Kam v Grčijo?
bila sem na Kreti, na Santoriniju ….Kreta mi ni bila všeč, mogoče zato, ker nisem bila na pravih mestih…samo beton, diskoteke, stojnice in plaže, ki niso bile nič lepše od Istrskih..polne kot nevem kaj..da nimaš kam za dat brisačo.
nevem no…
želim da se dogaja, vsekakor ampak da imaš kaj za videt, kot recimo samo mesto na Santoriniju ki si ga zapomneš za vedno…
da je kaj narave, zelenja, zanimivi otočki, da se zaveš, da si v Grčiji,…
Men se zdi ravno Rodos najbolj skomercializiran (nisem še bila, bolj po pripovedovanjih – velik, zelo masoven turizem, gneča.. slišala pa tudi, da precej zgodovine za videti?!).
Paros … ne poznam.
Samos … fleten otoček.
Karpatos … se mi zdi zelo všečen, če ne maraš skomercializacije. Je namreč še zelo pristen grški otok, tudi nekaj za videti(v vasi Arkassa zg.ostanki, vas Olympos…), čudovite plaže. Edino kar se lahko zgodi je veter (ki je na grških otokih itak pogost)v malce močnejši obliki. 😉
na Rodosu, Kreti, Santoriniju. Vedno v juniju ali septembru. Nikoli prehude gneče, skomercializirane predele najdeš povsod, povsod je pa tudi kaj za videt in se da najti tudi bolj mirne kotičke.
Kot je “diksi” npr. videla samo beton, diskoteke, stojnice…, je pa na Kreti toliko drugega za videt. Je pa Kreta (za nas je vsaj bila) prevelika za obdelat v 1 tednu. Če že, potem pa južni in zahodni del.
Ta dva sta mi bila do zdaj najbolj všeč. Ni res, da je Rodos skomercializiran, drži pa, da je v mestih, sploh v glavnem mestu, dokaj živahno. In je tudi prav tako. Mesto Rodos je prekrasno, obdano z obzidjem, veliko je za videti, so muzeji, Dolina metuljev…
Plaž, kjer ni nagužvanega folka, je še vedno veliko, morje kristalno čisto.
Karpatos je manjši otok, se mi zdi, da bolj umirjen, s čudovitimi plažami.
Domačini so pa izredno prijazni na vseh otokih, kjer sem bila do zdaj.
Lepo se imejta.
Grčija … nekaj mojih vtisov.
Kreta = meni najljubši otok. Tja je treba it vsaj za 2 tedna, 1 teden je čisto premalo … Severni del je res zelo skomercializiran, tam so turistična središča, kjer je res gužva, veliko je Angležev, veliko zabave (predvsem v Malia in Hersonisos). Lepši je južni ali pa zahodni del. Na jugu je ogromno majhnih zalivov s prelepimi plažami, prijaznimi domačini, dobro hrano. Veliko je stvari za pogledat, od kulturnih, zgodovinskih, naravnih (Preveli, Matala) … Nujno je imeti avto.
Rodos = tudi zelo zelo lep otok. Moj drugi najljubši. Prelepa narava, veliko za videti, čudovite plaže in zalivi. Meni so bili všeč npr. Lindos, mesto Rodos, rt na jugu, ki se imenjuje Prasonisi, dolina metuljev … Kdor želi zabavo, naj gre v Faliraki.
Zelo všeč mi je bila tudi Kefalonija. Res lepe plaže. Mislim, da kar monden otok, kjer vidimo veliko jadrnic, vil …Zraven je še otok Itaka, ki je tudi za pogledat.
Bila sem npr. še na Zakintosu, ki je tudi lep, ampak zame malo premajhen za raziskovanje (ni veliko znamenitosti, tu so zanimivi npr. klifi). Na otoku je zelo veliko Angležev, temu je prilagojena tudi hrana. Žur je v mestu Laganas. Otok je znan po želvah karetah = jaz je sicer nisem videla…
Bila sem tudi na Lesbosu = ta otok ni skomercializiran, ni žura, bolj za pare. Lep je predvsem jug.
Lani sem bila tudi na Kosu, in sicer v Kardameni. Tako kot na Zakintosu, je tudi tu veliko Angležev. Nekaj je za videt, zanimive so npr. naravne terme, zalivi na jugu, ki so še čisto divji …
Da zaključim = veliko je za videti na Kreti, Rodosu = na ta dva otoka bi šla takoj še enkrat (sicer imam letos v planu Karpatos), vrnila bi se še na Kefalonijo.
Na Kos in Zakintos pa ne bi šla še enkrat = zdita se mi preveč skomercializirana.
Ne bi šla tudi še enkrat na Lesbos, ker je preveč miren …
Hvala za informacije…
Verjetno bova šla na Rodos..
Nameravava it v avgustu, sem pa slišala, da ni ravno najbolje ker je prevroče?
Da je bolje junij oz. september,kaj menite?
Ps. Kateri del Rodosa priporočate?
Na Kreti recimo smo totalno zgrešili , saj baje da je bil drugi del (J oz Z del veliko lepši), pa ne bi rada zopet falila, če so nekateri deli otoka lepši od drugih.?
Pa želela bi se nastaniti v apartma?
