŠPANIJA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close