Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam v januarju in februarju?

Kam v januarju in februarju?

Zdravo!
V začetku prihodnjega leta se s fantom odpravljava na enomesečno potovanje. Najprej sva se odločila za Šri Lanko, nato je padla v vodo zaradi trenutnih političnih razmer. Sledil je Madagaskar, a je v času ko bova potovala midva, tam največ dežja. Gledala sva Malezijo, pa kot sem prebrala do sedaj, tudi tam divjajo monsuni v tem času (šla bi namreč raje na vzhodno stran, ki je bolj neturistična in primerna za potapljanje). Zanima me torej, kam pa nama vi priporočate, da greva v tem času, da ne bova ravno naletela na deževno dobo? Greva na backpeckersko varianto, lastna režija, low budget…
Hvala za vse vaše odgovore!!

hm, kako je z monsuni ne vem natančno, ampak za potapljanje se vama splača na Borneo (tam sem bila lani avgusta), na severu (malezijskega dela) so čudovite možnosti, najdejo pa se tudi kakšna poceni prenočišča.. Res je, da je zaradi goste poraščenosti otoka, treba včasih na kakšen krajši notranji polet, ki pa niso dragi, če se prav spomnim imajo tudi nek popust za študente (ne vem koliko sta stara?)…Poglej malo na internetu..Drugače pa sem slišala od kolega, da je tudi na Filipinih raj za potapljanje, ne vem pa ti povedat s prve roke kako je, niti kakšne so cene. Bolj poceni je tudi Indonezija recimo… Upam, da ti še kdo posreduje kakšno informacijo, lp

katja

Hmm, Madagaskar ni ravno low budget (samo poglej cene avio kart)
tudi ne vem kaj imata skupnega potapljanje in low budget ali potapljanje in Madagaskar

na Bližnjem V in Indijskem polotoku takrat sigurno ni deževne dobe (geografija za osnovno šolo)… pa še kakšna deželica bi se našla

Pridita v Gano!

Pred kratkim sem se vrnil iz Jemna. Letel sem tudi na otok Socotra, ki ja zaradi svoje oddaljenosti od matične države, bližje je Somaliji, izredno zanimiva destinacija. Ker so bili močni vetrovi in monsun poleti, ko smo bili mi tam, bo pozimi tam idealno.
Za potapljanje ne vem, ker tam turizma pravzaprav ni, tudi ni kakih potapljaški šol ipd.
Če želita poceni in avanturistično bivanje brez turistov in opazovat nenavadno in čudovito floro in favno potem je ta otok ki je za Galapagosom skupaj z Mauriciusom tretji po endemičnih vrstah, res primeren.
Tudi domačini so izredno povezani z naravo, govorijo en svoj jezik, ki ni arabščina in se pozdravljajo, kako zanimivo, tako da naslonijo čelo na čelo – z nosom!
Upam pa da ne bo nikoli navala na ta oddaljen otok in da bo ostal takšen kot je zda j- mali raj. Več najdeta na netu.

Indonezija in njejni prečudoviti otoki. Takrat bo idealno vreme, cene nizke, fajn za potapljanje,……

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close