Kaj priporočate?
diksi: glede termina za obisk Grčije – odvisno od posameznika. Mene zaradi vročine ne spraviš v juliju in avgustu tja tudi če mi plačaš. V Grčiji sem vedno do sedaj bila junija ali septembra, dovolj toplo, pa manj gneče, izvensezonske cene… Imam pa prijateljico, ki hodi zmeraj v juliju in leži na plaži do onemoglosti. Bolj je vroče, bolj ji je fajn.
Kar se pa lokacije na Rodosu tiče, nam je bilo super, da smo bili v hotelu na robu mesta Rodos, da se zvečer lahko sprehodiš do mesta in po mestu, ker je super. Za raziskat otok pa itak rabiš avto, vsaj za 2 – 3 dni.
Najlepša plaža zame: Afandou beach, sredi junija skoraj prazna, kamenčki, kristalno morje…
tudi jaz se izogibam soncu in vedno najdem tudi pravo senco. na kosu je bila v severnem delu (psalidi, tudi tigaki), na kefaloniji v skali in na plaži antisamos (tam ni hotelov je le plaža 3 km od kraja sami; v skali pa je dosti hotelov). gledala sem tudi intelektin katalog za otok skiatos, kjer nisem bila, je pa videti veliko zelenja (http://www.intelekta.eu/mediteran/grcija/skiathos-2). lego hotela in plaže si oglej na google-map, kjer se dobro vidi tudi zelenje.
Lahko napišeš, kje na Kreti ste bili in kaj vas je motilo, oz. kaj iščete?
Domnevam, da ste bili nekje na relaciji Hersonissos-Malia in so vam šli na živce angleškim turistom prilagojeni turistični delavci.
Če je tako, potem se na Rodosu izognite Falirakija, ki je še hujši kot prej omenjeni predel Krete. Tudi v novem delu mesta Rodos je za nas prehuda gužva. Ostala naselja na otoku so pa kar primerna za spoznavanje Grčije. Zahodni del otoka je zelo vetroven, tako da priporočam vzhodno stran otoka. Na jugu so boljše plaže, bolj severno pa so večji kraji in večja ponudba raznih aktvnosti. Tudi avtobusne povezave so predvsem na severnem delu otoka odlične.
Midva sva bila na Karpathosu, Rodosu in Lefkasu.
Če želiš videti njihove kulturne zanmenistosti in lepe peščene plaže, potem bil moral te tri otoke skupaj združiti in bi dobil idealno destinacijo 🙂
Midva sva bila najbolj navdušena nad Lefkasom. Sicer zgodovinskih znamenitosti na otok ni kaj veliko, so pa zato plaže FANTASTIČNE!!!
Tudi Karpathos je zelo fajn, zelo podoben hrvaškemu Rabu. Majhen, zelo malo naseljen otok in ne preveč turistično razvit, pa še kar nekaj kulturnih znamenitosti je za videti.
Videla in doživela sem Kreto, Rodos, Karpathos in Chios. Lestvica pa gre takole:
1. absolutno ljubek KARPATHOS, ki ima posebno dušo, kjer ni gneče, kjer si lahko najdeš svojo prodnato plažo s kristalno vodo, kjer doživiš simpatične in pristne gorske vasice in kjer so v majhnem a živahnem gl. mestecu odlične restavracije….. Vsekakor bi se še vrnila, vendar se držim pravila, da je treba raziskovati naprej.
2. RODOS
3. CHIOS
4. KRETA
Razmišljam pa, da bi letos pogledala otok Milos. Čudovit otok, edino trnasfer tja in nazaj je zakompliciran, saj želim letaski prevoz do tja, zveze pa so slabe.
Ima kdo kaj izkušenj s tujimi agnecijami, ki ponujajo celo vrsto grških otokov?
Nm, ali lahko kaj več poveš o skiatosu, predvsem ali je primerno za otroka starega 2 leti…če je le možno kakšna senca na plaži (ali pa vsaj hotel blizu plaže), toplo morje, plaža primerna za otroke in da ne bo preveč pihalo (ponavadi so deli otokov, kjer bolj piha in je morje bolj mrzlo)…
mogoče priporočilo za kašen drug grški otok?
Bili smo že na zakintosu, kefaloniji in kosu.
Nm, ali lahko kaj več poveš o skiatosu, predvsem ali je primerno za otroka starega 2 leti…če je le možno kakšna senca na plaži (ali pa vsaj hotel blizu plaže), toplo morje, plaža primerna za otroke in da ne bo preveč pihalo (ponavadi so deli otokov, kjer bolj piha in je morje bolj mrzlo)…
mogoče priporočilo za kašen drug grški otok?
Bili smo že na zakintosu, kefaloniji, kreti in kosu.
Ojla, meni osebno je bilo do sedaj najbolj zakon na Lefkasu. ni skomercializiran,Cene so normalen, celo na plaži je hladna pijača relativno poceni, lepe plaže, ravno prav velik otok za raziskovanje. Ne toliko zgodovinsko kot pa lepe plaže. Visilliki je idealen za raziskovanje veliko bolje kot Nidri od oder je do lepih plaž kar daleč.
Zanima pa me Kefalonija, ali mi lahko kdo svetuje v kateri kraj naj se naseliva, da bi bilo raziskovanje otoka najboljše.
Forum je zaprt za komentiranje.