Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kam v kopru?

kam v kopru?

Konec meseca načrtujva s prijateljem 3-dnevni obisk Kopra. Rada bi si napolnila baterije in si spočila dušo. Prenočišče je urejeno. Zanima me, kaj je možno tam početi. Je kje v bližini igrišče za mini golf? Še kakšen predlog kaj početi? Na tem podaljšanem vikendu bom dopolnila 40 let. Mogoče mi lahko priporočate kakšno dobro restavracijo?
Hvala

sem iz Kopra in ga poznam kot prebivalka, zato nanj najbrž gledam z drugačnimi očmi, kot kdo, ki je turist. za golf ne vem, mislim, da je igrišče v Lipici. Dobra restavracija pa je vsekakor Rodica Za gradom, slow food, vrhunska restavracija, rezerviraj.
prav dosti izbire tukaj ni. center je lep za sprehod in raziskovanje uličic, vsekakor je luštno posedanje na plaži ali ob morju, sprehod iz mesta do žusterne, pa obisk škocjanskega zatoka, ki ima urejeno sprehajalno (krožna učna) pot vse okoli, v zatoku lahko opazujete več vrst rastiln in živali (med njimi sta tudi dva konja in boškarin – predstavnik istrskega goveda).če imate srečo in ribiči odrinejo na ribolov, se jim poskusita pridružiti. morda vas kdo vzame s seboj.

moram priznat, da sama najbolj uživam v kopru v kakem zimskem sončnem dnevu, ko piha burja in ko je pogled na razburkano morje, ki ga obkrožajo zasneženi vršaci, ki izgledajo kot bi se jih lahko dotaknil, naravnost čudovit.

Rodica je vredu oz. super. Je pa v Vanganelu tudi dobra mogoče ne toliko znana gostilna.

Če si kaj športnice najemita kolesi in po parencani do portoroža.

Drugače je pa super muzej nasproti muzejskega trga. Ogled stolnice je tudi obvezen. Sploh pa narediš najbolje če se oglasita v info centru na Titivem trgu.

Samo lepo te prosim ne v kakšne šoping centre. Škoda časa.

Pozdravljena,

obe moji predhodnici sta ti dobro napisali kaj je primernega na Obali, jaz pa bi dodala, da si oglej še Piran – do njega se odpravi peš, pojdi čez mesto, na Punto,…nekje se ustavi na kavici….pa če imaš čas je sedaj lepo pogledati tudi prenovljen akvarij.
Lepo se imej,

o kateri gostilni govoriš? Oljka ali bivši Zorko? Bivši zorko v novi režiji je mene tako razočaral, da ne grem več tja. mrzli kalamari, polni peska, krompir iz pečice = navaden pomfri iz vrečke, prijaznost pa tudi tako tako.oljka ima sicer dobro hrano, vendar govorimo o povprečni gostilni, ne o dobri restavraciji.
pogojno bi morda priporočala še skipperja v marini, res pa nisem bila že lep čas tam, tako da ne vem če so še na nivoju kot včasih. vanganel svetujem za nedeljsko kosilo, ko se človeku ne da kuhat, s tem da odsvetujem naročanje a la carte, pač pa se prepustite dnevni ponudbi, utegne biti boljša.

Hvala vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close